[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
xou

Re: [beef] Tede - T̶e̶n̶ ̶T̶y̶p̶ ̶M̶e̶s̶ / Wini

Post autor: xou »

gods bidness pisze: 15 sie 2025, 12:35 Utwór ukaże się na płycie Mesa pt. "Bukowski"

Premiera LP: koniec września 2025

Dobra fajnie Mes, że ci pasuje ta nuda do konceptu płyty, ale dawaj tera chamski diss na bicie zajebanym od pharella czy innego metro boomin.
az musialem sprawdzic, czy z ta nazwa plyty to nie fejk
jezu
Obrazek
ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
starygawor

Post autor: starygawor »

na początku myślałem że ten klip to jakiś fanowski mashup :D dopiero podejrzenie kanału wyprowadziło mnie z błędu
to im bokiem wychodzi, jak endomorfikowi
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

w kategorii muzak niezle, ale jako diss cienkiutko

kurwa nie wiem co powiedziec. jakies mialkie to. to jest jakies emocjonalnie wydestylowane. nie ma emocji nie ma rapu

co to za argument ze nie ma dziecka? woda z chuja? fakt, mogl nie slyszec o gumkach, autor kolejnej zlamanej rodziny

nie udzwignal, ale sam sie o to prosil; oczekiwania rosly eksponencjalnie po uplynieciu sztywniutkich 48h i nie wiem co musialby puscic, zebysmy nie mieli wrazenia "i na to czekalismy tyle czasu...???"

refren jest dobrze napisany i wyobrazam sobie, ze ma potencjal nosic sie na koncertach. jesli tylko ktos na nie przyjdzie

dobra suka to na teledysku

jedziesz z nim do spodu jacek
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Ale trzeba przyznać, że bit dojebany. Tyle ze na takim bicie rapowac, czy podśpiewywać i wyzywać od konfidentow może jakiś murzyn z LA, a nie pizduś Polak z bogatej rodziny
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

basic pisze: 15 sie 2025, 12:22 Mes zyje w przeswiadczeniu, ze jest jedna z nielicznych osob w PL, ktora stac na jezdzenie starym quattroporte
Mes po rozwodzie więc kupił pojazd odzwierciedlający jego aktualne życie: Masturbatti
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

gods bidness pisze: 15 sie 2025, 12:35 Utwór ukaże się na płycie Mesa pt. "Bukowski"

Premiera LP: koniec września 2025
niech lepiej zmieni na Bucowski, będzie lepiej pasowało
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

W ogóle jeśli chodzi o argumenty to oprócz sensownych ale średnio/słabo podanych o byciu bezdzietnym piotrusiem panem, dziadkiem w bejsbolówce i łączeniu wiochy z miastem, co też ma sens, patrząc na poczynania tedego, i bycia robotną suką, bo tede faktycznie pracowity w tych wszystkich swoich chałturach, a też bycie creepy guru sekty 2x młodszych gimbusów, to są też argumenty żenujące - że mu zabierze kwadrat :bag: , ja rozumiem, że to taka metafora, no ale kurwa :bag: , że wygrał zawody w chodzeniu na terapię :bag: , że napisał książkę :bag: . Przecież to mu wystawia na pustą te piłki, że Tede może w 10 minut na to odpowiedzieć i liczę trochę, że mu jednak żyłka wyjdzie i odpowie szybciej niż czwartek.
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

To już w God Bless rzucał zdecydowanie barwniejsze i bekowe linijki :lol:
Muzycznie dźwignięte, ale to jest diss, a pod tym względem słabiutko lekko mówiąc
Druga wymiana Tedego na Winiego to jedyna rzecz, do której mam chęć wrócić w tym całym pojedynku
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

konfrontacja tede - wini ciekawsza, wiec pozwole sobie jeszcze odgrzac kotleta;

choc ciezko nazwac odpowiedz winiego rapem, to jednak byla w duchu hiphopu

w ogole chyba przemilczany wers, a wedlug mnie bardzo zgrabnie i celnie podsumowal winiego bedoes "winienu odpuszczam bo jest smieszny", bo to taka wlasnie maskotka. drugim numerem jednak to juz przekroczyl granice zenady na ktorej balansowal

odopowiedz tdfa zaledwie poprawna, ale to niestety wystarczylo. obawiam sie, ze taka wystarzczyc tez bedzie na mesa

kurwa ze tez pojedynek bedoes - eripe bedzie ciekawszy to bym sie nie spodziewal...
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

TdW pisze: 15 sie 2025, 8:35 Nie jest źle, ale wolę wrócić do np. takiego kawałka sprzed 15 lat, gdzie Rychu miażdży Tedego charyzmą i argumentami

