[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
Forumowy kolego, jeżeli to prawda, a pewnie to prawda, to już temat kompromitacja cwela się zaczął XDD samo to, że zdejmował niepubliczny diss, już mi zaświecił czerwoną lampkę w głowie.
Zesranie i kompromitacja nastąpiły w momencie samego claima, to że nie wie jak działa YT to już kompromitacja ponowna tzw. Kompromitacja do kwadratu i pogrążanie się jeszcze bardziej
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Na zdjęciu Tadek w Filharmonii Narodowej wykonuje Wybite zęby majora Zapory
-
jerzy_klemens_werner
Strasznie słaby diss Eripe, ale może ja po prostu jestem już stary i nieplastyczny. Also NOJA pierwsza płyta z PL którą słyszałem, wolałbym, żeby nikt jej nie ruszał xD funkcjonuje w mojej głowie jako pomnik, nawet jeśli jest obiektywnie chujowa (a chyba nie jest)
NOJA moja ulubiona płyta Pei po Na Legalu, trochę przydługa i kawałki ze Sweet Noise do wywalenia ale poza tym to do dziś lubię wrócić
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
-
WesolyJozek
Ja bym Ci radzil wziac pare oddechow bo wydaje mi się że przeżywasz ten beef bardziej niż Eripe i Bedoes
Czytam sobie ten temat i nie rozumiem jak ktoś starszy niż 15 lat, kto sledzi od jakiegoś czasu scene i zna Bedoesa dluzej może twierdzic że wygral ten beef. Chlop jest obrzydliwym hipokryta, jak był młody i gniewny to jechal po lgbt, po czym jak się okazało że bycie teczowym jest opłacalne bo korpo sypia sianem to nagle stal się obrońca ucisnionych. Nie mam nic do tego, że ktoś (Mes, Gural, Łona) ma lewicowe/liberalne poglady ale bycie choragiewa jest czymś co nie powinno być akceptowalne.
Co do samego beefu to moim zdaniem na bardzo niskim poziomie, Eripe fajnie sklada czasami, ale chlop w pięknych starych czasach naprawde dobrze składał, ale pewnie kilkuletnia przerwa zrobila swoje, ale na tym forum nie ceni się tego okresu polskiego hibhobu. Z kolei Bedoes w zasadzie potwierdza wszystkie zarzuty wobec swojej osoby, jeśli pozujesz na takiego piewce pokoju i chcesz godzic ze sobą szona brazil z jakimś youtuberem, a potem walisz z zaskoczenia typa który ci pojechal w kawalku to jest to niekonsekwentne. I nie pierdolcie mi tutaj że nie wiemy komu wierzyc, bo nie kojarzę żeby Koro czy Eripe mieli historie ewidentnego walenia w chuja, a Bedoes niestety tak. Muzycznie ten drugi diss Bedoesa... No nie rozumiem, on cały czas się drze. Jesli Eripe ma slaba nawijke i słabe flow to co powiedziec o typie, który po prostu krzyczy do mikrofonu. Ale jak mówiłem, moim zdaniem dwa dissy Eripe takie sobie.
Natomiast sytuacja z bitem to totalna kompromitacja cwela. I tego się nie da obronic. Bierzesz bit jakiejś ekipy, a ta ekipa mówi ci ze jesteś chujowy, no nie da się bardziej ośmieszyć. Brakuje jesscze żeby Tupac wstał z grobu i poszedl strzelac do 2115, chociaz i tak pewnie użytkownik Burak napisalby że Tupac się chuja zna bo lezal w grobie.
Szczerze to Firma imo rzuciła koło ratunkowe Eripe i tak naprawde to ZichKRK wygral ten beef jak mawial Hirek Wrona, trzeci diss Eripe to już samym bitem robi KO. Gdyby Bedoes miał jaja to zdissowalby sympatycznego Ryszarda, który jedzie z Bedoesem. Ale jestem pewien, że taki ruch się już nie kalkuluje.
Reasumujac imo 1:0 Eripe
I z tego miejsca witam serdecznie forumowiczow, długo lurkowalem, ale ten beef sklonil mnie żeby zacząć dzielic się swoimi przemyśleniami. Salutens
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
Potrafi też wyjsc na nieznane rejony niezarobiony wkurwiony więc props
przeżywam bo kocham ten hip-hop i ten hip-hop nienawidzę, z chujowizny szydzęWesolyJozek pisze: ↑15 sie 2025, 10:10 Ja bym Ci radzil wziac pare oddechow bo wydaje mi się że przeżywasz ten beef bardziej niż Eripe i Bedoes
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
-
WesolyJozek
Wychodzi ze oni nie kumają bo mogli zrobić prywatny, a niepubliczny każdy mógł sobie wejśc
Zmienił zdanie o LGBT bo może ludzie się zmieniają, szczególnie jak dopiero co wchodzą w dorosłość , cośtam tylko krowa nie zmienia poglądów, nie wiem 
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- gods bidness
To tak jakby pisać, że Gołota wygrał z Tysonem, bo Tyson jest złym człowiekiem, miał sprawę o gwałt i brał narkotyki.
Co to kogo obchodzi jakim człowiek jest Bedoes, czy kocha mamę i babcię i lgbt czy udaje. Pokazał się lepiej rapersko, szołmeńsko, szołbizowo i fajtersko. Nawet mowę ciała miał lepszą na nagrywanych zza winkla filmikach. 
Analogia korwinowska zawsze na topie.
Akceptujecie i racjonalizujecie sobie walenia w chuja na takim poziomie, że trzymać tylko kciuki, by w życiu was nie spotkało nic przykrego.
