Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025)

Post autor: gods bidness »

Puściłem dwa najczęściej tu wymieniane kawałki jako dobre, czyli Chemiczny Balans i Noradrenalina i gówno to jest obesrane.

Przypomina mi to tą dziwną fazę pałożłopów Kanyego Westa, którzy oszukają samych siebie, wkręcają sobie i "zachwycają" się każdym gównem jakie wypuści, rzucając tekstami w stylu "no, nie spodziewałem się, takie to nietypowe, ale po kilku przesłuchaniach buja, nie no to jest genialne!".

Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Puściłem sto najczęściej wymienianych kawałków i gówno to jest obesrane.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Czy ktoś potrafi ruszyć scenę bardziej od Quebo? Nawet na forumku aktywizuje fanów, hejterów i przypadkowych komentatorów. Fenomen
nic na potem
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Płyta idealna do radia. Co chwilę lecą utwory z tej płytki w radiu, naprzemiennie Eska i RMF Maxx to puszczają. Na przykład teraz leciało "Wkrótce" na Esce.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

kr0pka pisze: 06 lip 2025, 16:57 Czy ktoś potrafi ruszyć scenę bardziej od Quebo?
Ee tam, te dwadzieścia stron to jest nic w porównaniu do afery Belmondziaka z Rafalalą, a to nawet nie było wydarzenie muzyczne. Pokazuje, kto jest prawdziwym GOATem
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Belmondziarz jest nie z tej ziemi, jego nie można liczyć
nic na potem
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Myślę, że wywołanie dyskusji wydarzeniem muzycznym jest ostatecznie bardziej imponujące niż wspomniana afera.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Asłuchalna jest ta płyta, nie ma dla mnie żadnego repeat value
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

gods bidness pisze: 05 lip 2025, 14:51 Puściłem dwa najczęściej tu wymieniane kawałki jako dobre, czyli Chemiczny Balans i Noradrenalina i gówno to jest obesrane.

Przypomina mi to tą dziwną fazę pałożłopów Kanyego Westa, którzy oszukają samych siebie, wkręcają sobie i "zachwycają" się każdym gównem jakie wypuści, rzucając tekstami w stylu "no, nie spodziewałem się, takie to nietypowe, ale po kilku przesłuchaniach buja, nie no to jest genialne!".
Sęk w tym, że ja go nigdy nie miałem za jakiegoś goata, wkurwiało mnie zawsze jego egzaltowane, przedramatyzowane flow i emo-narcyzm, ale jednak kilka czy kilkanaście kawałków lubiłem na tyle, a jego samego miałem za na tyle utalentowanego, że zawsze coś tam miałem siłę i ochotę sprawdzić.

Więc tu sprawdziłem ten chemiczny balans no i to jest kurwa najgorsze co mogło być i na co można było trafić, czyli że "Kuba" zgubił chemiczny balans i go szuka i mu smutno i kurwa cały stadion zapełniony pierdyliard razy będzie słuchał o jego smutku i depresji, a OKI będzie skakał z sufitu na gumce jak jojo. WYDARZENIE!! Pomnik se postaw tej depresji. Stanowski robi live na żywo, Andrzej Dragan uprawia fizykę kwantową w teledysku i zderza hadrony, byle dotrzymać kroku geniuszowi smutnego quebo, który coś tam pierdoli że mu smutno, goli łeb do połowy (ŁOOOO GENIUSZ, JAKI SYMBOL!) i wszystkie te dziennikarskie pedryle na socialach cmokają jakie to WYDARZENIE, tylko gruby z dailygrind nic nie pisze, bo się obraził, że KUBA nie przyszedł na zdjęcie. Że też ten wieszcz, słońce narodu nie doprowadził do pojednania Tuska z Kaczyńskim na podwieszonej platformie, z której sam Quebo na skrzydłach sfrunął na gumce i wziął ich w ramiona i rozbłysła supernova.

Polacy to zawsze mieli ciągoty do takich chujem pompowanych kiczów, jak nie Wiśniewski, to Rubik klaszcze, Quebo się spuszcza na gumce, a wystarczy trochę z dystansu na to spojrzeć, żeby widzieć, że to jest zwykły cyrk na kółkach, dorabianie piździe uszu jak świecąca w nocy okładka płyty, tylko za kilka zer więcej. I nawet się nie dziwię, że niejeden to łyknie i uwierzy przez chwilę, że ma do czynienia z geniuszem, z Michałem Aniołem z Ciechanowa, ale jeszcze raz - trochę dystansu polecam, bo to tylko narcystyczny wysryw chłopaczka, co to się niby kryguje, opowiada okrągłe słówka po wywiadach, a tak naprawdę karmi się atencją tych polaczkowych, późnych wnuków po Wiśniewskim, Rubiku i Mandarynie.

To ja już wolę te stadiony zapełniane przez Bambi i Leosie i ich bezpretensjonalne pierdolenie, że pije bacardi ze szklanki i kopci się blancik.

Obrazek
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

No mam praktycznie te same przemyślenia. Podczas gdy faktyczne zyciowe przegrywy próbują sie utożsamić z quebo tzn z Kubą, on bookuje bilet do 102 kraju który odwiedzi z nową dupeczką aktoreczką.

Ta scena w mjusikalu gdzie siedzi w teatrze przed ludźmi i opowiada im jak to jest kiedy masz miliony, grasz koncerty a później ci sie nic nie chce, ciezkie życie ehh. No kurwa, ja sobie dam obciąć knagę ze on czuł wstyd pisząc i wykonując to, ale wiedział że tego oczekuje jego fanbaza, gość tam wyszedl na jakies wyżyny egocentryzmu.

