Kuban - Fugazi (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
wujot
ave

Re: Kuban - Fugazi (2025)

Post autor: wujot »

kuban rozjebał
Śnieg Garbatym Nosom
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

krychaj5 pisze: 01 mar 2025, 15:13 KUBAN FUGAZI LIVESTREAM
:what:
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

wspaniale numery do rmffm, radia zet, eska, te gwiazdy empiku itd... taki pop chce slyszec!
z hh ma to tyle wspolnego ze gosc miejscami rapuje. fajne te wycieczki sentymentalne (nie mial tera ma), masa skrajnosci - jedzie po rap grze: ze co to teraz jest...a sam robi to samo... :dunno:
dziwna ta moda na coverowanie starych hitow popowych z 00s 90s (otsto chyba tez z jakas reni jusis numer ma), ale moda to moda - minie
bardzo przyjemna plytka dla dzieci, jakichs nastolatek i chlopcow na etapie walki z mutacja
no i moglby przestac seplenic (,,szwoje,, ,,chwaszt,, ,,basz napierdala,, ,,besz podatku,, - irytujace)
z czystego sentymentu 4/10 :rotfl:
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
Eloquent33

Post autor: Eloquent33 »

-Popowa popierdółka, przesłuchalem raz i uważam to za stracony czas, mega zawód.
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

Baggio pisze: 28 lut 2025, 22:00 Po przesłuchaniu kilku utworów spoko. Lepiej niż polski rap ostatnio. W ogóle co można się przyczepić ? Zmienił podejście i robi łatwy rap a zarazem nie znam rapera co umie jak on robić pop. Ma taką lekkość w robieniu muzy. Kurwa, szczerze posłucham. Czekam na Ripa.
Chyba najlepsza "recenzja" tego albumu tutaj, bo taka jest prawda i nie rozumiem tych niektórych hejtow tutaj. Jestem w trakcie odsłuchu tej pierwszej płyty i serio ostatnio w polskim rapie wychodziło dużo gówna, że na tle tego ścierwa ten Kuban wypada naprawdę bardzo dobrze. Momentami nawet są jakieś przebłyski tego co robił jakieś 10 lat temu. W ogóle po takiej przerwie musiał jakoś o sobie przypomnieć, wybrał ścieżkę bardziej popową, a to ma zdecydowanie większe zasięgi niż rap. Cały ten rapowy album jest bardzo spoko, żadnego numeru nie skipowalem, dobrze się słuchało i było to dużo lepsze niż jakieś Bambi, young igi i inne podobne wynalazki obecnie uznawane za czołówkę polskiej rapowej sceny 😆😂 zaczynam słuchać tej popowej płyty kubana, numer z mrozem póki co sztos 😃
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

TRAPSTAR pisze: 03 mar 2025, 21:02 numer z mrozem póki co sztos 😃
Ten numer jest genialny tak samo jak wałek z Zalią, ogólnie całości słucha się mega przyjemnie.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Refren w numerze z Korą :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Mieszane wrażenia. Z jednej strony Kuban to niezły raper, fajnie składa, ma taką swoistą lekkość w nawijce. Z drugiej, nie wiem kurwa, przez chwilę poczułem się jakby czasy UMC i Mezo wróciły. Czasem wleci jakaś dobra linijka, ale jeżli nie jestem stanie przebrnąć przez całą płytę bez poczucia zażenowania w pewnym momencie, to nie jest to dla mnie dobra płyta. A to jest dobra płyta, tylko że w sensie komercyjnym; pop-rap. Treść - nuuda, coś jakbym słuchał ziomka zawieszonego między before party - melanżem - afterem, w pewnym momencie wszystko mi się zlewa.
Jeszcze w trakcie słuchania moja dziewczyna wchodzi do pokoju i: "co to jest za gówno, wyłącz to proszę" (akurat wjechał jakiś najbardziej ckliwy refrenik).
Awatar użytkownika
WeezyBaby

Post autor: WeezyBaby »

Świetnie się bawię od początku premiery. Bliżej mi do tych rapowych numerów, ale ten podział i tak jest zrobiony na siłę - nie czuć AŻ tak wielkiej różnicy między oboma częściami. Chciałbym więcej takiego bezkompromisowego Kubana jak z Intro.
“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Awatar użytkownika
krychaj5

Post autor: krychaj5 »

krychaj5 pisze: 28 lut 2025, 18:47 główna calość taka w większości popówka pod radio niestety, ale są dobre momenty.
po dłuższym osłuchaniu proporcje się nieco odwróciły - połowa tego jest mocno słuchalna (Młody Gandolfini :bowdown: i 2 kolejne numery to zajebiste otwarcie)

i są chujowe momenty
można śmiało część popową zeskipować, chociaż ze 3 bangery stamtąd można wyjąć

za to z właściwego CD do wyjebania na pewno:
- z Gibbsem - tu np. popowy kawałek lepiej mi siada
- ten kurwa Kizo tutaj jest wjebany dla ksywy :what:
Sebaka

Post autor: Sebaka »

Szkoda kubana, zapowiadał się świetnie i byłem sajko jak pierwsze numery jego wychodziły, teraz szkoda sprawdzać imo
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

Ktoś pytał o tę trzecią płytę "nie udało się odzyskać hasła do soundclouda, więc zrobiłem ten krążek", znalazłem:
https://soundcloud.com/xpvsh/sets/fugazi-bonus-ep
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

jak to jest ta bardziej ''rapowa'' plytka to....noo kurwa cos nie pyklo :crazy:
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Widzę, że skończyły się czasy uploadów nigdzie nie dostępnych albumów do neta. Bonusowa epka nadal nie lata po necie ehhh

Dodano po 46 sekundach:
Ale to i tak jakieś nowe kawałki nagrane bo widzę na rap geniusie że tam też favst na bitach
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
edenmar

Post autor: edenmar »

xxxkawo pisze: 18 mar 2025, 1:01 skończyły się czasy uploadów nigdzie nie dostępnych albumów do neta
@xxxkawo nie żeby coś, ale dosłownie dwa posty wyżej masz link :lol:
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

xxxkawo pisze: 18 mar 2025, 1:01 Widzę, że skończyły się czasy uploadów nigdzie nie dostępnych albumów do neta.
Raczej zatraciliście umiejętność szukania. EP latało nie później niż dzień po premierze w necie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Minęło trochę czasu od premiery i w sumie dosyć często wracam do tej płyty, poza dwoma pierwszymi singlami, które skipuje cały czas i są ultra chujowe, tragiczny dobór :dunno:

Ten podział płyta rapowa, a popowa trochę z pizdy, powiedziałbym że Kuban dosyć dobrze miesza obie rzeczy po prostu. Jak ktoś oczekuje starego Kubana albo typowych rapsów to będzie zdecydowanie rozczarowany, ale Kuban dobrze płynie po tych bitach, czasami wręcz bardzo dobrze, mało kto ma taką lekkość obecnie. Wersy też są sensownie poskładane jak na standardy obecnego polskiego rapu. Ja tam to kupuje, jak robić pop-rap to zdecydowanie w takiej formie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Zanim spadnie deszcz to jest niesamowita chujnia obesrana.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

na stronce dubziludzie jest "czat" i widzę, że ludzie tam narzekają na oczekiwanie wysyłki ciuchów od marca. chyba jakiś kwitflip poleciał
nic na potem
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

ODPOWIEDZ