Nie "zesral się" tylko uznał ze Bedoes to dla niego łak. Przeciez to kompromitacja nagrać na bicie kogoś kto po tobie cisnieffeee pisze: ↑15 sie 2025, 13:00To jest raczej kompromitacja cwela tzn firmy, że bit mejker truskul zesrał się o bit w dissie no aleWesolyJozek pisze: ↑15 sie 2025, 12:22Jak beef może gladko wygrac chlop który nagrywa kawalek na bicie Firmy jako hold, a ta Firma go opluwa? Przeciez to jest jedna z wiekszych bitewnych kompromitacji w historii pl hibhob.gods bidness pisze: ↑15 sie 2025, 10:59 Dobra, ale to obchodzi jego, jego mamę, reklamodawców i fanów, ale kompletnie nie wpływa na ocenę beefu, który gładko wygrał.![]()
[beef] Eripe - Bedoes
-
WesolyJozek
Re: [beef] Eripe - Bedoes
- FruitOffTheWall
- Zbanowany
no przecież kupe w nachy zajebał
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Ja się zgadzam częściowo z WesolyJozek. Akcja z bitami pokazuje po cichu za kim jest ta "stara szkoła".
Jeśli chodzi o sam beef to jednak uważam, że Bedoes to wygrał i rzucę nawet opinie, że jakby się zamienili tekstami to wynik byłby ten sam. Bedoes ma lepszą przewózke, charyzme, jest lepszy w kreacje swojego wizerunku. Helikopter w ogniu strasznie buja nawet wiedząc że tam połowa rzeczy to pierdolenie. To jest chyba pierwszy taki beef w Polsce gdzie możesz mieć większość argumentów po swojej stronie a i tak tego nie ugrać, np. tekst o tym jaki Bedi się dzisiaj wylosuje nie ma żadnego pierdolnięcia.
Podsumowując Bedoesa:
1. Gadka o tym, że wyjaśnili sobie coś z Matą i Filipkiem - Maty się pewnie bał prawnie, Filipka fizycznie a przy Eripe zwęszył słabość jak predator. Ogólnie to zajebanie komuś za to że pruje się do ciebie w kawałkach od dłuższego czasu można traktować jak plus gdyby nie to, że połowe swojej twórczości próbujesz nawijać o miłości (przytoczony przykład z Oliwką śmiesznie brzmi w tym kontekście, aż dziwne że nikt tego nie followupował).
2. Gadanie o tym, że ja jestem z patalogii bo wychowałem się tylko z kochającą mamą a ty nie jesteś - Eripe jest DDA, beka z tego ścigania się o to kto miał w życiu gorzej i pierdolenie na zasadzie "mój ból jest większy niż twój".
3. Jeżeli to prawda, że Bedoes pisze po portalach żeby usuwali nieprzychylne opinie o tym też beka, która nie jest tutaj grzana. W sytuacji w której wygrywasz po prostu nic nie robisz a nie pokazujesz że cię jednak to kłuje.
4. Ta przewózka, że Eripe niszczy młodym kariery a on jest jakimś zbawcą. Całe to pozycjonowanie się, że on w tym beefie jako ten dobry to niezły cringe ale pewnie dobrze targetuje to jego odbiorców (dlatego, też przytaczany był "Gardze samobójcami").
Bedi wygrał beef (chyba najlepszy w tej dekadzie) ale też przypomniał jakim jest człowiekiem.
W ogóle Bedi zrobił też niesamowitą robotę klipami. Dla kontrastu zobaczcie sobie Pariasów co wyglądają jak gang rzezimieszków, który musisz pokonać w jakimś RPGu w ramach samouczka.
Jeśli chodzi o sam beef to jednak uważam, że Bedoes to wygrał i rzucę nawet opinie, że jakby się zamienili tekstami to wynik byłby ten sam. Bedoes ma lepszą przewózke, charyzme, jest lepszy w kreacje swojego wizerunku. Helikopter w ogniu strasznie buja nawet wiedząc że tam połowa rzeczy to pierdolenie. To jest chyba pierwszy taki beef w Polsce gdzie możesz mieć większość argumentów po swojej stronie a i tak tego nie ugrać, np. tekst o tym jaki Bedi się dzisiaj wylosuje nie ma żadnego pierdolnięcia.
