OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Skończyłem właśnie Rodzinę Soprano, a HBO Max wykupiłem głównie dla tej produkcji. Co jeszcze powinienem tam obejrzeć w pierwszej kolejności. Wybór między: The Wire, Sukcesja, Sześć stóp pod ziemią.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2025, 10:32 przez TdW, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapomniałem, że jeszcze Pingwin do obejrzenia na HBO
No ja właśnie kończę 5 sezon The Wire i podpisuje się pod postami z dedykowanego tematu. Zajebisty serial, nawet dziś robi bardzo mocne wrażenie.
Sukcesja też fajna jakby co, a 6 ft under nie oglądałem
Sukcesja też fajna jakby co, a 6 ft under nie oglądałem
@TdW Przede wszystkim - Rzym (te pierdółki co tutaj polecają jakieś tusle czy inne gnioty to się nie umywają do tego serialu) , Sześć stóp pod ziemią, Długa noc, Detektyw , Deadwood, Więzienie Oz ,Kompania Braci , Westworld , Zakazane Imperium , Sukcesja, The Wire, The Young Pope/The New Pope, Chernobyl,Euphoria, Watchmen ,Mare z Easttown , Pacyfik, Big Little Lies, Carnivàle.
Z deficytu seriali zacząłem szperać po necie i znalazłem louie Louisa C.K, zajebisty serial autobiograficzny, dosyć brytyjski humor i depresyjny, polecam
cztery żubry i dwie kurwy
American Primeval dobra i brutalna opowieść o dzikim zachodzie. Zupełnie coś innego jak cukierkowata wersja 1883 z uniwersum Yellowstone.
WAŻNE.
Serial „Klan” emitowany jest w TVP nieprzerwanie od 1997 roku. Wykreował wiele gwiazd, które po latach odeszły z obsady, jak Piotr Cyrwus, Jan Wieczorkowski, czy Agnieszka Wosińska. Dzisiaj Barbara Bursztynowicz, grająca rolę Elżbiety Chojnickiej, ogłosiła rozstanie z produkcją. Aktorka występowała w „Klanie” od pierwszego odcinka.
Aktorka potwierdziła również, że w najbliższym czasie jej bohaterka uda się na kilkumiesięczną pielgrzymkę do Santiago de Compostela. Jak powiedziała – Ta podróż jest spowodowana moją decyzją o zakończeniu współpracy z serialem „Klan”.
-
genocidegeneral
ostatnio się natknąłem na jakieś fragmenty z tego dzieła, no niesamowicie tam odpięli wrotki, Kotulanka może nie żyje, ale jej duch unosi się nad, pod i dookoła biurka scenarzysty
Czasami z ciekawości odpalę Klan i to jest tak niepotrzebne gówno
Tam absolutnie nic się nie dzieje, każdy odcinek to schemat typu jedzą śniadanie, potem do pracy, jakieś pogaduszki i do spania. Aktorzy pewnie traktują to jak pracę gdzieś na taśmie w fabryce, odbić kartę, powiedzieć kilka kwestii i do domu.
Jednak niejakiego Macieja Nowaka.Luxair pisze: ↑06 sty 2025, 10:08potter pisze: ↑24 gru 2024, 14:40Zaczęliśmy z żoną oglądać wczoraj i nieźle ten Udar wygląda nawet. Na razie był jeden odcinek poświęcony życiu Warszawki i chlaniu a drugi - pierwszym dniom po tytułowym udarze. Bardzo gęsto cięty montaż, ale z jakiegoś powodu nie irytuje... w przeciwieństwie do najgorszego Pablopavo na soundtracku. Jest na torrentach.
Obejrzałem, specyficzna rzecz ale z czasem polubiłem tych prawie wszystkich wykręconych bohaterów więc to na duży plus. Np. Teresa z Pierwszej Miłości, tutaj grająca Teresę, momentami daje show o które tej aktorki bym nie podejrzewał.
Tulsa King o której tam było wyżej oczywiście też props, a teraz kończę Dzień Szakala i to zdecydowanie polecam
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Swoją drogą, sam Maciej Nowak pojawia się w tle w jednym z odcinków serialu. Dyrektor kilku teatrów, krytyk teatralny i kulinarny, ale tego, że po udarze opiekował się nim Paweł Demirski to za cholerę nie wiedziałem.
Sam Udar z mojej strony props. Polubiłem się z tym serialem i chyba wszystko mi się zgadza; ciekawi bohaterowie, doskonała obsada (Konrad Eleryk w końcu ma co grać), Demirski serwuje satyrę na swoją środowiskową banieczkę, ale właściwie w tym serialu obrywa się wszystkim, a jednocześnie są tutaj tony empatii wobec tej szalonej zgrai popierdoleńców. Trochę to serial o uciekaniu przed prawdziwym życiem, a trochę o pierdolonej i smutnej samotności. I naprawdę jest ładnie nakręcony.

Ciekawa była ta scena kiedy Poniedziałek mówi szczerze transowi że martwi się o nią/niego, że kwestia płci zdefiniuje całe jej/jego życie i nie będzie niczym tylko tym - a na to dziecko odpowiada coś w stylu "spierdalaj". Mam nadzieję że autorzy byli tu po stronie tego pierwszego
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
-
genocidegeneral
temat o wkurwiających serialowych cipach był na tym forum czy u Kadłuba?
Dałbym sobie rękę uciąć że był na ślizgawce
Spoiler
i bym teraz kurwa nie miał ręki
- ConeyIsland
Przełom
Krótki, bo 4 odc., serial oparty na faktach (https://kobieta.onet.pl/historia/brutal ... tu/yjgt9zw) produkcji szwedzkiej. Takie 6/10 ode mnie, bo zapewne za jakiś czas o nim zapomnę. Nie trzymał zbytnio w napięciu choć oczywiście ciekaw byłem kto zabił. Odcinki nie są długie zatem jak ktoś ma parę godzin wolnego to można sprawdzić.
Krótki, bo 4 odc., serial oparty na faktach (https://kobieta.onet.pl/historia/brutal ... tu/yjgt9zw) produkcji szwedzkiej. Takie 6/10 ode mnie, bo zapewne za jakiś czas o nim zapomnę. Nie trzymał zbytnio w napięciu choć oczywiście ciekaw byłem kto zabił. Odcinki nie są długie zatem jak ktoś ma parę godzin wolnego to można sprawdzić.
Witam userów gdzie obejrzę gomorre? Bo nie ma na maxie kurwy jebane co oni zrobili z tym HBO kiedyś kurwa to było
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Na jeden wieczór. Brakowało trochę rozwinięcia wątku pracy tego genealoga. Tak po łebkach polecieli, lepiej jakby tak z dwa odcinki więcej zrobili.ConeyIsland pisze: ↑25 sty 2025, 15:03 Przełom
- ConeyIsland
Ten winny też z dupy.
Mało rozbudowany ogólnie ten serial się wydaje.
Spoiler
Jakby chociaż wcześniej jego postać gdzieś umieszczono "w tle" czy coś to może by lepszy efekt był jak go przedstawiono w ostatnim odcinku.