[serial][Showtime] Dexter: New Blood (2021 - 2022)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Joaquin

Re: [serial] Dexter New Blood(2021)

Post autor: Joaquin »

Dwie świeże informacje od twórców, jedna dość gruba i chyba niespodziewana:
1) Prequel z oficjalną datą premiery - Grudzień 2024. Do tego wewnętrzny głos młodego Dextera będzie "podkładał" sam Hall.
2) Nadchodzi... Dexter: Resurrection, czyli sequel New Blood. W roli głównej oczywiście Michael C.Hall

Czyli co, przeżył? :lol:
Alberto 11+
Zbanowany

Post autor: Alberto 11+ »

Ogląda ktoś Dexter orginal sin?
W sieci już latają chyba 2-3 odcinki. Ja obejrzałem dziś 1 odcinek.Trochę kuła intryga ukazana i rozwiązana w 8 minut.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Poczekam na całość, bo uwielbiam postać Dextera
Joaquin

Też poczekam chyba na całość, ale widziałem ogólnie w sieci sporo bardzo dobrych opinii, zarówno na temat obsady, jak i prowadzenia fabuły. Aczkolwiek wiadomo, że to dopiero 3 odcinki...
Swoją drogą uniwersum prędko nie umrze - latem 2025 ma mieć już premierę Dexter:Ressurection, czyli bezpośrednia kontynuacja New Blood, a kilka dni temu czytałem, że twórcy potwierdzili spin-off o Trinity Killer (jego młodości)
Alberto 11+
Zbanowany

Drugi odcinek naprawdę dobry.
Na razie po tych 2 odcinkach nawet, nawet. Ciekawe jak potoczy się cały sezon.

Casting Batisty i Masuki to im wyszedł 10/10. Czasami zapominam, że to inni aktorzy.
Joaquin

Jednak nie czekałem na polskie premiery odcinków, zbyt dużo spoilerów latało po sieci (swoją drogą jebać SkyShowtime za to, że sezon się już skończył, a u nas ledwo 5 odcinków wyszło). Tak czy siak, jestem właśnie po finale i... tak jak czekałem na Ressurection tak teraz nie zależy mi na tym wcale - bardzo chciałbym pociągnięcia dalej historii z prequela, bo oglądało się to fantastycznie! Casting to jedno, powrót do znanych miejscówek w Miami to drugie, sporo nawiązań do oryginału to trzecie, ale tam jest naprawdę spory potencjał na kilka sezonów na bardzo wysokim poziomie. Daję 9/10, bo naprawdę nie miałem żadnych oczekiwań, ale sezon, a szczególnie jego druga połowa, był kapitalny
Alberto 11+
Zbanowany

I tak i nie jedynie co tu mogą rozwinąć to
Spoiler
samobójstwo Harrego Morgana, bo przecież Dexter w oryginalnym serialu dopiero poznał Briana w 1 sezonie, więc go nie pokażą z Dexterem
Sam zadaje sobie pytanie czy taki sezon 2 i sezon 3 by mnie kręcił. Bardziej jestem ciekawy nowego, starego Dextera i mam wielką nadzieję, że wątkiem głównym będzie jego poszukiwanie na wielką skalę. Moim zdaniem tylko to może uratować tą serię aby była ciekawa. Gdy oglądałem oryginał to właśnie tego mi cholernie zabraklo, bo sądziłem że całe Miami Metro ruszy po niego i będzie dobra zabawa a tu meh. Ogólnie ja jestem fanem Dextera 1-6 gdzie większość świata lubi tylko do 4. 7-8 to straszny koszmarek.

Teraz muszę wreszcie zobaczyć te New Blood przed nowym sezonem Dextera.
Awatar użytkownika
kapper1

@Joaquin też mi się podobał.
Casting rewelka.
Dexter, Batista, La Guerta, Masuka :bowdown:
fajny easter egg z lodziarnią czy jaki tam wóz był :D

Z minusów to za dużo flashbacków starego Morgana, z Debrą trochę wątek przynudzał i
Spoiler
kurwa Dexter zabija sobie na hali, potem w salonie gier chce zabić komendanta wtf :lol:
no i ten Brian mi się nie klei. Po 15 latach dopiero będzie chciał nawiązać kontakt z Dexterem?
Taka siódemeczka dla mnie, bo nie spodziewałem się, że tego nie spierdolą
Joaquin

