[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes

Post autor: przedszkolanek »

eddy_wata pisze: 25 lip 2025, 15:39 pod względem rymów czy wykorzystania nietypowych składni gramatycznych jest git
bo oczywiście rymy i (nietypowa) składnia nie wpływają na rytmikę tekstu i jak go można nawinąć, dzielisz włos na czworo ekolego
LuckyStrike pisze: 25 lip 2025, 15:44 który pod kątem technicznym pisze dobre teksty, jest tam dużo rymów
no tak, technika = dużo rymów, chuj tam, że mamy do czynienia z wokalistą a nie poetą #rakietarakieta
zero zaskoczenia, miałem nadzieję, że coś lepszego wymyślisz
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Jako smaczek pojawia się w tym teledysku tedego przebicie na jednej klatce ze starego jego teledysku (chyba "bezele kochana"), gdy rapuje "demony przeszłości nie śpią". Co ten urwipołć knuje i co chciał dać tym do zrozumienia? Czyżby to ukryte znaczenie, które się wyjawi w przyszłości, kochani? Czy przesłuchaliście kawałek od końca? :search:
Awatar użytkownika
przedszkolanek

nie no panowie, gdyby nie ksywa, byście powiedzieli, że to jest beka z lokalnych xd

Dodano po 56 sekundach:
Burak pisze: 25 lip 2025, 15:46 nie rozumiem ludzi co flow muszą mieć dokładne od linijki żeby docenić jak ktoś dobrze rapuje
nie no ja napisałem, że jego i dokładne, i niedokładne chujowe jest w opór
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

ja tak ogólnie pisałem nie konkretnie do ciebie sory

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 lip 2025, 15:55 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Nie ma takiego czegoś jak "flow dokładne od linijki" jak to kozacko płynie to kozacko płynie i nie ma żadnego znaczenia czy w ogóle trafia w bit, a możesz se coś dukać do werbla równiutko co do milisekundy i brzmieć jak autyźmiak
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Co do dykcji to tylko dwie linijki:
ceczyniechce to niestety jest perdffedff

ludzie wiedzą żezszzęśszż świeżo jedną torbę
reszta niewyraźna, ale do zrozumienia, choć faktycznie jak się weźmie tą dykcję i zachrypiałe gardło na autotunowym filtrze to do kupy cuzamen brzmi on coraz bardziej jak AI.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Wy chyba jak ukraincy z telefonu w autobusie sluchacie, ja zazwyczaj mam problem z tym co oni tam nawijaja, a tu za pierwszym wylapalem wszystko, a nie jestem z tede osluchany ni huj
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

no idzie zrozumieć większość, jak się uważnie przysłuchać, ale nie udawajmy, że to się chociaż otarło o akceptowalne dykcję i miks
Haqs

Post autor: Haqs »

Burak pisze: 25 lip 2025, 14:00 Znowu dochodzimy do dyskusji że w rapie i beefie nie tylko tekst i argumenty mają znaczenie, ale też ta słynna charyzma i energia z którą się nagrywa diss (chociaż nie mówię że tekst dissu mi nie odpowiada). Tym samym sposobem beef Tede vs Peja wygrał ten drugi.
Od 1410 wiadomo ze tede rozjebal peje. Cala polska to wie!
Wiec dyskusja o befie z tede vs peja zamknieta.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Diss tedego 5/10
Fajny bit, jako taka charyzma, troche miejscami za proste te "punche", czasem offbeat brzmi jak "o kurwa ja jebie zara sie wypierdole z tego bitu auaaaaa aj".

