[konsola] Sony PlayStation

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
cloud
chmura

Re: [konsola] Sony PlayStation

Post autor: cloud »

czy mamy tutaj kogoś, kto korzysta z ps portal?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Lidwin

Post autor: Lidwin »

Ja korzystałem jakiś czas juz po aktualizacji gdzie nie była potrzebna stacjonarka, także słucham pytania
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

mam podpięty kabel LAN do konsoli, światłowód 1 GHz, testowalem Remote Play na telefonie i działało bez zarzutów, natomiast ta sama aplikacja z poziomu laptopa potrafiła mieć spore spadki jakości i często wyrzucała komunikat o problemie z jakością połączenia (internet działa dość stabilnie, konsola pokazywała po pomiarze ~950mb/s downloadu i ok. 60 przesyłu na niskim ms)

czy w takiej sytuacji nie mam co się nastawiać na komfortowe korzystanie z portalu, czy jednak wszystko powinno być ok? nie mam od kogo pożyczyć na testy, olx średnio idzie (mało kto odpisuje), myślałem o jakimś wypożyczeniu z plenti.app, czy jak ta strona się nazywa

na reddicie mi pisali, że jak na laptopie jest chujowo to tak samo będzie na handheldzie, ale no kurwa, lepszy ten internet już być nie może

ewentualnie inny router? mam jakiegoś czarnego play box od operatora tj. firma play

@Lidwin

pozdrawiam
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Kup na amazonie, jak się okaże chujnia to zwróć w ciągu 14 dni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Lidwin

Portal potrafił mi dobrze działać w grach które odpalałem ze streamingu na routerze tworzonym z telefonu bez problemu wiec wątpię żeby Ci działał słabo. Remote play jako apka na telefon to jej naturalne środowisko wiec skoro działała Ci dobrze to i portal będzie śmigał, nie brałbym pod uwagę wyników z laptopa.

Jeśli chodzi o sprzęt to oglądałem dużo recenzji i testów zanim go kupiłem i nikt nie narzekał na płynność gier z dobrym internetem. Na moim łączu 600mb opalając przez wifi 5g smigało tak jakby te gry działały natywnie. Według mnie nie masz sie o co martwić przy takim łączu.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

dzięki byku, wielkie 5 dla ciebie
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

jestem już coraz bliżej kupna PS5 Pro. W sklepach widzę ceny 3400-3600 powiedzmy i myślę czy po prostu nie powinąć używki. widzę ofertę na nówkę na gwarancji digital za 2750 zł i to jest spora różnica. jakie jest wasze zdanie na temat kupna używanego pleja?
nic na potem
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Kup zwykłego slima, kupowanie pro to jest wyjebanie lekko ponad kafla za nic nieznaczące zmiany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Jw.
Nie ma sensu brać Pro. A jaki masz TV tak w ogóle?
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Ok, myślałem że są spore różnice typu brak zwiech w cyberpunku oraz lepsza grafa

Telewizor mam taki:
https://www.samsung.com/pl/tvs/qled-tv/ ... q67ratxxh/

Na xkomie digital zwykłej 5 za 1800 zł, to chyba nie ma sensu szukać używek za 200 zł taniej.
nic na potem
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Gry dopiero przestały wychodzić na ps4, moc pro raczej nie jest potrzebna, a życzą sobie sporo. Zresztą pro chyba się słabo własnie sprzedało, więc tym bardziej gry będą zoptymalizowane pod standardową wersje dopóki ps6 nie wyjdzie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Lidwin

Brałbym pro używkę na gwarancji gdybym miał wybierać między nowa slimka a używana pro. Granie w 60klatkach z ray tracing albo właśnie w 4k60fps zamiast wybór między jakością a wydajnością jest warte tej różnicy. Tak samo krążą plotki ze gta6 będzie śmigac w 60 klatkach tylko na ps5pro i nowy wiedzmin pewnie tez wiec jeśli nie szkoda ci paru stowek z perspektywą dłuższego użytkowania to sie nie zastanawiaj. Będzie powtoka jak z ps4 ze po premierze ps5 duzo gier działało nieźle na wersjach pro bez śmiesznych rozdzielczości. Chyba ze masz zamiar po premierze nowej generacji zmieniać konsole na premierę to bierz slima.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

jak teraz kupuje konsolę to ma tyle gier do ogrania, że w pro nie ma co się wczuwać, zresztą konsole i tak nigdy nie dogonią PC, więc lepiej zaoszczędzoną kasę dołożyć do kompa albo kupić coś na majtkomacie
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

no prawda taka, że raczej w starsze tytuły będę chciał pograć. w takim razie poszukam slima, chyba nawet używkę wezmę bo z 2 padami + czytnikiem cd mam opcję za 1400 zł niedaleko mnie
nic na potem
Awatar użytkownika
cloud
chmura

koniecznie z napędem, bo ceny tych wersji cyfrowych to jest jakieś nieporozumienie

@Lidwin mogę się założyć o miesięcznego bana, że finalnie GTA nie będzie hulało w 60fps na wersji pro ;)
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

nie ma żadnych zakładów o bany no ludzie kochani
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

są normalnie nie świruj
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

warn za działanie na szkodę forum
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

warn za offtopic
Lidwin

cloud pisze: 29 lip 2025, 7:38 koniecznie z napędem, bo ceny tych wersji cyfrowych to jest jakieś nieporozumienie

@Lidwin mogę się założyć o miesięcznego bana, że finalnie GTA nie będzie hulało w 60fps na wersji pro ;)
Zaklad przyjęty
ODPOWIEDZ