[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

adoes

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: adoes »

Zawiodłem się.
Awatar użytkownika
Vixm

Post autor: Vixm »

oldschool pisze: 09 sie 2025, 20:40 A potem wjeżdża Belmondo naćpany gorzej niż Eripe najebany każdego dnia i ćpuńską rozkminą zjada tych samozwańczych królów.
belmondo jednym wersem skończyłby kariera zarówno eripe i bedoesa essa
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Siema. Jutro się wypowiem. Essa.
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

zawod w chuj, bedi niech nawet nie odpowiada, bo szkoda czasu xD
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Nie No niech odpowie
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Vixm pisze: 09 sie 2025, 22:22 belmondo jednym wersem skończyłby kariera zarówno eripe i bedoesa essa
nawet swojej nie umie skonczyc
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

a po co mialby swoja konczyc
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Vixm pisze: 09 sie 2025, 22:22
oldschool pisze: 09 sie 2025, 20:40 A potem wjeżdża Belmondo naćpany gorzej niż Eripe najebany każdego dnia i ćpuńską rozkminą zjada tych samozwańczych królów.
belmondo jednym wersem skończyłby kariera zarówno eripe i bedoesa essa
Ciekawe czy Belmondo by sie zebral do napisania czegokolwiek w tym sztosie, a jeszcze by musial dotrzec do studia jak juz cos tam naskrobie. Mysle ze jakby ktos zdissowal mlodego g to bysmy czekali na jego odpowiedz dluzej niz czekamy na odpowiedz mesa dla tdfa
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
ART

nie uwzgledniasz elementu milosci do hip hopu ktora u belmonda jak i u bedoesa jest ogromna pozdro dla nich obu za to

rym| last.fm
LuckyStrike

Post autor: LuckyStrike »

Słabo Eripe wypadł, wszystkim, którzy uważają, że Eripe rzucił dobrą odpowiedź, proponuję sprawdzenie dissa Tomba na Bediego pt. Fatality, to jest kurwa przepaść, widać, kto jest lepszym punchlinerem, swoją drogą tamten diss jest w mojej opinii jednym z najlepszych dissów w historii PL rapu-
https://youtu.be/11E1-kIkUHM
moody

Post autor: moody »

wyobrazilem sobie goata belmonda w jakims beefie

pierdoliby przez 3 minuty dobrrrrranoc, dobrrrranoc, a pol slizgawki:

Obrazek
Awatar użytkownika
bronek

ART pisze: 09 sie 2025, 22:59 nie uwzgledniasz elementu milosci do hip hopu ktora u belmonda jak i u bedoesa jest ogromna pozdro dla nich obu za to
*milosci do remixowania 100x swoich starych numerow zeby nie trzeba bylo pisac nowych :twisted:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

fajnie że eripe wziął sobie do serca moje posty bo jest ten diss znacznie lepszy niż ten jego pierwszy wysrywek. jest bardziej na luzie, jest więcej wielokrotnych, są w końcu jakieś argumenty (w tym bardzo dobre wypunktowanie hipokryzji bedoesa) a nie tylko naśmiewanie się z tego, że jest gruby, no i przede wszystkim flow nie jest maszynową dukaniną. jak dla mnie bardzo zgrabnie przedstawiona linia narracji. ostatecznie dobre, choć bez szału.

Dodano po 30 sekundach:
moody pisze: 09 sie 2025, 23:13 wyobrazilem sobie goata belmonda w jakims beefie

pierdoliby przez 3 minuty dobrrrrranoc, dobrrrranoc, a pol slizgawki:

Obrazek
to o mnie xD ale prawda
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
ART

@bronek i ktos tam wyzej no milosc do kwitflipu to inna kwestia

rym| last.fm
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

chuj pisze: 08 sie 2025, 18:15 Bedoes > tede 1 > tede 2 > ogólny poziom polskiej sceny > wini 1 > eripe > wini 2
aktualizacja:

Bedoes > tede 1 > tede 2 > Eripe 2 > ogólny poziom polskiej sceny > wini 1 > eripe 1 > wini 2
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

8na10 > baqlashan > chuj
Awatar użytkownika
bronek

@ART Nie wiem czy remixowanie to jakis szczegolny kwitflip (chyba ze nie wysle plyt z remixami :lol: ) za to jak na wielkiego milosnika hiphopu jakos zadko wypuszcza nowe numery, ciekawe czemu... Moze jednak nie jest az tak zakochany w tym hiphopie albo psycha siadla i juz moze boi sie ze nie bedzie tylu bowdownow pod nowymi rzeczami? W kazdym razie z perspektywy sluchacza ciezko powiedziec ze zajawka u niego kipi
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Wciąż to nie jest diss jak Ensona na Tomba, natomiast w mojej opinii lepiej aniżeli w pierwszym dissie. Jest tutaj sporo kąsaczy, tych punchy na lepszym poziomie, pół Tony Montana to jest świetny wers, Post Malone, ktory zapomniał pościć również ładnie położone, rymy, które uwielbiam tak rzucane jak tutaj, 'cycaty zejdzie/cytaty ze mnie', jest bardzo dużo plusów, ale zeby nie bylo, ze jest idealnie, to środek dissu jest gorszy, nie ma tutaj wielu wersów, które mogłyby zostac jakkolwiek zapamiętane, raczej sporo lania wody w tym środku. Tzw przemowę końcówą oceniam neutralnie. No i coz, takie 8, moze 8.5, czysto z boku na to patrzac, to jeśli beef nadal 'polega na tym, zeby pojechać Cie bardziei', to jest 2-1 dla Ripa
Awatar użytkownika
ART

bronek pisze: 09 sie 2025, 23:21 @ART Nie wiem czy remixowanie to jakis szczegolny kwitflip (chyba ze nie wysle plyt z remixami :lol: ) za to jak na wielkiego milosnika hiphopu jakos zadko wypuszcza nowe numery, ciekawe czemu... Moze jednak nie jest az tak zakochany w tym hiphopie albo psycha siadla i juz moze boi sie ze nie bedzie tylu bowdownow pod nowymi rzeczami? W kazdym razie z perspektywy sluchacza ciezko powiedziec ze zajawka u niego kipi
ewidentnie przez problemy ze soba nie moze sie realizowac w taki sposob jakby chcial bo jest zajety walka z samym soba, ale przyklad HAU pokazuje nam jak bardzo hibob w nim jest wielki, tam jest tyle holdu i tzw love-letterow dla klasykow i hip hopu w trackach ktorych holdami nie sa ze ja cie pierdole, w polsce zdecydowanie takiego materialu pod takim wzgledem nie ma drugiego

rym| last.fm
Awatar użytkownika
bronek

Czak pisze: 09 sie 2025, 23:19 8na10 > baqlashan > chuj
Jak sie potwierdzi ze jest innym stadem ewolucji tego samego pokemona to dajcie znac, akurat dawno nie wrzucalem kolejnego wcielenia na ignora i juz w ogole zapomnialem jak to sie robi
Na razie nie widzialem zeby chuj popelnil ten sam blad ktory baq popelnial na innych multi wiec wstrzymuje sie z ocena
ODPOWIEDZ