[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
2rzyn

Re: [beef] Tede - T̶e̶n̶ ̶T̶y̶p̶ ̶M̶e̶s̶ / Wini

Post autor: 2rzyn »

Piekny diss kurwa :bowdown: :bowdown:
Slychac ze na totalnej wypierdolce niczym gimnazjalny diss na kolwge z klasy a muzycznie rozjebal tedeusza ktory teraz bedzie musial wspiac sie na wyzyny. Sliczne linijki leca :rotfl:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

mes nie potrafi przestać wygrywać
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Ja naprawdę myślałem, że tu będzie dobre gówno, ale niestety, 'dobre' można skreślić, przez miesiąc Mes produkował coś takiego? Przecież to jest bardzo słaby diss, dużo słabszy niż pierwszy cios Tedego, i tak naprawdę 1:0 dla Tedego to jest raczej oczywiste, Mes ma momenty, ale nic ponad to, przecież taki diss można napisać w godzinę, a nie miesiąc. Mam nadzieję, że Tede odpowie, a Mes weźmie się do roboty. Na ten moment Tede 1-0 Mes, ale raczej żadnej kontrowersji

(5/10)
Ostatnio zmieniony 15 sie 2025, 0:41 przez Bryx Fenrir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

zanim ślizgawka obspermi następne 20 stron to ustalmy jedno - zero treści ten disik, zero mięsa. wiadomo, że muzycznie to tede nie ma do tego podjazdu, i flow, zabawa offbeatem czy cokolwiek tak w zasadzie jest tu na nieosiągalnym dla wieprza poziomie jeśli mamy to rozpatrywać na kilogramy (ale nigdy siła tedego nie w tym leżała) ale ten diss unaocznia to dobitnie, że mes nie ma żadnych ciężkich dział na tedego. zarzut o robienie ambitniejszej muzyki, a nie miksowania wiochy z miastem - yeah, whatever. sam też od groma wiochy odstawiłeś chłopie.

a, mes, jak już pozujesz na hiphop ultras to wiedz, że to nie jest g-funk tylko mobb music. no, ale szczegół.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Napisz taki diss w godzinę jak kaszojad domaga się gerbera co chwilę

Dodano po 34 sekundach:
@chuj props za awatar xdd
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

czyli jednak nie udalo sie odzyskac dissu z popsutego komputera
Obrazek
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Hahahaha co to kurwa jest gaddenyt.
nagrane po tym jak lil Rysiek usnął wreszcie
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

zero zaskoczenia mes nic ciekawego tam nie powiedzial, nawet pol wersu nie ma przy ktorym sie usmiechnac idzie kompromitacja totalna, tede dawaj tera po bit z panczlajnera wydzwon i nagrywaj odpowiedz
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Nie wiem co sądzić, niby przyjemne dla ucha, a jednak jakiś taki...zawód? Za długo to wszystko trwało, bym mógł to nazwać dobrą odpowiedzią. Nieliczne linijki trafne, poza tym nic ciekawego Mesik nie powiedział.

Piotrula powinien zuploadować prace użytkownika @myron(za zgodą oczywiście) i powiedzieć, że nie warto marnować muzycznych konceptów, które można przeznaczyć na nadchodzącą płytę goddamyt
Ostatnio zmieniony 15 sie 2025, 0:44 przez 1909, łącznie zmieniany 1 raz.
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

dutchie pisze: 15 sie 2025, 0:17 Te przyspieszenia :lol:
no właśnie dobre są, skrajnie naturalnie mesowi wychodzą. tego akurat bym się nie czepiał.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

AideN pisze: 15 sie 2025, 0:27
gods bidness pisze: 15 sie 2025, 0:24 Na pierwsze przesłuchanie, to:
gods bidness pisze: 28 lip 2025, 11:39 Obawiam się, że Mes może mieć syndrom Kanye Westa. Ma już napisane ze 3 różne kawałki, a teraz je "upiększa, udoskonala, dodaje smaczki", żeby na końcu wypuścić przekombinowane gówno, oby nie.
Ale może wkurwić Tedego, więc jest nadzieja na dobry beef i większe chamstwo, a mniejsze psychologizowanie.
Problem w tym, że tu w sumie nie ma co go na serio wkurwić xD
Np. to, że przyjdzie mu babę zabrać, o ile dobrze zrozumiałem. To z byciem creepy guru otoczonym sektą młodocianych wyznawców, to sam mu podpowiedziałem z 2 tygodnie temu w tym temacie. Plus ten piotrusiopanizm z 50-latkiem na rowerze, z resorakami.

