OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
"Idź Przodem, Bracie" w swojej konwencji czyli kino akcji typu "Rambo" - super, mój śp. dziadek fan filmów z Van Dammem i Seagalem byłby zachwycony. Nie ma co mu robić zarzutów z bajkowości czy płytkości fabuły, bo on taki ma być (choć tematy obyczajowe i grę aktorów tą dramatyczną, a nie kaskaderską też ma na przyzwoitym poziomie, a dialogi bywają zabawne - ewidentna inspiracja "Chłopaki Nie Płaczą"). Sceny walk czy strzelanin na światowym poziomie. Sylwek świetny, mega naturlanie grał
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
wczoraj włączyłem na Apple TV Uznany za niewinnego i po dwóch odcinkach zapowiada się znakomicie
a z komediowych polecam tam Terapię bez trzymanki
a z komediowych polecam tam Terapię bez trzymanki
- ConeyIsland
Matki pingwinów
Ktoś już się za to wziął?
Ktoś już się za to wziął?
You're in for a treat
PS. O, Silo wróciło z drugim sezonem
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- ConeyIsland
Karppi / Deadwind
Fiński kryminał. Jestem po s01 i cieszę się, że dałem szansę po kilku pierwszych niemrawych odcinkach. Logiczna fabuła, zimne skandynawskie kino, kurewsko urocza główna bohaterka. Takie 7/10 dałbym, i zabieram się za s02.
Fiński kryminał. Jestem po s01 i cieszę się, że dałem szansę po kilku pierwszych niemrawych odcinkach. Logiczna fabuła, zimne skandynawskie kino, kurewsko urocza główna bohaterka. Takie 7/10 dałbym, i zabieram się za s02.
-
genocidegeneral
zajebiście, mam to w ulubionych na netfliksie od dawna, ale zawsze coś
to już jest zakończone? bo widzę w necie oczekiwania na czwarty sezon
to już jest zakończone? bo widzę w necie oczekiwania na czwarty sezon
- ConeyIsland
łoo ktoś tu oprócz mnie ogląda też skandynawskie seriale??
Coś tam mi migneło o s04 ale chyba brak konkretów.
Coś tam mi migneło o s04 ale chyba brak konkretów.
silos sezon 2 wystartował, odcinki co piątek, pierwszy nuda w chuj
Co polecasz poza "Most nad sundem"
- ConeyIsland
@emdeer
- koniecznie:
Cardinal
Kasztanowy ludzik
Karppi
- dodatkowo:
Wisting
The Valhalla Murders
Krew nie woda
- koniecznie:
Cardinal
Kasztanowy ludzik
Karppi
- dodatkowo:
Wisting
The Valhalla Murders
Krew nie woda
Ostatnio zmieniony 25 lis 2024, 22:39 przez ConeyIsland, łącznie zmieniany 1 raz.
jutro ma mieć premierę szwedzki helikopter heist i nie ukrywam że planuję to obejrzeć na jedno posiedzenie
- ConeyIsland
Ooo dobry wrzut. Daj znać czy warto
Most nad Sundem,‚obejrzałem 1 sezon i nie wiem czemu wszyscy się tym jarają
Ja gdzie odpuscilem po 3 odcinkach
-
genocidegeneral
Obejrzałem taki mały znany serial Persons Unknown (2010). Dość naiwny, ale mam słabość do produkcji gdzie grupa obcych sobie bohaterów (z amnezją lub bez) budzi się w nieznanym miejscu i muszą kombinować jak w escape roomie, ściemniać co do swojej przeszłości, manipulować - patrz Cube, Unknown, Belko Experiment, Circle, Identity. Tutaj mamy odizolowane, naszpikowane kamerami miasteczko na środku pustyni. I klimat starych seriali TV. I w sumie tyle 
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- ConeyIsland
Karppi s02 zrobiłem i 8/10 jak nic. Świetny sezon. Jest klimat, jest spójna fabuła, jest zajebista postać Nurmiego w wersji +5 kg, jest krótszy bo 8 odcinków, i jest nadal piękna Sofia Karppi.
zarwałem nockę ale nie bez kozery. serial zdecydowanie nie z typowego gatunku money heist, można spokojnie uznać że ma w sobie coś z dramatu, bo akcja rozwija się dość mozolnie, pokazując backstory bohaterów i proces przygotowań, ale zupełnie mi to nie przeszkadzało - choć pewnie dla wielu osób część scen będzie do przeskipowania. fajnie przedstawiony sam moment napadu, można poczuć to napięcie towarzyszące postaciom i błyskawicznie upływające kolejne minuty, bo wszystko pokazane jest ze wszystkimi szczegółami. aha, i nie czytajcie zbyt wiele recenzji przed obejrzeniem, bo w niektórych podają zbyt wiele faktów na temat konsekwencji skoku, co może popsuć końcówkę. solidne 7/10 ode mnie

https://naekranie.pl/aktualnosci/harry-potter-serial-snape-severus-hbo-paapa-essiedu-faworyt-wsciekli-fani-1733354791 pisze:Nie jest wykluczone, że właśnie poznaliśmy nazwisko aktora, który w serialu Harry Potter sportretuje Severusa Snape'a. Jak donosi prestiżowy serwis Hollywood Reporter (po nim podobnymi rewelacjami podzieliły się m.in. Deadline czy Variety), Paapa Essiedu, 34-letni Brytyjczyk o ghańskich korzeniach, ma być przymierzany przez HBO właśnie do roli jednej z najbardziej znanych postaci świata młodego czarodzieja.
- ConeyIsland
czarny pan, czarna różdżka, czarny snape