[serial][HBO] Biały Lotos / The White Lotus (2021 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

moody

Re: [serial] Biały Lotos (White Lotus)

Post autor: moody »

i monaghan fajny milf z true detective :joint:
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

sezon 3 wystartował jak coś, w ramach przypomnienia 1 odc tygodniowo
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

pierwszy odcinek props, jak zwykle casting zajebisty i znowu mega charakterystyczne postacie, jest też kilka znanych już mord także czekam na kolejne
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

no ciekawe ciekawe...sprawdzi się
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

Nie wiem, kurka, nie wiem :dunno:

Wreszcie coś ruszyło w 3 odcinku, ale na razie straszne nudy i flaki z olejem. Jedną rzeczą jest powolne budowanie napięcia i rozwijanie postaci, a inną jak bohaterowie od pierwszej sceny chodzą i powtarzają to samo bez żadnej dynamiki rozwoju akcji, a trwa to już 3 godziny na ekranie.

Nawet jak Walton Goggins ruszył do akcji, to obrócono to w mało zabawną i nieciekawą scenę. Zero głębi, a człowiek się jedynie stresuje oglądając Lucjusza Malfoya w oczekiwaniu na zawał.

Ludzie z obsługi hotelu strasznie niemrawi, a to oni w dużej mierze robili serial.

Aż sobie odwinąłem kilka scen z mojego ulubionego drugiego sezonu i dialogi + rys postaci na totalnie innym poziomie, ale będę wiernie oglądał
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Ale nudy po 3 odcinkach
Awatar użytkownika
mas

No zobaczymy, ja póki co nie narzekam, imo zarys fajnie zbudowany i postacie przy podobnie zamkniętej lokacji jak w sezonie 1 nie są aż tak kreskowkowe co wtedy pomagalo w odbiorze ale przy rewatchu az razi w oczy, liczę też że tempo ruszy na poważnie od 4 odcinka na co wiele wskazuje bo fakt faktem jest ono strasznie powolne.
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Mider

Post autor: Mider »

Typ od otwierania szlabanu = straszny ciumciok
Awatar użytkownika
mas

no chłop i cały ten wątek wkurwia strasznie, pewnie na koniec sobie głupi cieszący się ryj rozwali
4 odcinek bez przełomu, brakuje treści, brakuje akcji i obawiam że wątki zostaną na koniec przekombinowane i przeintelektualizowane jakimiś metaforami i twistem by utrzymać szynt serialu; brakuje też wyrazistego managera a zamiast tego mamy kolejnego ciumcioka; wątki i postacie z poprzednich sezonów też zamulają strasznie i spokojnie mogło by ich nie być
Mider

@mas imo lekki przełom jest, chociażby postać Gogginsa
Spoiler
spodziewałem się że właśnie po to przybył do tajland
rodzinka z młodym schwarzenegerem też dobre postacie
Awatar użytkownika
mas

No ja się akurat tym pozytywnie zaskoczyłem, przewidywałem inne rozwinięcie tej postaci, ale dalej dzieje się niewiele żeby nie powiedzieć nic, robię aktualnie rewatch i tam już od 2 odcinka zaczynają się ciekawe interakcje podczas gdy ty mamy status quo od tego postacie zostały przedstawione które tak jak wspomniałem są fajnie nakresolne ze sporym potencjałem (poza tym ciumciokiem)
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

To co pisałem wyżej, postacie od pierwszego odcinka chodzą w kółko i powtarzają dokładnie, kurwa, to samo. Te same schematy, ruchy i nawet niektóre teksty.
Wątek ciumcioka spoko, bo Mook jest bardzo urocza :oops: btw ona jest dosyć znana piosenkarką chyba, w sensie nwm, ale ma track z rosalia który zrobił liczby
Spoiler
Końcówka ep4 zwiastuje że wreszcie ruszy, ale się nie napalam, na razie najgorszy sezon
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

Oj powolny jest ten sezon, narzeczona nie oglądała poprzednich (oprócz końcówki drugiego), ale zachęcona moimi zachwytami zdecydowała się obejrzeć ze mną trzeci sezon i po każdym z pięciu odcinków mniej więcej w 30 minucie usypia :lol:

Mi się podoba mimo, że ten sezon odstaje tempem od poprzednich. Mam słabość do klimatu tego serialu i czekam co tam się wydarzy u Gogginsa
Awatar użytkownika
mas

E5
No niestety dalej nic się nie dzieje, akcja niby się zagęszcza, czuć że zbliża jakaś kulminacja ale die to kurwa w ogóle nie broni w ramach danego odcinka, skończyłem rewatch i zlwaszcza w s2 tempo było rewelacyjnie poprowadzone angażujące w każdym odcinku, zarysowując z każdym kolejnym postacie, tu mamy rozwleczone cały czas te same wątki zapewne jak przypuszczam by na koniec pewnie jednym wielkim rozpierdolem i chaosem. No nie kupuje tego, spokojnie z 3 ostatnich odcinkow można by skleic jeden, i doslownie niczego by tutaj nie brakowało a mamy natomiast bicie kuca do prezentacji postaci kosztem historii.
Moje przewidywania co do pewnych wątków mniej lub bardziej realne
Spoiler
ten gośćna którego poluje googins okaże sie jego starym lub coś w tym stylu
Spoiler
za strzelanine moga byc odpowiedzialne w jakims stopniu małpy
Swoją drogą w poprzednich sezonach miałem wrażenie że wszelkie aspekty kulturowe danej lokalizacji było ukazane jako coś sztucznego i/lub rozczarowującego tu natomiast serial traktuje się strasznie poważnie
Mider

pierwszy spoiler to bankowo coś takiego jak piszesz będzie

co do drugiego to mam nadzieję że nie bo po prostu jest sporo możliwości lepszych i ciekawszych
Awatar użytkownika
mas

Też mam nadzieje ze nie, nie mniej obawiam się że tak zbudowana intryga musi skutkować efektem kuli śnieżnej z absurdalnymi rozwiązaniami
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

szału nie ma tak jak piszecie póki co ale ogólnie ogląda się przyjemnie
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

mało porywająca ta końcówka
Awatar użytkownika
mas

mało porywający ten sezon w ogóle, ładne obrazki, w większości świetnie napisane i podbudowane postacie równie świetnie zagrane i to tyle z plusów, ktoś zapomniał dopisać tam choćby przeciętniej fabuły by fajnie to przedstawić i spiąć w jakiś ciekawy sposób
moody

Post autor: moody »

tragedia ten sezon

za to przed odpaleniem zrobilem sobie rewatch pierwszych dwoch, pierwszy byl niezly, drugi wrecz zajebisty
ODPOWIEDZ