Bambi - Trap or die (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Re: Bambi - Trap or die (2025)

Post autor: scam_sakawa »

Podbijam @many-s, nic dodać nic ująć
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Post autor: Karko_Nape »

Już pomijając głos, to wymieszanie slangu z jakimiś tanimi popowymi onelinerami to ciężka groteska, a czasami mam wrażenie że jej ghostwriterzy robią sobie po prostu beke i piszą karykature żeby sprawdzić ile wytrzyma publika.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Publika wytrzyma wszystko, bo publika się słucha muzyki, tylko słucha Bambi
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
2do5

Post autor: 2do5 »

wiadomo, że muzyka jest tylko dodatkiem do ksywki, problem też na to zachorował w pewnym momencie
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

Nie przesłuchałem całości, ale większość z tego, co jednak mi się udało brzmi jak radiówki lub targetem były Przytkowice. Tytuły takie, jakby każdy numer miał być bangerem, a jest niestety odwrotnie.
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Trzeba przyznać, iż wydanie fizyka bardzo unikatowe, podoba mi się materiał panterki i w sumie pomysł ulokowania płyty w ramce.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

@SiNi kiedyś pisałeś, że grasz na imprezach. Powiedz przy jakich numerach Bambi najbardziej się bawią ludzie? Ciekawy jestem i nawet jestem skłonny je przesłuchać.
Awatar użytkownika
SiNi

@many-sNie wiem, które numery z jej repertuaru wywołują największą euforię w klubie, pewnie te najbardziej znane, dzisiaj dostałem płytkę razem z Igim, więc dopiero przesłucham, wydanie bardzo pomysłowe, a mixowałem w młodzieńczych latach i były to drumy oraz pełen wachlarz elektroniki i co do ludzi to bawili i bawią się praktycznie do wszystkiego, mogę Ci za to podać wałek, który jest wiecznie żywy i nie ma festiwalu, eventu czy imprezy drumowej na której się nie pojawi, jest to po prostu świętość i obecność obowiązkowa w czyimś secie, chodzi oczywiście o petardę i klasyka Hazard - Mr happy / linia melodyczna, którą zna każdy drumowiec \o/

Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

marmolad_k2 pisze: 08 lut 2025, 12:20 Jestem po dwóch odsłuchach, dobra płyta, chyba nawet lepsza od debiutu, ze 4 utwory do skipu, ale niestety brakuje jakiegoś bangera na miarę Grawitacji czy Millie Walkie. Na plus brak Leosi, na minus teksty, choć najbardziej żenują te od Rowu Bambicze.
A Madonna to nie banger? Imo spory
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

takie rzeczy co @SiNi udostępnił to zajebiste ale nie w stylu tej bambi kurwa ty. I fromaż lpc już dawno sie jarał dnb, za nim wgl alko piła bambi
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
SiNi

Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

kozackie wydanie szczerze
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
many-s

@SiNi nie o to pytałem ale ok. Z d'n'b to lubię Dannego Byrda, Brookes Brothers, Pendulum, Benny Page i jakieś losowe.

Wczoraj słuchałem debiutu Kamayah. I gdzie Bambi do niej ...
Awatar użytkownika
SiNi

Fajnie leci ta płytka, a numer z Rowem i Tedasem kozak.
Awatar użytkownika
many-s

@SiNi a ja jestem zdania, że tego typu boombap bit jak w kawałku z Rowem to Papoose dekadę temu na darmowych mikstejpach na Datpiff (R.I.P.) wypuszczał.
Awatar użytkownika
SiNi

@many-s No ale co w związku z tym coś to zmieni, mają mi się przestać podobać te dwa wałki czy o co chodzi ?Nie bierz tego personalnie, ale mi osobiście to wisi, iż jakiś bambus wypuszczał podobne bity. Poza tym wszystko już zostało wymyślone w muzyce…
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

TRAPSTAR pisze: 13 sty 2025, 0:17 no i tak wygląda wałaśnie polski rap w 2025 roku :rotfl: bambi trap or die :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Haha wtedy nie słuchałem, a teraz sprawdziłem 😆 no i od samego początku zaskoczenie w chuj, bo czegoś takiego się nie spodziewałem. Piękne otwarcie z pierdolnieciem na mocno trapowym bicie, że aż byłem w szoku, że dopiero ona (zaraz po albumie Silesa i Young Czarnego) wleciała na tak kozacki podkład, nawet ona sama bardzo nie przeszkadzała, pierwszy numer mówię no szok, jest nieźle. I kolejnych kilka numerów w podobnej stylistyce, no ale już czułem, że zaczyna mnie coś wkurwiac. I to była głównie sama Bambi i jej głos. No kurwa do końca albumu było ciężko wytrwać, nawet spokojniejsze kawałki były slabe, jedynie dalej profanacja dziedzictwa tdfa "drin za drinem",byla w miarę spoko, kawałek z rowem babicze fajny i ten z okim taki nawet, ten reften chwilę myślałem skąd to kurwa jest bo słyszałem wcześniej no i sie domyśliłem w koncu że z usa sprzed 15-20 lat. Ogolnie początek tego albumu naprawdę niezły, bo na dobrych bitach, ogólnie produkcja zaskakująco dobra, ale jej głosik w chuj męczy. Na warstwę liryczną praktycznie nie zwróciłem uwagi. Ale i tak chyba słuchało się tego nawet lepiej niż ostatniego albumu White 2115 w co niedowierzam

Edit: gdzieś w tym fejmie Bambi przypomniała mi się jej koleżanka Young Leosia i widzę, że po "Hulankach" 😆🤣 coś wydała, "Atmosfera" 🤔 no sprawdzę co tam nawinela po "klubie ze szklanki" 😁🤣🤣🤣
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

pierwszy numer potężny wyjec
34beatajuice
Zbanowany

Post autor: 34beatajuice »

cyce, dojce!
Tyle mogę powiedzieć na temat twórczości tej uroczej dziewczyny
zuperhero