Podsumowując Bedoesa:
1. Gadka o tym, że wyjaśnili sobie coś z Matą i Filipkiem - Maty się pewnie bał prawnie, Filipka fizycznie a przy Eripe zwęszył słabość jak predator. Ogólnie to zajebanie komuś za to że pruje się do ciebie w kawałkach od dłuższego czasu można traktować jak plus gdyby nie to, że połowe swojej twórczości próbujesz nawijać o miłości (przytoczony przykład z Oliwką śmiesznie brzmi w tym kontekście, aż dziwne że nikt tego nie followupował).
2. Gadanie o tym, że ja jestem z patalogii bo wychowałem się tylko z kochającą mamą a ty nie jesteś - Eripe jest DDA, beka z tego ścigania się o to kto miał w życiu gorzej i pierdolenie na zasadzie "mój ból jest większy niż twój".
3. Jeżeli to prawda, że Bedoes pisze po portalach żeby usuwali nieprzychylne opinie o tym też beka, która nie jest tutaj grzana. W sytuacji w której wygrywasz po prostu nic nie robisz a nie pokazujesz że cię jednak to kłuje.
4. Ta przewózka, że Eripe niszczy młodym kariery a on jest jakimś zbawcą. Całe to pozycjonowanie się, że on w tym beefie jako ten dobry to niezły cringe ale pewnie dobrze targetuje to jego odbiorców (dlatego, też przytaczany był "Gardze samobójcami").
Bedi wygrał beef (chyba najlepszy w tej dekadzie) ale też przypomniał jakim jest człowiekiem.
W ogóle Bedi zrobił też niesamowitą robotę klipami. Dla kontrastu zobaczcie sobie Pariasów co wyglądają jak gang rzezimieszków, który musisz pokonać w jakimś RPGu w ramach samouczka.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Jakich portalach? xD
Dodano po 18 sekundach:
No w chuj bał się: https://cgm.pl/news/filipek-ujawnia-szc ... -bedoesem/
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
https://www.facebook.com/share/p/16pwf8 ... tid=wwXIfr
Młody Borek zaskoczył pierwszym dissem, ale imo Eripe to dobrze rozegrał. Trochę mi się przypomina beef Laika z Solarem, z zachowaniem proporcji ofc.
to forum zmierzam ku końcowi
Fanpage jakiegoś przygłupa, co swoich myśli nie potrafi ładnie ubrać w słowa, a bawi się w dziennikarza, to nie portal.
Zgadzam się, ale tym większa beka, że Bedoes zajmuje się pisaniem do takich ludzi. Połowa tych pejów i tak mu wchodzi w tyłek, a tu jeden się wyłamał i 40 minut rozmowy wychowawczej miał 
to forum zmierzam ku końcowi
Slizgawkacore w pigulce ten post
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Klasyczne "mam wyjebane w hejterów"
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
I klasyczne dorastanie w patologii
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
XDDDDD
ostatnia strona top, czekałem na coś takiego bo sam już nie wyrabiałem i traciłem nadzieję w przytaczaniu faktów kompromitujących Bediego które i tak odbijały się od ściany
Dodano po 1 minucie :
Do wszystkich argumentów wyżej dorzucilbym donejtowanie 2115zl na kanał tego Skopzora łysego metala który go spropsowal na live.