Tyle, że tak jak się obawiałem, przekombinuje, przeintelektualizuje, będzie grał dojrzałego artystę.

A w beefie trzeba po chamsku i dosadnie.

Edit: a dobra to nie o babę chodzi, tylko że mu zabierze kwadrat. Myślałem że uzna babę tedego za kolejnego "kjuta" do wzięcia na kwadrat. :joint:
Ostatnio zmieniony 15 sie 2025, 8:34 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Ale się pięknie refren wkręca, aż mi się przypomniało jak mes eklektyke zjadł refrenem
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Pomiot_Liryczny pisze: 15 sie 2025, 0:15 swoją drogą kojarzy ktoś z was taką akcje jak Mes przyjebał na preorderze i finalnie jakiś tam limitowany zestaw trafił do empików i bronił się potem że przecież preorderowicze mają świecące pudełko , jeśli ktoś kojarzy a to nie jest żaden efekt mandelii to podeślijcie jakiś filmik czy artykuł
otagowałem ci fragment:

złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

@Sivestro z tego co pamiętam to w 2k19 odpowiedź na diss Billego napisałem w 25 minut, no ale ja kaszojada wtedy nie miałem, zresztą jak i teraz xD. Dalej wierzę w Mesa no, ale...nie jest dobrze
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

SWN pisze: 15 sie 2025, 0:24 ODKLEIŁO MI SIE JĄDRO OD TWOJEJ JAPY / JAK LUBISZ TE TEMATY TO CI WJADE NA KABATY DO CHATY / I ZŁOŻE GRATY NA MORDĘ I SIĘ ZLEJE NA KOŁDRĘ A TY POŁOŻYSZ SIĘ NA TYM
najmocniejszy fragment tego dissu tbh
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Rupert pisze: 15 sie 2025, 0:41 nagrane po tym jak lil Rysiek usnął wreszcie
co tam żeś mes nawinął, bo nic nie zrozumiałem usłyszałem
co Ty diss piszesz, czy dziecko usypiałeś...
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

dobra, jedyne co musi zrobić tede to odblokować resztki swojego potencjału z czasów elliminati, wejść w tryb skupienia i machnąć na jednym posiedzeniu ten strumień świadomości jak w pierwszej zwrotce 3 korony, przy jednoczesnym utrzymaniu obecnej stylistyki tego gęstego rymu. wierzę Jacek.

aha, po pierwszej rundzie Tede 1:0

mes jak to czytasz - noe nie ograsz tego beefa samym flowem chłopie, no po prostu nie
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Sivestro pisze: 15 sie 2025, 0:20 Wyobraźcie sobie że Lil Rychu aka kaszojad słuchał jak tatuś to produkował jak akurat nie był u bejbimamy
SWN pisze: 15 sie 2025, 0:24 ODKLEIŁO MI SIE JĄDRO OD TWOJEJ JAPY / JAK LUBISZ TE TEMATY TO CI WJADE NA KABATY DO CHATY / I ZŁOŻE GRATY NA MORDĘ I SIĘ ZLEJE NA KOŁDRĘ A TY POŁOŻYSZ SIĘ NA TYM
Mam nadzieję, że dokładnie te wersy słyszał Rysio
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Też timing temu dissowi nie pomógł, jakby dał to 1-2 dni po dissie Tedego, to by się wszyscy podniecili. Props dla dissu Tedego leciał tylko dlatego, że łoo emocje - diss w I lidze, ale nikt już nic z niego nie pamięta. W międzyczasie odbył się mocny beef chłopów, co zdążyli po pięć kawałków na siebie nagrać na sześciu bitach i w helikopterach. A ten tu takie coś...

Ja rozumiem, że artyzm, flow, warsztat półka wyżej niż rzężący Tede ze słabą dykcją. Ale Wini też warsztatowo od Tedego odstawał w każdej rapowej kategorii, a go luźno odjebał, dostając w zamian 3 zwrotki sprostowań, zażaleń i tłumaczeń i zarzut, że jest gruby i się poci. :dunno:

Liczę na to, że Tede odpowie i się rozkręci, bo jak uznał, że wygrał, to Mes uzna że wygrał i wyjdzie największy niewypał w polskiej historii beefów z bezbramkowym remisem.
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

1909 pisze: 15 sie 2025, 0:42 przyjemne dla ucha, a jednak jakiś taki...zawód?
to. wyszło naprawde fajnie muzycznie i refren buja ale brakuje barsów. w beefie nie może brakować barsów :neutral:
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
ODPOWIEDZ