Licze na popis mesa zeby drugi diss tedeusza byl czyms ciekawszym.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Muzycznie pewnie tak ale ciężko nie brać aspektu upokarzania tdfa m.in. blokowaniem koncertów
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
lukswgs

Post autor: lukswgs »

Jakkolwiek by ćpun ćpuna nie wyzywał to od LaikxSolar, ZiołoxGuzior i DeysxSB jest co przynajmniej z ciekawością śledzić na tej nudnej jak pizda scenie. Jacełe z dykcją jak Jan Paweł II po czwartym udarze i ledwo kojarzący co się dzieje dookoła Mes na swoim stories sprawiają, że porządny ruch na forumku się odpierdala i to się dla mnie podoba :cool:
Ladacznico nie zabijaj mojej wibracji
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

Mes prawilniak z Pragi po 40 ktory wie wszystko co sie stalo na komisariacie i decyduje kto sie rozjebal, a kto nie. Szukal beefu to go ma, cyfre sobie podbije. Dobre te wersy Tedego i jako tako leci, plus nawet niezle wyswietlenia to robi jak nie minal dzien a juz 150k
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
2rzyn

Pamietacie jak tede przy beefie z plomieniem nagrywal tak szybko ze moderacja blokowala wrzucane przez niego nunery myslac ze to spam? Mes na storce ma beke ze 3 miechy tedeusz to nagrywal co sugerowaloby w jak chujowej formie artystycznej jest jacoolio.

Mes dopracuje numer do weekendu pewnie. Dopierdoli tedemu kilka faktow z zycia wzietych plus obrazi jego dotychczasowe wysrywy, pewnie najlepsze zostawi na druga, ewentualnie trzecia runde. Oj jacula moze tego nie wytrzymac. Jak jeszcze w miedzyczasie Pejozon spropsuje Piotrusia w internecie to Jatzo moze tego fizycznie nie przezyc i o ironio to jego trumne ciezko bedzie zamknac przez spuchniety, wypelniony koksem nos.

Czekanko na ten diss od Mesa :cool:
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Spoiler

Oj takie kolabo dissowe mi się marzy.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Spoiler
Obrazek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Generalnie z rańca sobie sprawdziłem, przesłuchałem kilka razy, no i trochę podobne do dissu na WSZ, niby jest dobrze, ale jednak to nie jest stylowo i panczlajnowo całkowita ekstraklasa, brakuje trochę wkurwionego Jacka, a na takim bicie też da się to zrobić. Myślę, że takie 6/10, Mes nie jest bez szans w tej konfrontacji
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

2rzyn pisze: 25 lip 2025, 18:21 Pamietacie jak tede przy beefie z plomieniem nagrywal tak szybko ze moderacja blokowala wrzucane przez niego nunery myslac ze to spam? Mes na storce ma beke ze 3 miechy tedeusz to nagrywal co sugerowaloby w jak chujowej formie artystycznej jest jacoolio.

Mes dopracuje numer do weekendu pewnie. Dopierdoli tedemu kilka faktow z zycia wzietych plus obrazi jego dotychczasowe wysrywy, pewnie najlepsze zostawi na druga, ewentualnie trzecia runde. Oj jacula moze tego nie wytrzymac. Jak jeszcze w miedzyczasie Pejozon spropsuje Piotrusia w internecie to Jatzo moze tego fizycznie nie przezyc i o ironio to jego trumne ciezko bedzie zamknac przez spuchniety, wypelniony koksem nos.

Czekanko na ten diss od Mesa :cool:
Tyle, że gdyby nie wywiad u Winicjusza, to Tede by pewnie nigdy nie odpowiedział, więc to z tą trzymiesieczna obsuwa to średnia teoria. Co nie zmienia faktu, że nawet licząc od wywiadu to prawie 2 tygodnie (chyba, nie chce mi sie dokładnie sprawdzać)
Nedvved

Post autor: Nedvved »

Żadnych mocnych wersów ale czy na Mesa w obecnej formie jest potrzebny jakikolwiek mocny wers xD Niektóre linijki można nawet uznać za terapeutyczne.
Awatar użytkownika
2rzyn

Kiedys wystarczyl wyimaginowany ukryty pancz w jego strone a teraz normalna linijka z God Bless nie wywolala u niego checi wejscia do studia.
Imo specjalnie w dissie jedzie winiego zeby moc powiedziec ze DOPIERO ten wywiad go ruszyl. Co nie zmienia faktu ze i tak w chuj mu to zajelo. No i pewnie tez zalamany jest spadkiem zasiegow, bo te jego ostatnie numery to chujowe liczby wykrecaly.
ODPOWIEDZ