Echhh kiedyś to były dissy teraz nie ma dissów.
Ryszard go tutaj zjadł strawił i wysrał
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

niezly cope wjezdza ze no moze diss slaby ale muzycznie sie ratuje xD
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

chuj pisze: 15 sie 2025, 0:38 zero treści ten disik, zero mięsa. wiadomo, że muzycznie to tede nie ma do tego podjazdu, i flow, zabawa offbeatem czy cokolwiek tak w zasadzie jest tu na nieosiągalnym dla wieprza poziomie jeśli mamy to rozpatrywać na kilogramy (ale nigdy siła tedego nie w tym leżała) ale ten diss unaocznia to dobitnie, że mes nie ma żadnych ciężkich dział na tedego. zarzut o robienie ambitniejszej muzyki, a nie miksowania wiochy z miastem - yeah, whatever. sam też od groma wiochy odstawiłeś chłopie.
zostalo mi 7 stron tematu do nadrobienia ale w zasadzie ten post oddaje w 100% moje zdanie o tym gowno dissie, mimo ze oczekiwania mialem niewielkie to i tak straszny zawod, ani jednej kurwa dobrej linijki za to cringowych od zajebania, jak tedemu sie zechce odpowiedziec to go rozpierdoli i skompromituje
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Kurde, trudny do ocenienia kawałek. Podoba mi się bit i Mes nadal umie nawijać, po prostu zawartość merytoryczna jest słaba, totalny brak panczy.

Na marginesie, jeśli Tede nie podejmie jakichś medycznych kroków to za 5 lat chłop straci głos kompletnie, okropnie brzmi.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

VerminatorX pisze: 15 sie 2025, 13:22 Na marginesie, jeśli Tede nie podejmie jakichś medycznych kroków to za 5 lat chłop straci głos kompletnie, okropnie brzmi.
tak mowia od 10 lat w sumie. kiedys walenie po nosie , 2 paki luckow struckow dzienni do tego vape i darcie pizdy na koncertach 200 dni w roku. siada mu strasznie i siasc nie moze troche xd

tede skoncz skrzeczec jak mawial pewien laik
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

TdW pisze: 15 sie 2025, 8:44 Niech ten beef dalej trwa, bo Mesa stać na więcej
XD to ile będziemy czekać, pół roku aż potężny MES nagra diss?
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

aplew pisze: 15 sie 2025, 13:28 pół roku aż potężny MES nagra diss?
24 sierpnia rocznica Nagłej Śmierci. Może mógł powiedzieć, że ktoś zbootlegował jego rozgrzewkę, ale teledysk spierdolił sprawę.
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

chuj pisze: 15 sie 2025, 0:38 zanim ślizgawka obspermi następne 20 stron to ustalmy jedno - zero treści ten disik, zero mięsa. wiadomo, że muzycznie to tede nie ma do tego podjazdu, i flow, zabawa offbeatem czy cokolwiek tak w zasadzie jest tu na nieosiągalnym dla wieprza poziomie jeśli mamy to rozpatrywać na kilogramy (ale nigdy siła tedego nie w tym leżała) ale ten diss unaocznia to dobitnie, że mes nie ma żadnych ciężkich dział na tedego. zarzut o robienie ambitniejszej muzyki, a nie miksowania wiochy z miastem - yeah, whatever. sam też od groma wiochy odstawiłeś chłopie.
Idealne podsumowanie, nudny full ten diss, żadna linijka nie wbija się w głowę, żaden mocny argument nie pada.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Dobra, osłuchałem się z tym dissem i zdania nie zmieniam, z tym, ze może nie tragedia, bo te przyśpieszenia technicznie bardzo fajnie poskładane, ale tekstowo czasami jest żenująco, odklejanie jądra od japy itd...
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

horrypaz pisze: 15 sie 2025, 13:24
VerminatorX pisze: 15 sie 2025, 13:22 Na marginesie, jeśli Tede nie podejmie jakichś medycznych kroków to za 5 lat chłop straci głos kompletnie, okropnie brzmi.
tak mowia od 10 lat w sumie.
No i brzmi tragicznie od 10 lat. Ratują go wtyczki i autotune, dzięki czemu brzmi jak rzężący robot. I to nie koks go zajechał, tylko etap kariery od pierwszego notesu gdzieś do notesu 2, kiedy to skrzeczał na potęgę chuj wie po co.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

hahah jeszcze ten teledysk nie no ja pierdole jaki to jest odklejeniec, niesamowite to jest ze on sie pewnie tym jara, zarowno kawalkiem jak i klipem i uwaza ze zajebiscie rozpierdolil tedego dla pjusa :bowdown:
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