Grand Theft Auto [seria]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: Grand Theft Auto [seria]

Post autor: ConeyIsland »

może ktoś już wrzucał ile maylay dał radochy jednym zdaniem :lol:

Awatar użytkownika
KAPISZON

Post autor: KAPISZON »

Która część jest dla was najlepsza? Dla mnie czwórka. Klimat mrocznego, brudnego Nowego Jorku za dzieciaka mnie zaczarował i dalej uważam, że ta gra jest perfekcyjna
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Oczywiscie, że San Andreas i ten ziomeczkowo gangowy klimacik z raperami, zielskiem i low-riderami.

Czwórka smutna jak pizda i nie kumam tej masowej podarki, że gra wyprzedziła swoje czasy, że super sterowanie furami, fizyka, fabuła. Gra sama w sobie faktycznie całkiem spoko, ale w GTA najbardziej zawsze podobała mi się ta przewózka rodem z VC i SA.

Idziesz sobie do fryzjera, z łysego łba robisz afro, potem odjebiesz kilku ballasów, wpiszesz kod na maksymalną ilość gwiazdek i latające samochody i się bawisz byku
MalinowyJogurt 2
Mider

Post autor: Mider »

KAPISZON pisze: 23 lip 2025, 21:38 Która część jest dla was najlepsza? Dla mnie czwórka. Klimat mrocznego, brudnego Nowego Jorku za dzieciaka mnie zaczarował i dalej uważam, że ta gra jest perfekcyjna
też chyba czwórka, jedyne co wkurwiało to chujowa optymalizacja na PC.

i nie wiem czemu, ale nigdy nie przeszedłem Vice City. za dzieciaka gralem kilka razy i za każdym razem przestawałem robić misje po zdobyciu tej willi zaraz za bramą do drugiej części miasta
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Zdecydowanie SA
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

VC bo milion razy oglądałem człowieka z blizna i nie mówię o Pawle Mikołajowie
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Czwóreczka
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Gta 3, bo to pierwsze w jakie świadomie grałem, z VC mało pamiętam a potem grałem dopiero w V
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

San Andreas przechodzone z kodami / bez kodów miliony razy. One love for CJ i pierdolić big smoka. Cudowny klimat, ost, fabuła, na 2004 rok rewolucyjne możliwości, w chuj easter eggow etc.

Piateczke też lubiłem, zwłaszcza postac Michaela.

Czwórkę grałem krótko, potem miałem awarie kompa i nie chciałem wracać. ...ale korci mnie wrócić do niej właśnie przed premierą szóstki jeszcze.

A w VC grałem jak miałem z 10 lat więc mało pamiętam, coś tam grałem ale na pewno nie przechodziłem.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

San Andreas oczywiście za zróżnicowaną historię i najlepszą mapę

Jeszcze bym wyróżnił Vice City Stories, kto miałby okazję niech se sprawdzi
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

oczywiscie ze sa nandreas, jak ktos mowi inaczej to sam siebie oszukuje, kiedys byla moda na mowienie ze vc najlepsze a od jakiegos czasu jest forsowanie czworki x-d
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Kalom

Post autor: Kalom »

próbowałem zagrać w IV w kwietniu to mimo wgrania 150 fixów nadal nie dało się płynnie odpalić nawet w 60 klatkach, nie wiem czy gra ma wyjątkowy wylew na radeonach czy ogólnie dalej jest źle zoptymalizowana, ale i tak jebać rockstar za istnienie tej chujni w takiej formie

najlepsze oczywiście vice city
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

FLoo pisze: 23 lip 2025, 22:44 Gta 3, bo to pierwsze w jakie świadomie grałem, z VC mało pamiętam a potem grałem dopiero w V
Podbijam, pierwsze GTA w 3D i mnóstwo wspomnień, Katarina ty kurwo jebana
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ja grałem w IV raz i nie dałem rady ukończyć, bo w ostatniej misji był bug z helikopterem, chyba z klatkami coś tam było pokićkane - zabawne, bo grałem z 8 lat po premierze gdy w końcu zmieniłem kompa z radeonem 9200 :lol: no i czwórka miała chyba mało urozmaicone zadania, podjedź-ścigaj-zabij-uciekaj (w piątce znowu poszli w odklejki typu joga czy operowanie suwnicą jak jakiś einar torvaldsen ślizgającą się wędliną napędzany), no niby każde GTA o tym jest, ale wystarczy poczytać opinie o czwórce, wśród głównych zalet wymieniane fabuła i klimacik, a z mechanik mówi się tylko o modelu jazdy XD dział film i serial piętro wyżej
Spoiler
tak samo zresztą o gothicu mówią, fabułka, klimacik i dabindżek, a prawda wygląda tak, że przy trzecim i każdym kolejnym przejściu tej gry słuchanie dialogów wygląda tak
era 3D moja ulubiona, zwłaszcza VC i SA
Ostatnio zmieniony 24 lip 2025, 2:12 przez genocidegeneral, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Gta 2 to chyba pierwsza gra jaka przeszedlem w calosci, wiec sentymen jest, z ery 3D to Vice City albo 5
Rymekk

Post autor: Rymekk »

GTA - wychodzi na to, że jak sięgne pamięcią, to była pierwsza gra w jaką grałem na prawilnym kompie jak wpadłem do kuzyna, 97, rozjeżdżanie harrykriszna i jeżdżenie czołgiem :bowdown:
GTA London - super klimat, zawsze wole gry osadzone czasowo bardziej w przeszłości/przyszłości. trudna z tego pamiętam.
GTA 2 - na pleju z ziomkiem z sąsiedztwa katowane mocno, przechodzenie misji, zajawa gruba.
GTA 3 - przez ten modern setting wolałem w tamtym okresie Mafia. Graficznie również Mafia.
Vice City - zajebiste, muzyka, autka, miasto
San Andreas - również, ogrom zabawy i CJ i west coast wajb robi swoje
GTA 4 - tu wstyd się przyznać, ale nie grałem, pewnie dlatego, że też zbyt współczesne i jakoś może w tamtym czasie nie miałem zajawy.
GTA 5 - dałem szansę i sztos giera, sporo rzeczy zrobiło na mnie duże wrażenie, świat gry, Trevor, Rockstar jako programiści topka.

I nie wiem, które jest moje ulubione, choć na zdaje mi się że V, w odróżnieniu od starszych jest jakby bardziej sterlnym symulatorem, niż takim arcadowym GTA, choć może to tylko kwestia grafy.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

vice city co jechało na sentymencie do lat 80 powstało w 2002 a jego akcja działa się w roku 86. to dosyć krótki czas żeby nagle odświeżać w ramach nostalgii jakieś setting, w tym przypadku sprzed 16 lat. to tak jakbyśmy dzisiaj zrobili grę / serial / film cofający nas do roku 2009. rozkminka

a akcje san andreas i date powstania dzieli tylko 12 lat
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

mam ogromną nadzieję, że wszyscy zainteresowani doczekają się premiery GTA 6

przy San Andreas spędziłem tysiące godzin uwzględniając platformę multiplayer, także najlepiej wspominam i dałbym chyba na pierwszym miejscu, natomiast VC i IV to też straszne bangery, trudny wybór, wszystkie to ciężkie sztosy
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
KAPISZON

Post autor: KAPISZON »

cloud pisze: 24 lip 2025, 7:32 przy San Andreas spędziłem tysiące godzin uwzględniając platformę multiplayer
to samo - fabule zrobilem moze raz a w sampa sie gralo z 10+ lat
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

ja luzno 10k godzin zrobilem pomiedzy sampem a singlem i pewnie kolejne 2k w vc
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