OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
TdW

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: TdW »

Skończyłem właśnie Rodzinę Soprano, a HBO Max wykupiłem głównie dla tej produkcji. Co jeszcze powinienem tam obejrzeć w pierwszej kolejności. Wybór między: The Wire, Sukcesja, Sześć stóp pod ziemią.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2025, 10:32 przez TdW, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

to w takiej kolejności jak napisałeś
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
TdW

Zapomniałem, że jeszcze Pingwin do obejrzenia na HBO
Awatar użytkownika
Michass

Post autor: Michass »

No ja właśnie kończę 5 sezon The Wire i podpisuje się pod postami z dedykowanego tematu. Zajebisty serial, nawet dziś robi bardzo mocne wrażenie.

Sukcesja też fajna jakby co, a 6 ft under nie oglądałem
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@TdW Przede wszystkim - Rzym (te pierdółki co tutaj polecają jakieś tusle czy inne gnioty to się nie umywają do tego serialu) , Sześć stóp pod ziemią, Długa noc, Detektyw , Deadwood, Więzienie Oz ,Kompania Braci , Westworld , Zakazane Imperium , Sukcesja, The Wire, The Young Pope/The New Pope, Chernobyl,Euphoria, Watchmen ,Mare z Easttown , Pacyfik, Big Little Lies, Carnivàle.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Z deficytu seriali zacząłem szperać po necie i znalazłem louie Louisa C.K, zajebisty serial autobiograficzny, dosyć brytyjski humor i depresyjny, polecam
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

American Primeval dobra i brutalna opowieść o dzikim zachodzie. Zupełnie coś innego jak cukierkowata wersja 1883 z uniwersum Yellowstone.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

WAŻNE.
Serial „Klan” emitowany jest w TVP nieprzerwanie od 1997 roku. Wykreował wiele gwiazd, które po latach odeszły z obsady, jak Piotr Cyrwus, Jan Wieczorkowski, czy Agnieszka Wosińska. Dzisiaj Barbara Bursztynowicz, grająca rolę Elżbiety Chojnickiej, ogłosiła rozstanie z produkcją. Aktorka występowała w „Klanie” od pierwszego odcinka.

Aktorka potwierdziła również, że w najbliższym czasie jej bohaterka uda się na kilkumiesięczną pielgrzymkę do Santiago de Compostela. Jak powiedziała – Ta podróż jest spowodowana moją decyzją o zakończeniu współpracy z serialem „Klan”.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ostatnio się natknąłem na jakieś fragmenty z tego dzieła, no niesamowicie tam odpięli wrotki, Kotulanka może nie żyje, ale jej duch unosi się nad, pod i dookoła biurka scenarzysty
Awatar użytkownika
TdW

Czasami z ciekawości odpalę Klan i to jest tak niepotrzebne gówno :lol: Tam absolutnie nic się nie dzieje, każdy odcinek to schemat typu jedzą śniadanie, potem do pracy, jakieś pogaduszki i do spania. Aktorzy pewnie traktują to jak pracę gdzieś na taśmie w fabryce, odbić kartę, powiedzieć kilka kwestii i do domu.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Luxair pisze: 06 sty 2025, 10:08
potter pisze: 24 gru 2024, 14:40
Luxair pisze: 24 gru 2024, 11:26 Nie widziałem, dzięki potter , obczaję!
To biopic Tomasza Lisa?

Nie wiem, ale dziwne że serial Viaplay nie jest dostępny w Viaplay tylko w zakładce Viaplay na Amazonie, którego nie mam. Jak zobaczysz online to daj znać.
Zaczęliśmy z żoną oglądać wczoraj i nieźle ten Udar wygląda nawet. Na razie był jeden odcinek poświęcony życiu Warszawki i chlaniu a drugi - pierwszym dniom po tytułowym udarze. Bardzo gęsto cięty montaż, ale z jakiegoś powodu nie irytuje... w przeciwieństwie do najgorszego Pablopavo na soundtracku. Jest na torrentach.
Luxair pisze: 24 gru 2024, 11:26 To biopic Tomasza Lisa?
Jednak niejakiego Macieja Nowaka.
Obejrzałem, specyficzna rzecz ale z czasem polubiłem tych prawie wszystkich wykręconych bohaterów więc to na duży plus. Np. Teresa z Pierwszej Miłości, tutaj grająca Teresę, momentami daje show o które tej aktorki bym nie podejrzewał.