Akceptujecie i racjonalizujecie sobie walenia w chuja na takim poziomie, że trzymać tylko kciuki, by w życiu was nie spotkało nic przykrego.
-
WesolyJozek
Nie wierze ze zmienil poglady akurat na takie, które przynosza pieniadze od zachodnich koncernow. Zwłaszcza że cały czas wychodzi z niego nietolerancyjny typ niezdolny do przyjecia że ktoś ma inne zdanie i inny gust (vide cyrk przed 50 centem)
Dodano po 2 minutach 42 sekundach:
Fanow 2115 to obchodzi, reklamodawców to obchodzi i Bedoesa to obchodzi skoro od lat buduje taki wizerunek. Jak mam szanowac przewozke Bedoesa skoro on w wywiadach mówi że kobieta powinna moc zdradzac faceta jak ma chcice i nawoluje do pokoju miedzy jakimś szonem i pedalem z dredami.gods bidness pisze: ↑15 sie 2025, 10:19 Co to kogo obchodzi jakim człowiek jest Bedoes, czy kocha mamę i babcię i lgbt czy udaje. Pokazał się lepiej rapersko, szołmeńsko, szołbizowo i fajtersko. Nawet mowę ciała miał lepszą na nagrywanych zza winkla filmikach.![]()
- gods bidness
Dobra, ale to obchodzi jego, jego mamę, reklamodawców i fanów, ale kompletnie nie wpływa na ocenę beefu, który gładko wygrał.
No i na konfrontację poszedł jak Łona - w klapkachgods bidness pisze: ↑15 sie 2025, 10:19 Nawet mowę ciała miał lepszą na nagrywanych zza winkla filmikach.![]()
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
-
WesolyJozek
Jak beef może gladko wygrac chlop który nagrywa kawalek na bicie Firmy jako hold, a ta Firma go opluwa? Przeciez to jest jedna z wiekszych bitewnych kompromitacji w historii pl hibhob.gods bidness pisze: ↑15 sie 2025, 10:59 Dobra, ale to obchodzi jego, jego mamę, reklamodawców i fanów, ale kompletnie nie wpływa na ocenę beefu, który gładko wygrał.
i huj z tego skoro polozyl sto razy lepsze barsy? to nie jest beef bedoes vs firma tylko bedoes vs eripe
FUCK OFF MR LAHEY
- gods bidness
Poza tym dla dobra eripe, lepiej nie mówmy o pozarapowych aspektach tego beefu.
To jest raczej kompromitacja cwela tzn firmy, że bit mejker truskul zesrał się o bit w dissie no aleWesolyJozek pisze: ↑15 sie 2025, 12:22Jak beef może gladko wygrac chlop który nagrywa kawalek na bicie Firmy jako hold, a ta Firma go opluwa? Przeciez to jest jedna z wiekszych bitewnych kompromitacji w historii pl hibhob.gods bidness pisze: ↑15 sie 2025, 10:59 Dobra, ale to obchodzi jego, jego mamę, reklamodawców i fanów, ale kompletnie nie wpływa na ocenę beefu, który gładko wygrał.
Halo, kiedy Dr Dre ściągnie diss Teta na Kaena? Przecież w beefach nie wolno kraść beatów
to kurwa forum rap, nie wizaż
- francocarlos
Kto komu najebał? Lista walk polskich raperów
oldschool pisze: ↑14 sie 2025, 22:32 Przypominam historię powstania Firmy:
Następnie wskazał na Tadka i mówi: ty masz komputer, więc u ciebie będziemy wszystko nagrywać i będziesz robił bityKiedy bowiem Popek, Pomidor i reszta legnickiego gangu przyjechała do Krakowa, ich głównym zajęciem nie był rap, ale… dolina czyli kradzież portfeli po tramwajach. Wybebeszone, puste skóry po swoich łupach wyrzucali w bramie przy Floriańskiej 14, gdzie funkcjonował wówczas kultowy w pewnych kręgach skate shop Graffiti. A że pracująca tam wówczas ekipa przesiadywała non stop pod sklepem łojąc browary, to nieraz upominali coraz częściej pojawiających się tam złodziei, żeby nie robili przypału, na co słyszeli zazwyczaj tylko: spokojnie ziomuś, wszystko jest OK, niczym się nie martw. Legniccy doliniarze zaczęli się mieszać z krakowskimi hip-hopowcami, wszyscy wspólnie siedzieli na ławeczce i słuchali rapu, aż któregoś dnia Popek podciąga koszulkę, pokazuje dziarę z Tupacem i mówi: nie pierdolcie mi tu; ja dobrze wiem co to jest hip-hop.
Rap wciąż leciał, kolejne dni mijały, a następne skręty zamieniały się w popiół, gdy któregoś popołudnia w tym samym miejscu spotkali się Bosski, Tadek zwany jeszcze wtedy Razorem, Bastek i przyszli pionierzy polskiego gangsta rapu. Popek pokazał palcem wskazującym na Romana Bosskiego i mówi: ty fajny, kur*a, nagrałeś ten kawałek na „KRK Rap Atak” - „Wyprawa nocna musi być owocna”, ty będziesz z nami w składzie. Następnie wskazał na Tadka i mówi: ty masz komputer, więc u ciebie będziemy wszystko nagrywać i będziesz robił bity, a na końcu pokazał na Bastka - ty rapujesz najlepiej w tym mieście, więc nauczysz mnie i Pomidora rapować. Nikt ponoć nie miał tam nic do powiedzenia i tak powstała Firma.
![]()
![]()
![]()