OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: badi »

zajebiście się bawiłem na trzech pierwszych odcinkach Studia na AppleTV
Awatar użytkownika
enjoy1g

Post autor: enjoy1g »

////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:59 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Ehh ja chciałem obejrzeć The Shield, ale wyjebali już z prime, wiec kolejny raz lece z Breaking Bad i jak skoncze to zabieram sie od razu za BCS pierwszy raz, pozdrawiam
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

to weź The Wire normalnie, a nie jakieś żółte filtry meksykańskie kumpel
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Luxair pisze: 04 kwie 2025, 12:11 Wracając do Adolescence, faktycznie przy pierwszym obejrzeniu były ciary, ale jak się zastanowiłem to jednak nie do końca jest to 10/10.
Spoiler
Po pierwsze, co autor chciał powiedzieć? Że Andrew Tate zmienił dobrego chłopaka w mordercę? No chyba nie, bo w trzecim odcinku zaczął z niego wychodzić jakiś psychopata jak z Edwarda Nortona w Primal Fear. Że dzieci mają przejebane przez social media? W takim razie za mało czasu poświęcono dziewczynom które uskuteczniały e-bullying. Że rodzice za mało zajmują się dziećmi? Może, choć pokazana rodzina była zwykłą working class bez przemocy czy alko-patoli. Że biali incele sieją postrach w UK? A ma to odbicie w statystykach w ogóle?

W ogóle to czemu kolega głównego bohatera dostarczył mu narzędzie zbrodni, skoro to był zwykły nóż kuchenny? Nie mógł z własnej kuchni wziąć?

Nie mówię że serial to g.o. - młodziak dał radę; niezły twist z kolorami serduszek w emotikonach; pierwsze dwa odcinki to kapitalne procedurale, które przypomniały mi starszą kobietę zgłaszającą zgwałcenie na początku trzeciego sezonu Broadchurch. Ale dyszki nie dam
Spoiler
mysle ze po prostu autor chcial dac odbiorcom do myslenia bardziej niz jakis konkretny przekaz i diagnoze, imo duzym plusem tego serialu jest to ze wlasnie do konca nie wiadomo czemu mlody to zrobil. Moj ulubiony odcinek to ten 3 z psycholozka mimo ze dalej nie do konca ogarniam jakie dokladne wnioski pani z tego wyciagnela (ze jego wybuchy mogly go popchnac do uzycia tego noza wzgledem ofiary jezeli ofiara serio go wysmiala tamtego wieczoru?) to pytania byly ciekawe bardzo, podobal mi sie tez ten taki troche motyw quiproquo gdzie psycholozka zadawala pytania ktore mialy pokazac co mysli ten chlopiec na dany temat a on to bral do siebie jakby taka byla jej opinia o nim i czesto dopowiadal sobie cos czego ona nie powiedziala i pewnie nie myslala, co sporo mowilo o tym jaka mial zniszczona psychike.
Najmniej podobal mi sie odcinek w szkole, zachowanie tych wszystkich malolatow wydawalo mi sie przerysowane przez co mialem wrazenie surrealizmu bardziej niz czegos bliskiego prawdziwego zycia, sama postawa pana policjanta tez wydawala mi sie dziwna zeby wbijac do klas i prosic te dzieci o pomoc, no i ofc tez brak reakcji na to jak jego syn byl ponizany w klasie kiedy to stalo sie przed nim bylo dla mnie tez dziwne
Ugulem ciekawy serial, rowniez polecam. Ciekawy patent z tym kreceniem na raz i to w ten sposob jakbysmy byli tam z nimi, chodzili za aktorami lub jechali z nimi autem, btw ciekawe jak oni to krecili, dronem czy ktos tak chodzil za aktorami? Chyba jedno i drugie bo sceny w autach chyba nie daloby rady dronem zrobic, za to sceny z przejsciem z pana policjanta i jego syna jadacego cos zjesc na miejsce gdzie tato glownego bohatera cos tam na parkingu(?) robi nie moglby zrobic czlowiek niosacy kamere
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

no jest tak jak mówisz, nieśli kamerę, podpięli do drona, są na yt filmy
Awatar użytkownika
cykloped
Zbanowany

Post autor: cykloped »

ebismolarek pisze: 18 kwie 2025, 10:36 wiec kolejny raz lece z Breaking Bad
mql pisze: 18 kwie 2025, 10:47 weź The Wire normalnie
skojarzyło mi się:

You tell me that nothing matters
You're just fucking scared
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@ebismolarek Spróbuj "Southland" świetny klimat i mega wciąga.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Na północ od północy
Cholernie lekka komedia w paru krótkich odcinkach. Oczywiście biały mężczyzna jest zły a psiapsi głównej bohaterki jest lesbą, ale to Netflix więc nic nowego. Sporo bekowych dialogów, takie 6/10 - 7/10 bym dał.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Szklana kopuła
7/10 - 8/10; serial na podstawie powieści Camili Lackberg. Dobrze trzyma w napięcia, ostatni odcinek zaskakuje, nie najgorsza gra aktorska, sześć odcinków które nie męczą, mnie się podobało.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Mobland ktoś ogląda?