Joaquin pisze: 16 lut 2025, 23:10 tak jak czekałem na Ressurection tak teraz nie zależy mi na tym wcale
Nie no, muszę absolutnie cofnąć swoje słowa. Chciałem zaczekać z oglądaniem jak wyjdzie już cały sezon Resurrection, ale z nudów na urlopie zacząłem przeglądać filmweb oraz imdb i zaskoczyły mnie kosmicznie wysokie oceny i pozytywne opinie. Odpalilem sobie zatem dotychczasowe 7 odcinków i... kurwa to faktycznie jest kapitalny serial/sezon z Hallem chyba w życiowej formie :bowdown: Te 7 odcinków naprawdę dorównuje poziomem najlepszym sezonom oryginalnej serii. Klimat Nowego Jorku kapitalny (jednak Dex i duże miasto to mus), główna fabuła z większością pobocznych wątków wciągają i, co ważne, póki co składnie łączą się ze sobą. Nie potrafię wymienić niczego, co by mnie jakoś wielce wkurwiało. Oczywiście na kilka głupotek należy przymknąć oko, ale tak było przecież od samego początku.
Oczywiście jedyna obawa to jak to zakończą (znowu). Co prawda planowane są ponoć 3 sezony, oglądalność w USA jest bardzo wysoka, więc raczej powinny one powstać, no ale wiadomo jak to z tymi zakończeniami bywało..
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Właśnie skończyłem 7 odcinek Resurrection i podbijam dalej, Pięknie zakończenie odcinka i ta piosenka jak złoto wjechała na koniec, aż słuchałem dalej, i musiałem zshazzamować. Niech jakiś dobry człowiek założy odpowiedni temat i przeniesie mój post z panem wyżej. Pozdrawiam
Spoiler
If I really am who you think I am, this can’t possibly end well for you :cool:
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
kapper1

Kurwa
Spoiler
Batista czemu to zrobiłeś :dunno:
tyle sezonów i taka śmierć, choć pożegnanie z Dexterem piękne
jak coś to ruska firma dubbingowa odjebała coś i w sieci lata ostatni odcinek z akceptowalną jakością z ruskim dubbingiem, ale z angielskimi napisami.

uwaga spoiler z odcinka 10.
Spoiler
czemu oni podbudowali NY Rippera, żeby nic z nim nie zrobić. Strzelam, że teraz szukają jakiegoś znanego aktora pod tę postać w 2. sezonie
Sezon niżej od 1/2/4, ale imo na poziomie takiego trzeciego z Prado. Nowy Jork trochę odświeżył tę serię, chociaż jak zawsze trzeba przymknąć oko na geniusz i szczęście Dexa
Joaquin

Spoiler
kapper1 pisze: 30 sie 2025, 0:12 czemu oni podbudowali NY Rippera, żeby nic z nim nie zrobić. Strzelam, że teraz szukają jakiegoś znanego aktora pod tę postać w 2. sezonie
[/quote]
Spoiler
Zapewne tak, myślę że będzie to temat przewodni kolejnego sezonu. Moja teoria jest jeszcze taka, że skoro okaże się, że Dexter miał rację co do narzędzia jakiego używał NY Ripper to być może ta cała detektyw będzie go chciała w swoim zespole i Dexter poniekąd wróci do pracy w wydziale zabójstw xd no chyba że calkowicie porzucą temat Rippera, co byłoby mocno w stylu scenarzystów, ale oby nie bo jest w sumie potencjał w tym wątku..
Tak jak pisałem wcześniej, że sezon dorównuje najlepszym oryginalnej serii to jednak zgodzić się muszę z kolegą wyżej, że sezony 1,2 i 4 nadal niedoścignione, ale kurwa z drugiej strony moje oczekiwania (jak chyba wszystkich fanów tej serii) zostały przebite i to kilkukrotnie. Może to sentyment, może to znowu cotygodniowe oczekiwanie na premierę, napisy itd, ale odcinki leciały mi mega szybko.
Spoiler
Oczywiście słówko o śmierci Angela... Czy to musiało się tak skończyc? Ma być kilka sezonów, więc niestety tak, zaskoczenia raczej nie było. Czy jego śmierć była głupia? No tak, oczywiście mało kto zakładał, ze Dexter go po prostu dziabnie, więc kulka od karła lub Charley to była najbardziej prawdopodobna wersja i tak też się stało. Samo dojście do Dextera poprzez Pratera w jednym odcinku w sumie wydawać się mogło drogą na skroty, ale w sumie było to w miare logicznie poprowadzone. Wyszła niestety jednak (znowu) zbyt duża wiara Angela w ludzi, mogl w sumie się od razu nie ujawniać i pokminić, że znajomość Dexa z Praterem nie jest przypadkowa, no ale okej. Śpij słodko aniołku, razem z Doakesem, Marią i Debrą spogladajcie tam z góry na dalsze poczyniania Morgana. Został jeszcze Quinn i Masuka do odjebania i w sumie prawie całą brygada z Miami będzie dead :lol: Swoją drogą to ciekawe czy od drugiego sezonu pójdą już całkowicie swoją ścieżką, czy też nadal twórcy będą chcieli wprowadzać trochę nostalgii i ta dwójka bohaterów znowu się pojawi, choćby sporadycznie. Teoretycznie wystarczy, że Batista pozostawił Quinnowi jakieś notatki lub wiadomość w przypadku śmierci i już w sumie jest pomysł na kolejny wątek. Tylko czy czwarty raz jak były współpracownik będzie polował na Dexa to już nie będzie za duzo?
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

swietnie sie to oglada, wlasnie jak starego dextera, kilka razy ogladajac mialem takie ok dobra jak sie z tego teraz wyciagniesz dexterze morgan no i te twisty wlatywaly jak za najlepszych lat, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Gdzie Wy to oglądacie? Przecież to jeszcze nie wyszło na SkyShowtime. :dunno:
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Ściągają z neta, wyszło w USA całe
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Parlae pisze: 13 wrz 2025, 23:42 Gdzie Wy to oglądacie? Przecież to jeszcze nie wyszło na SkyShowtime. :dunno:
Pobieram z
https://extranet.torrentbay.st

Napisy ściągam z https://www.opensubtitles.org/pl albo https://www.opensubtitles.com/pl/home

Ostatni odcinek jak dla mnie najsłabszy był z całego sezonu, ale i tak dobrze się bawiłem.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
kapper1

Showtime dalej traktuje p0ljaków jak kraj trzeciego świata, więc wydaje 2 miesiące po premierze nawet u Rusków
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Parlae pisze: 13 wrz 2025, 23:42 Gdzie Wy to oglądacie?
Już od miecha masz do oglądania na necie bez żadnego ściągania, pierwszy odcinek wleciał dokładnie 2miesiące temu.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Dzięki mordy, będzie oglądane. Dobre recenzje zbiera widzę.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Joaquin pisze: 15 sie 2025, 22:05 Nie no, muszę absolutnie cofnąć swoje słowa. Chciałem zaczekać z oglądaniem jak wyjdzie już cały sezon Resurrection, ale z nudów na urlopie zacząłem przeglądać filmweb oraz imdb i zaskoczyły mnie kosmicznie wysokie oceny i pozytywne opinie. Odpalilem sobie zatem dotychczasowe 7 odcinków i... kurwa to faktycznie jest kapitalny serial/sezon z Hallem chyba w życiowej formie :bowdown: Te 7 odcinków naprawdę dorównuje poziomem najlepszym sezonom oryginalnej serii. Klimat Nowego Jorku kapitalny (jednak Dex i duże miasto to mus), główna fabuła z większością pobocznych wątków wciągają i, co ważne, póki co składnie łączą się ze sobą. Nie potrafię wymienić niczego, co by mnie jakoś wielce wkurwiało. Oczywiście na kilka głupotek należy przymknąć oko, ale tak było przecież od samego początku.
Oczywiście jedyna obawa to jak to zakończą (znowu). Co prawda planowane są ponoć 3 sezony, oglądalność w USA jest bardzo wysoka, więc raczej powinny one powstać, no ale wiadomo jak to z tymi zakończeniami bywało..
Faktycznie, jak się wyłączy mózg, to całkiem przyjemnie się ogląda! Po prostu trzeba przymknąć oko na totalne debilizmy typu
Spoiler
Dexter idzie za pałacyk z Dastmalchianem i zabija go kieliszkiem i krzyczy CHODŹCIE ON MNIE ZAATAKOWAŁ i wszyscy mu wierzą
PS. SURPRISE MOTHERFUCKER w pierwszym odcinku :)

PS2. Chociaż to że empatyczny Murzyn przygarnął Dextera jako praktycznie członka swojej rodziny po 3 minutach jak go pierwszy raz zobaczył to cringe straszliwy
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
ODPOWIEDZ