Tulsa King o której tam było wyżej oczywiście też props, a teraz kończę Dzień Szakala i to zdecydowanie polecam
Połas

Post autor: Połas »

potter pisze: 23 sty 2025, 19:52 Jednak niejakiego Macieja Nowaka.
Swoją drogą, sam Maciej Nowak pojawia się w tle w jednym z odcinków serialu. Dyrektor kilku teatrów, krytyk teatralny i kulinarny, ale tego, że po udarze opiekował się nim Paweł Demirski to za cholerę nie wiedziałem.

Sam Udar z mojej strony props. Polubiłem się z tym serialem i chyba wszystko mi się zgadza; ciekawi bohaterowie, doskonała obsada (Konrad Eleryk w końcu ma co grać), Demirski serwuje satyrę na swoją środowiskową banieczkę, ale właściwie w tym serialu obrywa się wszystkim, a jednocześnie są tutaj tony empatii wobec tej szalonej zgrai popierdoleńców. Trochę to serial o uciekaniu przed prawdziwym życiem, a trochę o pierdolonej i smutnej samotności. I naprawdę jest ładnie nakręcony.
Obrazek
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ciekawa była ta scena kiedy Poniedziałek mówi szczerze transowi że martwi się o nią/niego, że kwestia płci zdefiniuje całe jej/jego życie i nie będzie niczym tylko tym - a na to dziecko odpowiada coś w stylu "spierdalaj". Mam nadzieję że autorzy byli tu po stronie tego pierwszego
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

temat o wkurwiających serialowych cipach był na tym forum czy u Kadłuba?
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Dałbym sobie rękę uciąć że był na ślizgawce
Spoiler
i bym teraz kurwa nie miał ręki

Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

viewtopic.php?t=11668

zapraszam do wklejania wkurwiających serialowych cip do powyższego tematu
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Przełom
Krótki, bo 4 odc., serial oparty na faktach (https://kobieta.onet.pl/historia/brutal ... tu/yjgt9zw) produkcji szwedzkiej. Takie 6/10 ode mnie, bo zapewne za jakiś czas o nim zapomnę. Nie trzymał zbytnio w napięciu choć oczywiście ciekaw byłem kto zabił. Odcinki nie są długie zatem jak ktoś ma parę godzin wolnego to można sprawdzić.
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

Witam userów gdzie obejrzę gomorre? Bo nie ma na maxie kurwy jebane co oni zrobili z tym HBO kiedyś kurwa to było
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

ConeyIsland pisze: 25 sty 2025, 15:03 Przełom
Krótki, bo 4 odc., serial oparty na faktach (https://kobieta.onet.pl/historia/brutal ... tu/yjgt9zw) produkcji szwedzkiej. Takie 6/10 ode mnie, bo zapewne za jakiś czas o nim zapomnę. Nie trzymał zbytnio w napięciu choć oczywiście ciekaw byłem kto zabił. Odcinki nie są długie zatem jak ktoś ma parę godzin wolnego to można sprawdzić.
Na jeden wieczór. Brakowało trochę rozwinięcia wątku pracy tego genealoga. Tak po łebkach polecieli, lepiej jakby tak z dwa odcinki więcej zrobili.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Ten winny też z dupy.
Spoiler
Jakby chociaż wcześniej jego postać gdzieś umieszczono "w tle" czy coś to może by lepszy efekt był jak go przedstawiono w ostatnim odcinku.
Mało rozbudowany ogólnie ten serial się wydaje.
ODPOWIEDZ