Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
-
pearl harbor
- Zbanowany
Re: Ten Typ Mes - TBA (2025) [zapowiedź]
Jak najbardziej jest to możliwe np. w wyniku utraty uzębienia patrz jaka dykcję miał Kononowicz Anno Domini 2010 a jaką w 2024.
Alko poligamia grana od dwóch dekad, brak już szarych komórek do sprawnej artykulacji wyrazów a o intonacji czy flow to on może jedynie pomarzyć, sepleni cos jak Tedas w beefie na WSZ. U większości starszych raperow da się odczuć ząb czasu . Nikt mi chyba nie powie ze Peja z Magiera z 2021 jest równie dobry co był w solufce albo slu bo to aż śmieszne. Większości brakuje młodzieńczej werwy, energii, tej pompy. To już są po prostu stare dziadki. I tak cud ze jeszcze coś nagrają
- Moltisanti
Przyznajcie się ilu z was odpalilo to już parę razy, bo ja od wczoraj na ripicie. Piekny jest ten niezamierzony pastisz, czuje się jakbym oglądał rodzinę zwierzynskich w prime time.
Ruuuuucham was
Ruuuuucham was
Będąc całkiem szczery, i stając w prawdzie, to ja też już parę razy to puściłem xd
- gods bidness
Bo to dobry kawałek jest i ma dobre linijki. Lepszy taki Mes niż Mes w wersji Mezo, czyli ten ze starych płyt z rzekomo dobrą dykcją (rzekomo, bo on strasznie wtedy seplenił wszystkie 'sz') i równym przedziałkiem. Mes Mezo, który sprawdzał w słowniku czy na pewno w dobrym kontekście użyje trudnego wyrazu zanim go użyje. W końcu może dojrzał i dorósł do tego, żeby być nieskrępowanym wieśniakiem jak na rapera przystało.
ale koledze nie chodziło o młodzieńczą świeżość i energię, tylko o to że wokal jest niewyraźny, dykcja na wspomnianym 'ot tak' była jakby taka krystaliczna i przejrzysta, a tutaj tego nie ma. chociaż to też kwestia innego tempa bitu + teraz mes próbuje jakiejś dziwnej ekwilibrystyki z flow.mordor pisze: ↑05 kwie 2025, 19:53 Alko poligamia grana od dwóch dekad, brak już szarych komórek do sprawnej artykulacji wyrazów a o intonacji czy flow to on może jedynie pomarzyć, sepleni cos jak Tedas w beefie na WSZ. U większości starszych raperow da się odczuć ząb czasu . Nikt mi chyba nie powie ze Peja z Magiera z 2021 jest równie dobry co był w solufce albo slu bo to aż śmieszne. Większości brakuje młodzieńczej werwy, energii, tej pompy. To już są po prostu stare dziadki. I tak cud ze jeszcze coś nagrają
@Jasion94 może nie weteran ale guzior na ostatniej płycie podobny regres
Najlepszy Mes od dawna.
Czuć pasję jakąś.
Kurcze miałem pisać, że Mes zawsze lubił eksperymentować, ale wcześniej był często sterylny, a teraz przestał się krępować i się uwolnił.
Ale Gods Bidness coś podobnego co ja chciałem napisać już napisał lepiej.
Czuć pasję jakąś.
Kurcze miałem pisać, że Mes zawsze lubił eksperymentować, ale wcześniej był często sterylny, a teraz przestał się krępować i się uwolnił.
Ale Gods Bidness coś podobnego co ja chciałem napisać już napisał lepiej.
Po fali hejtów fala propsów
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- Oportunistycznyebaka
No rozumiem, że nawijka może się nie podobać, składanie, łamanie i akcentowanie, ale jak ktoś się przypierdala do bitu to może niech wyciągnie
z uszu
w związku z ww. bitem przypomniał mi się ten traczek
ja 8-10 i licznik ten będzie jeszcze rósł
Dodano po 39 sekundach:
to chyba dobrze?gods bidness pisze: ↑05 kwie 2025, 21:55 który sprawdzał w słowniku czy na pewno w dobrym kontekście użyje trudnego wyrazu zanim go użyje
You tell me that nothing matters
You're just fucking scared
You're just fucking scared
mnie tez ten bit na poczaktu odrzucil, ale sie wkrecilo
PS, kurwa on serio nazwal te nadchodzaca plyte 'bukowski'? myslalem, ze mu przeszlo, ale w sumie ciekawe jakie bedzie powiazanie tytulu z trescia
PS, kurwa on serio nazwal te nadchodzaca plyte 'bukowski'? myslalem, ze mu przeszlo, ale w sumie ciekawe jakie bedzie powiazanie tytulu z trescia
Jak reszta kawalkow bedzie rownie git to kupie album
Kiedy ten tedas sie odniesie, bo stasiqk to wiadomo ze nie odpowie, chyba ze na instagramie
Kiedy ten tedas sie odniesie, bo stasiqk to wiadomo ze nie odpowie, chyba ze na instagramie
pierwszy dobry kawałek meza jaki słyszałem
Również zapętlam ten numer i nie rozumiałem pierwszej fali hejtów
ale ja też nie pamiętam kiedy go ostatni raz słuchałem, więc może zadziałał sentyment
- marmolad_k2
Niedoceniony klasyk jednak, Mes wyprzedził scenę tym kawałkiem.
fajnie jakby byl beef, ale wsm co ma Tedas odpowiedziec, ze sam o calej sprawie nagral kilka stories i wszystko opowiedzial pare lat temu?
Mes spoko leci, bit tez siada, ale tresciowo to nie jestem w stanie sluchac tego typa. Zbyt zadufany w sobie sie wydaje. Naleza sie jednak propsy, ze rzuca ksywy, a nie strzaly w powietrze. No i wyrywa sie z tego zjebanego trendu, ze 1.5 - 2 zwrotki. Tresc jest jaka jest, ale numer dlugi i geste linijki.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2025, 23:16 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielki props ode mnie, jest to niepokojące, ale jeśli tak mają wyglądać ostatnie podrygi człowieka sceny to ja jestem jak najbardziej za tym jako odbiorca, świetnie brzmi i widać pasje i schizofrenie. Tylko kurwa nie wiem o czym on pierdoli, ani o kim ani gdzie.
- gods bidness
kmwtw mordo