Jak śmiesz tak rzucać kłody pod nogi i się z niego śmiać psujesz marzenia małolatom on miał źle teraz ma zajebiscie i każdy może stać na scenie i spełniać marzenia gęg kurwa a jak się nie bujasz do niego to znaczy że w ogóle nie szanujesz nikogo i jesteś zawistny elo
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
- Cz4rny1337
- Moderator
No i chuj w to jakby chciał to by se hajs z te ego helikoptera zrzucał na łby patokalipsy i by zbierali na kolanach żeby na harnasie było a eripe by stał i krzyczał „nie róbcie tak chłopaki chłopaki przestańcie tu chodzi o rap”

-
WesolyJozek
Nie sądzę, raczej cala przygoda Eripe z hibhobem to brak ruchow w strone jakiejkolwiek monetyzacji. Swego czasu mial swietne liczby jak na underground, gral jakieś koncerty, sprzedawali koszulki, a chlop najpierw wycial sobie z fb fanow ponizej 18 lat, nie wydal żadnego legala w Stepie a potem po prostu przestal robić hibhob. Co by nie mówić dla chlopa rap był i pozostal zajawka, widocznie życie pt. etat zonka i brak rozpoznawalnosci mu odpowiada. I żeby nie było nie jest to nic za co bym go chwalil ot decyzja. Ja bym wolal być sławny
w sumie to przeceniłem Filipka trochę bo wydaje mi się, że on zaczął ćwiczyć dopiero po tej akcji + całą spirale tego że oni byli pokłóceni to zaczął Bedoes. Natomiast dystans do uderzenia kogoś łokciem a kopnięciem jest inny. Przy Eripe stał blisko bo czuł się jak alpha a Filipka próbował trzymać na dystansNo w chuj bał się: https://cgm.pl/news/filipek-ujawnia-szc ... -bedoesem/
kark to nie debil, mówił mi tak laik
No jeśli Bedoes przegrywa z mającym 170 cm Filipkiem, a Eripe dominuje genetycznie, to coś to mówi o tym ostatnim.
Z tą solowa z Filipkiem też była jakaś pojebana akcja
Filipek mówił że Bedi chcial żeby poszli razem pograć w Fife u Yurkoskiego i się publicznie pogodzić
A Bedoes zarzucał że z krzaków wyszedł "przydupas Filipka Guzior"
Jak chce ktos chce to tu więcej szczegółów
Filipek mówił że Bedi chcial żeby poszli razem pograć w Fife u Yurkoskiego i się publicznie pogodzić
A Bedoes zarzucał że z krzaków wyszedł "przydupas Filipka Guzior"
Jak chce ktos chce to tu więcej szczegółów
Ale tak koniec końców to wszystko chyba na rękę wyszło i eripe i kowbojowi, bo cały beton bedoesa i tak będzie za nim nawet jakby ripowi po głowie skakał a fanbase ma w chuj duży i tak, kto miał być za grubciem to i tak był nawet jakby eripe go rozjebal w dissach więc zaswiecił i przypomniał wszystkim że rapuje.
Dla krakowskiego alkoninjy i tak to nie wyszło źle mimo że raczej beef w wyniku stratny dla niego, ale raz że przypomniał o sobie że istnieje tym którzy go kiedyś słuchali, dużo osób w ogóle się dowiedziało o jego istnieniu, dostał poparcie od starej szkoły więc od nich też pewnie paru słuchaczy mu wpadnie, no i jakaś aferka w końcu z nim co mu rozgłosu podbiło, myślę że ani jeden ani drugi na tym nie stracił i ze strony eripe wcale nie takie głupie było zdissować potężnego kowboja
Dla krakowskiego alkoninjy i tak to nie wyszło źle mimo że raczej beef w wyniku stratny dla niego, ale raz że przypomniał o sobie że istnieje tym którzy go kiedyś słuchali, dużo osób w ogóle się dowiedziało o jego istnieniu, dostał poparcie od starej szkoły więc od nich też pewnie paru słuchaczy mu wpadnie, no i jakaś aferka w końcu z nim co mu rozgłosu podbiło, myślę że ani jeden ani drugi na tym nie stracił i ze strony eripe wcale nie takie głupie było zdissować potężnego kowboja
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
nie wiem czy bylo ale chuj mnie to obchodzi
-
WesolyJozek
Juz myslalem ze Bedi znowu coś nagral na zagranicznym bicie żeby go nie przecwelil autor