Daily Grind
Re: Daily Grind
Fotografem był Polak - Piotr Sikora, który mieszka USA i robił zdjęcia np. Nasowi czy Kanye Westowi.
Nie wziął kasy za zdjęcie samo, ale trzeba było mu zapłacić za przelot biznes klasą + za nocleg.
Nie wziął kasy za zdjęcie samo, ale trzeba było mu zapłacić za przelot biznes klasą + za nocleg.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Już chuj tak naprawdę w ten skład, bo sam nie zakładałem, że uda się złożyć legitną listę oddającą choćby z 70% timeline'u między klasykami PLHH i obecnymi idolami dzieciaków, a do tego zebrać ich w jednym miejscu tak żeby osoba X nie fochała się na obecność osoby Y i pasowało to wszystkim kadłubom, ale kurwa
Spójrzcie na to zdjęcie XXLa, jego oprawę, miejscówkę, no wszystko dzieli te dwie foty jeśli chodzi o realizację. Wiem, że dla zachowania neutralności nie dało się tego zrobić pod, nie wiem, pałacem kultury ani blokiem Rycha na Jeżycach, ale jakaś obdrapana hala ze zwisającymi siatkami wygląda strasznie bidnie, plus tak jak wspomniała większość - organizatorzy pałują się nad tym wydarzeniem co najmniej jakby udało im się ogarnąć na festiwalu RPSa i Tedego zbijających pionę na scenie
Spójrzcie na to zdjęcie XXLa, jego oprawę, miejscówkę, no wszystko dzieli te dwie foty jeśli chodzi o realizację. Wiem, że dla zachowania neutralności nie dało się tego zrobić pod, nie wiem, pałacem kultury ani blokiem Rycha na Jeżycach, ale jakaś obdrapana hala ze zwisającymi siatkami wygląda strasznie bidnie, plus tak jak wspomniała większość - organizatorzy pałują się nad tym wydarzeniem co najmniej jakby udało im się ogarnąć na festiwalu RPSa i Tedego zbijających pionę na scenie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
jak dla mnie to mógłby i robić swojemu staremu pod prysznicem skoro tutaj nic na tej focie nie zadziałało, kadr jest do pizdy, sceneria też. ktokolwiek mógłby tam stać na tym dźwigu i to pstryknąć.
te nazwisko to tylko kolejna rzecz pod którą pat może walić w kolejnych wywiadach i wpisach
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
- Oportunistycznyebaka
No jakby wziął za to hajs…..
Dzięki za odpowiedź, Sikorę kojarzę i jego fotografię również, ma w portfolio kilka naprawdę świetnych strzałów, no ale jak już zauważyła większość, zdjęcie jest po prostu…. nie wiem, jakieś takie nijakie.
To jest naprawdę dobre zdjęcie nie porównujmy klimatu USA do klimatu Polski, jedynie miałoby to sens w sezonie letnim ale to jest jednocześnie sezon wakacyjny i 2/3 raperów byłoby poza granicami kraju ale cóż trzeba mieć parę lat żeby wyłapać takie zależności no ale krytykuje się bardzo łatwo... Przykre
Kiedy tyle to trwało myślałem, że w postprodukcji robią zaawansowany stacking/HDR/łączą tonę plików RAW w ogromną panoramę, która będzie miała tyle pixeli, że będzie można policzyć włosy w nosie albo ocenić czy Tede z Borixonem zapodali po węgorzu przed pozowaniem. A tu wychodzi zdjęcie, które równie dobrze mógłbyś zrobić iPhone'm czy wynająć dowolnego fotografa na dniówkę z szerszym obiektywem. Fota nie ma żadnej głębi, czarno biała zrobiona w jakiejś obsranej sali o wnętrzu z rodem z byłej Jugosławii. Jeżeli na sprowadzenie Sikory poszły takie pieniądze o jakich się mówi, to uważam, że był to wydatek zbędny.
Docenić mogę jedynie ogarnięcie logistyki i zebranie ich w jedno miejsce jednego dnia. Zgrać 150 osób to mega wyczyn.
Docenić mogę jedynie ogarnięcie logistyki i zebranie ich w jedno miejsce jednego dnia. Zgrać 150 osób to mega wyczyn.
- Oportunistycznyebaka
Z całym szacunkiem do włożonej pracy nad wszystkim Pat i gratulacjami za spełnienie marzenia, ale zdjęcie jest naprawdę nijakie.daily pisze: ↑21 mar 2025, 20:29 To jest naprawdę dobre zdjęcie nie porównujmy klimatu USA do klimatu Polski, jedynie miałoby to sens w sezonie letnim ale to jest jednocześnie sezon wakacyjny i 2/3 raperów byłoby poza granicami kraju ale cóż trzeba mieć parę lat żeby wyłapać takie zależności no ale krytykuje się bardzo łatwo... Przykre
no no, ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że on to pisze
To ja Bortwick kretyni, ale się daliście nabrać 
Ale Pata bronię bo zrobił dobra robotę. Macie go szanować.
Ale Pata bronię bo zrobił dobra robotę. Macie go szanować.
imo oprócz tych zasłon z lewej strony to ten magazyn nie wygląda źle, tylko nie wiem dlaczego sobie nie wykadrowali górnej połówki zdjęcia, przecie 50% zdjęcia zajmuje pusta ściana.
ale i tak props za inicjatywę
ale i tak props za inicjatywę
Szkoda że efekt jest jaki jest, ale inicjatywa i tak zajebista, propsy dla Pata za ogarniecie tego i wyłożenie kwitu. Myśle o kupieniu samego albumu, plakat raczej sobie daruje
- gods bidness
ZROZUMCIE DEBILE ŻE TO ZDJĘCIE NIE ISTNIEJE TO FOTOMONTAŻ NIKT SIĘ NIGDY NIGDZIE NIE SPOTKAŁ ZWŁASZCZA ŻE MAMY PANDEMIĘ KOLEJNY TEATRZYK DLA GOJÓW
chuja widać na tym zdjęciu a ostatnich rzędów to wcale
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
Już po tym filmiku z całego zajścia byłem dość zdziwiony, że taki dobór miejsca, ale myślałem że jakiś twist w tym będzie, i jednak mają na to jakiś pomysł który będzie czytelny dopiero na obrazku, a tu chuj w jebanym hangarze nawet nie jakimś kozacko postindustrialnym
ale za wybór magazynu to akurat duży props, pat, prawie jak taki jeden krzysiek, dissuje własnych gości, przedstawiając ich jako setki produktów w magazynie, którymi właśnie są, do wyboru do koloru co ci się akurat podoba, w kontrze do legendarnego zdjęcia z harlemu gdzie ci raperzy stali na ulicy, bo byli z ulicy i grali muzykę dla ulic
- gods bidness
Mnie interesuje kto to jest ten w ostatnim rzędzie, ci wygląda trochę jak ochroniarz w ruskiej mafii, a trochę jakby go wyjęli z grobu do zdjęcia.
Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
Dlatego: