Kuban - Fugazi (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
xxxkawo

Re: Kuban - Fugazi (28.02.2025) [Zapowiedź]

Post autor: xxxkawo »

Tracklista bonusowej płyty już lata po rapgeniusie

1. Kanye
2. Widzisz?
3. Dziś zostawisz mnie
4. Dawaj na kawe
5. Nie mamy czasu na depreche
6. We mgle
7. Dach
8. Day & Night
9. Terapia
10. M na pół
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
larsson1991

Post autor: larsson1991 »

Właśnie wlatuje na odsłuch! Box jak za 199zł super!
Kalom

Post autor: Kalom »

#ad
Awatar użytkownika
krychaj5

Re: Kuban - Fugazi (2025)

Post autor: krychaj5 »

xxxkawo pisze: 28 lut 2025, 13:30 Tracklista bonusowej płyty już lata po rapgeniusie

1. Kanye
2. Widzisz?
3. Dziś zostawisz mnie
4. Dawaj na kawe
5. Nie mamy czasu na depreche
6. We mgle
7. Dach
8. Day & Night
9. Terapia
10. M na pół
Nie mam w czym CDka odtworzyć a chętnie bym posłuchał, główna calość taka w większości popówka pod radio niestety, ale są dobre momenty.
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

Kuban fabryka hitów i to dosłownie, bo te kawałki jak z taśmy produkcyjnej - słodycze w różnych wariantach smakowych, ale większość z nich to smak syropu glukozowo-fruktozowego... No i jakieś dziwne zaprzeczanie samemu sobie w tych numerach:
- "Ja pierdolę te piosenki dla kasy", ale na płycie prawie same radiówki + "W międzyczasie piszę płyty swoim kolegom"
- "Nie nagrywamy muzyki na hurt", ale album 23 tracki + bonus CD
- "Wróciłem czysty jak cięte sample", a w innym kawałku "Poproszę marihuany do płuc" / "Wokół palca twoich ludzi poskręcałem jak tipa", a w następnym "O problemach całkowicie zapomniałem, a wy rozpamiętujecie, bo palicie majeranek" - to on w końcu jest za czy przeciw?

Przyznaję, że kilka numerów naprawdę fajnie chodzi ("koto freestyle") i zdarzają się mocne wersy uderzające w głowę, na dodatek na wielokrotnych rymach, no ale za dużo tam miałkich kawałków, które może i wpadają w ucho, ale trudno przy nich poczuć cokolwiek, do tego wspomniana niespójność w przekazie, przez co albumowi jako całości brakuje charakteru.
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Ale potężnie żenujące i miałkkie badziewie
nic na potem
Baggio

Post autor: Baggio »

Po przesłuchaniu kilku utworów spoko. Lepiej niż polski rap ostatnio. W ogóle co można się przyczepić ? Zmienił podejście i robi łatwy rap a zarazem nie znam rapera co umie jak on robić pop. Ma taką lekkość w robieniu muzy. Kurwa, szczerze posłucham. Czekam na Ripa.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Jak tak sie popatrzy na trackliste, i pobieżnie przeleci po kawałkach, to mam jeden wniosek- ta płyta ma zarobić w chuj siana. I uda sie jej to. Pełno miałkich, aczkolwiek dość przyjemnych kawałków, na rapowo-popowych pokładach. Goście- zabraklo tam chyba tylko Quebo i Podsiadło, a mielibyśmy śmietankę jeśli chodzi o popularność. Mamy: Pezet, kukon, Kizo, Gibbs, Edyta Bartosiewicz, Natalia Szroeder, Vito Bambino, Mrozu.
Widać, że Ras (i pewnie nie tylko) robi dobre ruchy jeśli chodzi o kontakty w wytwórni.
Nie mowie, ze to zła płyta, ale czy jakiś kawałek zostanie ze mną na dluzej. Jak ja razie to może ten z Pezetem. Generalnie wolę cięższa muzykę, więc raczej nie bede wracać, chyba ze zeby puścić gdzies w tle na posiadowce
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@larsson1991 Jak wypada trzecia płytka? Odstaje ona jakością nagrania od podstawy? Z tego co mi się obiło o uszy to Kuban miał wrzucić na nią stare wałki z soundclouda.
Sekir9

Post autor: Sekir9 »

Czy jest możliwość zdobycia gdzieś tracków z bonus ep? Płyta tak dobra, że zakupiona, lecz i tak nie mam nawet gdzie odtworzyć CD. Będzie na półce, a jestem napalony na bonus ep. 3CD ,,nie udało się odzyskać hasła do soundclouda,"
Szataniczczi

Post autor: Szataniczczi »

Bonus epka przesłuchana, boxa sprzedaje a te płyte zostawiam bo jest lepsza niż te dwie.
Awatar użytkownika
larsson1991

Post autor: larsson1991 »

@SiNi dla mnie super! O niebo lepsza niż ta EP z poprzedniego albumu
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Dla mnie porażka i jest w podobnym klimacie co pozostałe dwie. Bezpłciowe bity, słabe teksty. Cały box poleci na sprzedaż za dobre siano
nic na potem
martin_042

Post autor: martin_042 »

Ma ktoś może linka do tej bonusowej epki i chciałby sie podzielić 🙏?
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

larsson1991 pisze: 01 mar 2025, 11:52 @SiNi dla mnie super! O niebo lepsza niż ta EP z poprzedniego albumu
Jasne tylko bardziej chodzi mi o kwestię techniczną czy to było nagrywane na "kalkulatorze" z racji, iż to starsze wałki czy jednak master jest mega dobry i płyta nie odstaję jakością od dwóch podstawowych. Poprzednia brzmiała rewelacyjnie jeśli chodzi o jakość i jeśli tutaj też tak jest to żałuję ,że nie kupiłem boxa.
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

larsson1991 pisze: 01 mar 2025, 11:52 dla mnie super! O niebo lepsza niż ta EP z poprzedniego albumu
Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
@larsson1991 A ta bonus epka nagrana w takim pijackim flow jak "Chore jazdy" albo #cozamixtape? :oops:
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
Kornel

Post autor: Kornel »

jest ktoś w stanie powiedzieć czy ta dodatkowa epka to tracki nagrane teraz, tylko że w klimacie lat minionych, czy rzeczywiscie cos co kiedyś latało po soundcloudach
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Śmieszne rzeczy nawija Kuban co już wypunktowal @syrop klonowy ale te bity fausta są tak kurwa generyczne, wszystkie na jedno kopyto, Kuban też nawija przez 90% czasu identycznie przez co wszystko się zlewa w miałkie i generyczne gówno. Jedynie koto freestyle i nie tym razem zostaną na playliscie

o tej popowej płycie nawet się nie wypowiadam
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
krychaj5

Post autor: krychaj5 »

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »