OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Idź przodem, bracie pomijając trochę głupot scenariuszowych i wkurwiający wątek z nieurodziwą Ukrainką to naprawdę dobrze się to ogląda, w końcu porządne sceny walki w polskiej produkcji
- ConeyIsland
i chyba jedyny, przeciez to byl defacto film kung-fu
-
peterkurten
Obejrzałem kibica i gorąco nie polecam tego nikomu.
- ConeyIsland
Żywioły Saszy – Ogień
Oż kurwa jakie gówno. Ocena 7,1 na filmwebie to chyba błąd w systemie. Dajcie spokój. Rozumiem idee otwartych zakończeń ale tutaj wygląda to tak, że przez niemal cały serial budowana jest jakaś tajemnica z przeszłości a w ostatnim odcinku... huj ją strzela, niczego się nie dowiadujemy. Pierdolę. Na minus oczywiście także fakt, że - jak zwykle - dobry, znany aktor grający niby małoważną rolę okazuje się złodupcem. Hatfu. 5/10 i nara.
Oż kurwa jakie gówno. Ocena 7,1 na filmwebie to chyba błąd w systemie. Dajcie spokój. Rozumiem idee otwartych zakończeń ale tutaj wygląda to tak, że przez niemal cały serial budowana jest jakaś tajemnica z przeszłości a w ostatnim odcinku... huj ją strzela, niczego się nie dowiadujemy. Pierdolę. Na minus oczywiście także fakt, że - jak zwykle - dobry, znany aktor grający niby małoważną rolę okazuje się złodupcem. Hatfu. 5/10 i nara.
Genre jak genre
Mi też się całkiem podobał, wszystkie niedociągnięcia scenariuszowe i klisze przykrywają sympatyczne poczciwe mordki głównych szwagrów
Wyrzuciłbym tylko Peszka i Żaka, średnio pasowali
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
@ConeyIsland Lepiej Ci wyjdzie jak będziesz sprawdzał ( link poniżej) niż na filmwebie, zaoszczędzisz sobie chłamu - filmów na imdb poniżej 7 nie ma sensu oglądać (choć zdarzają się jakieś pojedyncze strzały), zaś seriali poniżej 8, ten co wypisałeś to widać, iż dramat.
https://www.imdb.com/title/tt12939956/? ... 20Ogie%25C
https://www.imdb.com/title/tt12939956/? ... 20Ogie%25C
- ConeyIsland
Dzięki, zacznę sprawdzać z tą bazą częściej
- genocidegeneral
Te netffliksowe miniseriale na podstawie powieści Haalanda to nadają się do czegoś? Bo widzę, że nakręcili tego milion
I co, widziałeś całość? Co sądzisz? Albo ci co pytali @juwen, @Floo? Mi został tylko finał i rzeczywiście trudno coś powiedzieć innego niż dziwne, ale i tak oglądam z zaciekawieniem, bo zawsze to coś innego. I chociaż dużo rzeczy tam nie kumam, sporo się nie zgadza to i tak props za alternatywę od kolejnego true crime'a czy tego typu rzeczy. Ale obawiam się, że słabe oceny i pewnie niska oglądalność odstraszą różnych twórców od eksperymentów, Polska niegotowa.Połas pisze: ↑11 sty 2025, 21:19 Jestem po trzech odcinkach i za cholerę nie potrafię tego ocenić. DZIWNE - to jedyne słowo, które na razie mam we łbie. I z tego co gadałem z osobami, które widziały prawie całość, to słowo dziwne ponoć doskonale opisuje serial aż do jego finału. Na razie dla mnie to jedna wielka mieszanka, bo z jednej strony poważny wątek z Karoliną Kominek i lepszą z sióstr Wieniawa, a z drugiej prawie komediowe gejowskie policyjno-cygańskieromskie love story z Ogrodnikiem i Lil Żurawskim. Jak będzie czas, to dokończę serial.
Ale ta główna bohaterka strasznie antypatyczna, ciężko się ją ogląda.
Niestety nie widziałem jeszcze całości, kompletny brak czasu. Właściwie dopiero wczoraj się zorientowałem, że dzisiaj w telewizyjnej emisji ostatni odcinek.

jeszcze się za to nie zabrałem, ostatnio miałem chwilę to wybrałem Wzgórze Psów i Morderstwo w Are (swoją drogą nie polecam ani jednego ani drugiego, to drugie to już w ogóle lipa, zwłaszcza biorąc pod uwagę że to Skandynawia która zwykle mnie przyciąga samym klimatem). może w ten weekend się uda nadrobić
- ConeyIsland
został mi ostatni odcinek. jak nie będzie w nim czegoś wow to uznam ten, ekhm, serial za najgorszy skandynawski który dotychczas widziałem (a trochę ich widziałem). Jedyny na tę chwilę plus tej produkcji w moim oczach to fakt, że jest on dość krótki i idzie obejrzeć nawet w jeden wieczór jak czas pozwala.
A, no i oczywiście wiele wnoszący do fabuły wątek pedałów
Finał oczywiście najgorszy, bezsensowny i nudny, tylko czekałem aż się skończy, temat dlaczego w polskich serialach nie potrafią dowozić ostatnich odcinków to powinien na jakąś pracę magisterską iść spokojnie.
a jaki najlepszy???ConeyIsland pisze: ↑14 lut 2025, 9:14 serial za najgorszy skandynawski który dotychczas widziałem (a trochę ich widziałem)
- ConeyIsland
@badi
Most nad Sundem to chyba mój nr 1. Poza tym:
Most nad Sundem to chyba mój nr 1. Poza tym:
ConeyIsland pisze: ↑21 lis 2024, 12:14 - koniecznie:
Cardinal
Kasztanowy ludzik
Karppi
- dodatkowo:
Wisting
The Valhalla Murders
Krew nie woda
- ebismolarek
No dobra a Ruben Amorim w roli głównej - props czy hejt?ConeyIsland pisze: ↑14 lut 2025, 9:14został mi ostatni odcinek. jak nie będzie w nim czegoś wow to uznam ten, ekhm, serial za najgorszy skandynawski który dotychczas widziałem (a trochę ich widziałem). Jedyny na tę chwilę plus tej produkcji w moim oczach to fakt, że jest on dość krótki i idzie obejrzeć nawet w jeden wieczór jak czas pozwala.
A, no i oczywiście wiele wnoszący do fabuły wątek pedałów![]()
- ConeyIsland
Ruben nie zagrał imo źle. Zresztą role aktorskie w tym, ekhm, serialu to najmniejsza bolączka.
Ostatni odcinek na delikatny plus, zwłaszcza końcówka. I tak 5/10 daje i wymazuje z pamięci.
Ostatni odcinek na delikatny plus, zwłaszcza końcówka. I tak 5/10 daje i wymazuje z pamięci.
Przecież te seriale to trochę słabizna.ConeyIsland pisze: ↑16 lut 2025, 12:35
[quote=ConeyIsland post_id=<a href="tel:1038734">1038734</a> time=<a href="tel:1732187675">1732187675</a> user_id=3896]
- koniecznie:
Cardinal
Kasztanowy ludzik
Karppi
- dodatkowo:
Wisting
The Valhalla Murders
Krew nie woda
- ConeyIsland
Jakoś mam się do tego posta odnieść?