Chlop niby byl w tych iluś krajach, widział te dzieciaczki w Indiach co umierają z głodu, po czym wraca do Polski i w wieku 34 lat egzaltuje swojego bipolara do rangi wojny atomowej.

Będąc w podobnym wieku co on nie jestem w stanie uwierzyć że chłop nie czul momentami żenady pisząc to (zwłaszcza że u Stana parę razy sie rumienił i mowil ehh ja tak znowu o sobie, sorki xd). Masz znajomych co mają dzieci, jakies choroby, zawirowania, chorzy rodzice, no od chuja różnych problemów o ktorych ci przewijają, po czym wracasz z 3 miesięcznego urlopu i piszesz numer że wczoraj byłeś smutny ale dzisiaj już spk ale uwaga, bo to znaczy że jutro znowu moze być smutno. Ps wczoraj byłem na imprezie z Wojtkiem sokolem, jutro jade do Lewego, firma sie kręci, szlaufy były ruchane, tesla sie ładuje ehh a jutro pewnie smutek bedzie przez 24h chyba się ogole na łyso i zakryje tatuaż.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

Lepsze to gówno od taconafide czy nie warto sprawdzać?
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Nie warto
nic na potem
Awatar użytkownika
Wolny

Post autor: Wolny »

Szkoda strzepić membranę
cyk
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

TRAPSTAR pisze: 07 lip 2025, 4:27 Lepsze to gówno od taconafide czy nie warto sprawdzać?
oczywiście, że lepsze, chociaż to żaden wyczyn biorąc pod uwagę, że taconafide to liryczny i brzmieniowy paździerz
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
Raph

Post autor: Raph »

TRAPSTAR pisze: 07 lip 2025, 4:27 Lepsze to gówno od taconafide czy nie warto sprawdzać?
Lepsze, chociaż tak jak wspomina @99mayday to żaden wyczyn. Od Egzotyki też lepsze.
aka anthony hotbeats / skwer represent
Awatar użytkownika
xxxkawo

Przed performance'em miał 1,7 mln słuchaczy na Spotify - teraz ma 2,5 mln i ciągle rośnie. Powinien zająć się na pełen etat kreowaniem akcji marketingowych dla raperów przy promocji płyt.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Jak to kurwa lepsze od taconafide, przecież soma przy tym to płyta dekady (jeśli by wyciąć que)
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
chujkurwa

Post autor: chujkurwa »

Moltisanti pisze: 06 lip 2025, 22:50 No mam praktycznie te same przemyślenia. Podczas gdy faktyczne zyciowe przegrywy próbują sie utożsamić z quebo tzn z Kubą, on bookuje bilet do 102 kraju który odwiedzi z nową dupeczką aktoreczką.

Ta scena w mjusikalu gdzie siedzi w teatrze przed ludźmi i opowiada im jak to jest kiedy masz miliony, grasz koncerty a później ci sie nic nie chce, ciezkie życie ehh. No kurwa, ja sobie dam obciąć knagę ze on czuł wstyd pisząc i wykonując to, ale wiedział że tego oczekuje jego fanbaza, gość tam wyszedl na jakies wyżyny egocentryzmu.

Chlop niby byl w tych iluś krajach, widział te dzieciaczki w Indiach co umierają z głodu, po czym wraca do Polski i w wieku 34 lat egzaltuje swojego bipolara do rangi wojny atomowej.

Będąc w podobnym wieku co on nie jestem w stanie uwierzyć że chłop nie czul momentami żenady pisząc to (zwłaszcza że u Stana parę razy sie rumienił i mowil ehh ja tak znowu o sobie, sorki xd). Masz znajomych co mają dzieci, jakies choroby, zawirowania, chorzy rodzice, no od chuja różnych problemów o ktorych ci przewijają, po czym wracasz z 3 miesięcznego urlopu i piszesz numer że wczoraj byłeś smutny ale dzisiaj już spk ale uwaga, bo to znaczy że jutro znowu moze być smutno. Ps wczoraj byłem na imprezie z Wojtkiem sokolem, jutro jade do Lewego, firma sie kręci, szlaufy były ruchane, tesla sie ładuje ehh a jutro pewnie smutek bedzie przez 24h chyba się ogole na łyso i zakryje tatuaż.
/temat
ps nie słuchałem ani sekundy
DeDoK

Post autor: DeDoK »

xxxkawo pisze: 07 lip 2025, 9:59 Przed performance'em miał 1,7 mln słuchaczy na Spotify - teraz ma 2,5 mln i ciągle rośnie. Powinien zająć się na pełen etat kreowaniem akcji marketingowych dla raperów przy promocji płyt.
Do tego się nie nadaje, nikogo w QQ nie wypromował w sumie?
Props dla chłopaka nich się spełnia, fajna płyta w końcu jakaś konkurencja dla Podsiadło i Sanah w tym smutnym jak pizda kraju

PS. Czekam na własny festiwal typu ZORZA
Awatar użytkownika
xxxkawo

w końcu jakaś konkurencja dla Podsiadło i Sanah w tym smutnym jak pizda kraju
Oj Quebo ma ambicje, żeby wyprzedzić Ogryzka i Fryderyka Chopina, a nie jakiegoś Podsiadło i Sanah.
Poniżej przedstawiam ranking najpopularniejszych Polaków na Spotify (stan na 07.07.2025):

1. Ogryzek ~7,8 mln
2. Fryderyk Chopin ~6,2 mln
3. Maestro Chives ~5,1 mln
4. Tribbs ~4,4 mln
5. Dawid Podsiadło ~3,1 mln
6. ConKi ~2,94 mln
7. Sobel ~2,89 mln
8. francis ~2,7 mln
9. Mata ~2,7 mln
10. Gibbs ~2,6 mln
11. Quebonafide ~2,5 mln
Światem kręcą pieniądze