Na etapie pisania miał być prequel Raya Donovana, ale zrezygnowali z tego pomysłu. Hardy, Brosnan, Mirren i Considine jako ci dobzi, główny zły z Green Street Hooligans Geof Bell jako ich rywal, Guy Ritchie reżyserował dwa pierwsze odcinki. Pierwszy sezon zaplanowany na 10 odcinków, na razie wyszły cztery, niby 8,3 na IMDB, ale dzięki tej kurwie Grze o tron boję się oglądać seriali zanim po premierze ostatniego odcinka nie upewnię się, że twórcy w połowie nie dostali wylewu.
Mider

Post autor: Mider »

nie warto raczej ziomeczku. Hardy jezdzi po Londynie i robi jakieś misje rodem z gta dla brosnana. a brosnan gra starego głupca który nie widzi kto go w chuja robi przy czym każdy kto ogląda skumał to już bardzo szybko i teraz kolejne odcinki to właściwie czekanie aż on też się skapnie. jak będą to przeciągać do końca sezonu to słabo
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2025, 23:03 przez Mider, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

chujnia, bo ściągałem na bieżąco i myślałem czy by jutro nie zacząć, trzeba będzie poczekać na recenzję ekolegów po finałowym odcinku
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

22.11.63 Bardzo fajny serial (książka lepsza)
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Porządny człowiek
Elegancki, polski serial. Wincyj takich. Nie jest to poziom Kruka czy Klangora ale całkiem sympatycznie spędzone godzinki za mną w weekend. Czeczot dowiózł, dobra fabuła, thriller na poziomie. 7/10
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Dokończyłem Daredevil Born Again i całkiem fajny cliffhanger dali na koniec. Mimo wszystko wersja N >>> D+.
Deyker

Post autor: Deyker »

Andor kozacki
moody

Post autor: moody »

Połas pisze: 01 mar 2025, 13:15 Tak w ramach przypomnienia; dzisiaj o 20:20 na TVP 1 (i pewnie na TVP VOD) wjeżdża po 10 latach 3. sezon serialu Krew z krwi. Nie zdążyłem sobie przypomnieć drugiego sezonu, który jest dość znaczący dla fabuły nowych odcinków, bo większość bohaterów powraca. Na szczęście coś tam pamiętałem :lol: Widziałem pierwsze dwa odcinki i wygląda to całkiem intrygująco. Jako główny zły na ekranie pojawia się polski Niemiec, Rafael Stachowiak, który gra na mocnej nucie przerysowania, wręcz czasami zahaczając o parodię. Zobaczymy, jak to będzie się prezentowało dalej. Jestem ciekawy kolejnych odcinków.
dziwny pomysl tvp z tym odgrzewaniem kotletow i dokrecaniem nowych sezonow do seriali sprzed 10-15 lat, ale obejrzalem i ogladalo sie nawet spoko, lepiej niz np. te tasmowo wypuszczane przez netflix adaptacje kryminalow cobena. sezon troche wlasnie w stylu seriali sprzed lat bo az 10-odcinkowy, a otwarte zakonczenie mocno sugeruje, ze bedzie kolejny
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Zwłaszcza, że jak się trochę pogrzebie to znajdzie się informacje, że serial jest na holenderskiej licencji i w oryginale było 5 sezonów więc nie zdziwi jak dostaniemy jeszcze dwa. A przerwa wynikała chyba z tego, że Agata Kulesza nie chciała grać w serialach TVP za poprzedniej władzy i stąd teraz wróciła i tu i do RodzinkiPL. Natomiast mi też oglądało się nawet spoko, lepiej niż te głupoty które wystawiał z panią Agata tvn/player/max/hbo max/hbo go.

Ostatnio obejrzałem jeszcze The Pitt i jest to super rzecz, może dlatego że pracuje w branży medycznej i trochę bardziej mnie to ciekawiło, a może to po prostu dobra rzecz, podoba mi się ten motyw że jest to jeden dzień z życia SORu i praktycznie przez wszystkie odcinki leci samo gęste.

Niedoceniany jest Dope Thief, dla mnie całkiem udana propozycja z niektórymi odcinkami z totalnym rozpierdolem, ale jakoś przepadła w morzu serialowym. Co prawda Wagner Moura nigdy już nie będzie tak dobry jak w Narcosie, ale ma spoko chemię z Brianem Tyree Henrym, który tutaj króluje zdecydowanie.

Porządny człowiek to też coś co można obejrzeć (ale tu już trzeba przymykać oko na pewne głupoty natomiast sam punkt wyjściowy jest dosyć ciekawy) chociaż mnie nigdy nie przekonywał aktor Krzysztof Czeczot i tutaj też coś mi w nim nie gra, nie wiem jak to nazwać.

Biały lotos 3 opiszę w stosownym temacie, następne w kolejce Studio, The last of us 2 i Miłość, śmierć i roboty 4.

Aha, jeszcze Projekt UFO widziałem, ale tam scenariusza nie napisali to nie ma o czym gadać
dicegame

Post autor: dicegame »

Podbije tego Dope Thief, nawet spoko sie oglądało, chociaż po pierwszych 2 odcinkach apetyt był na więcej.
ODPOWIEDZ