Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jajca

Re: Ten Typ Mes

Post autor: jajca »

gods bidness pisze: 22 gru 2024, 19:47 Nie wiem czemu nikt nie wspomina o tym jak grafomańskie były tytuły tych płyt "Kandydaci na szaleńców", "Zamach na przeciętność".
tytuły pół biedy, ale widział pan okładkę zamachu? Jak już mowa o pretensjonalnosci
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

a ja tam lubię bardzo i szkoda, że po "Trzeba było" poszedł w ten pseudoartyzm, juz wole jak spiewa
Obrazek
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Mesa warto krytykować – może pozwoli mu to zejść na ziemię. Ale muzycznie? Kto między 2005 a 2012 rokiem oferował coś podobnego na polskim rynku? Dla mnie był kimś, kto wprowadzał powiew świeżości i oferował odskocznię od tego, co wówczas dominowało. Zapiski, Zamach, Kandydaci są słuchalne do dziś. Jego wkrętki, postać, wizerunek - wszystkie świetnie wykreowane na trackach. Do tego był to jeden z pierwszych raperów, który nie ubierał się jak uliczny wieśniak, tylko zaczął nosić casualowe lub eleganckie ciuchy.
A wszystkie odklejki? To pewnie przez tytanową płytkę :D
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Trochę zwrotek i numerów props, ale ja przyznaję, że na moje dobre postrzeganie Mesa duży wpływ miało to, że miał mocny status tu i ówdzie. Po latach do jego muzyki nie wracam praktycznie wcale. Od 2021 przesłuchałem 1 raz solowy debiut i 3-4 nowe numery co wydawał.

Także teraz mając już totalne wyjebane jaką kto ma opinię o danym raperze z czystym sumieniem o muzyce Mesa myślę: jebać.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

W sensie że same pościelówy?
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

jajca pisze: 22 gru 2024, 23:31 widział pan okładkę zamachu? Jak już mowa o pretensjonalnosci
"Okładka "AŁA." nawiązuje w sposób symboliczny do treści albumu. Aleksander Żurkowski ustawił plan fotografii u mnie w domu. Ból, odpowiedzialność za innych, niedopasowanie akwarium do ryby, troska o człowieka kontra troska o zwierzę, wreszcie układ rąk, sugerujący, że szykuję się do wymagającego lotu. Zdjęcie czerpie siłę wyrazu z przyjaźni. Znamy się z Olkiem od przedszkola, ten szpak dobrze mnie rozumie i wie jak uchwycić to przez obiektyw. Golden touch dołożył Mateusz Holak." - napisał autor albumu.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

KNS się tak źle zestarzało, że nie wiem jak tego możecie obecnie słuchać , kupiłem jakiś czas temu bo nie miałem fizyka, a jak wychodziło to się dość jarałem, teraz nie dałem rady przesłuchać . Podejrzewam , że z zamachem jest to samo, ale dawno nie sprawdzałem, debiutu za to mi się cały czas dobrze słucha . Późniejszych jego płyt po tych zjebanych żbikach, już nie sprawdzałem, jedynie single albo jakieś inne,pojedyncze numery na youtubie. Chłop się skończył, ale widzę że na IG znowu próbuje zgrywać pimpa i jakieś szony wrzuca , jak napalony 15latek na nowy numer twój weekend. Co do zjebanych tytułów płyt , to mam dla niego propozycję na nowy album - rzeczy, które robisz w wwa będąc pijanym . Myślę, że jak Piotrek wróci do zdrowia, to znowu będzie nas raczył bajdurzeniem o piciu i dupczeniu.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Dobrze, że dorośliśmy do ostatecznej dekonstrukcji mitu Mesa jako gościa, który gdzieś tam kiedyś tam był najlepszym raperem w Polsce - moim zdaniem zawsze brakowało tego czegoś, by faktycznie go takim tytułować (np. nagranie płyty na równym, wysokim poziomie, a nie jak ktoś z Was wcześniej ujął - gdyby z tych płyt zrobić EP to byłyby to fantastyczne EP, a tak to na tych płytach zawsze czai się coś żenującego).

Ten Typ najlepiej wypada, kiedy nie musi, a że jest jedną z pierwszych w rapowym światku postaci, która przychodzi mi do głowy, gdy mówimy o byciu kimś/staraniu się na pozowanie na kogoś za bardzo, no to zero zdziwienia, że po latach zdecydowana większość jego dzieł się nie broni i brzmi nieznośnie grafomańsko.

Na chwilę obecną gość jest chyba na tej samej półce co Pezet w kategorii "niewypowiedziane pretensje do świata o to, że coś się gdzieś tam posypało", tylko nie ma dobrej reklamy, w której mógłby zmonetyzować swoje umiejętności.
Spoiler
ale Widzę Szaleństwo to nadal moje prywatne top1 utworów do łażenia po cmentarzu w złotą polską jesień i to się chyba nie zmieni
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Oj tak, Widzę szaleństwo jeden z moich ulubionych :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

gogi pisze: 23 gru 2024, 9:34 Ale Widzę Szaleństwo to nadal moje prywatne top1 utworów do łażenia po cmentarzu w złotą polską jesień i to się chyba nie zmieni
No przecież Nagły Atak Spawacza – Aleja nr 6 grób nr 4
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Miker

Post autor: Miker »

Jako były sajko Mesa chętnie się wypowiem w tym temacie. O ile łatwo obecnie umniejszać Mesowi, biorąc pod uwagę jego obecną pozycję, to warto zapamiętać jak świetnym był raperem (przede wszystkim w pierwszej dekadzie). Warsztatowo bez zastrzeżeń, bardzo fajnie wychodziło mu podśpiewywanie i był przy tym bardzo naturalny w porównaniu do tryhardowania "tytanów flow" (pozdro VNM) z drugiej dekady. Pokusiłbym się o stwierdzenie, że był jednym z niewielu, którzy wyprowadzali Polskę z ery dukania. Szkoda tylko, że po solo debiucie nie nagrał żadnej płyty, która mogłaby kandydować do miana klasyka. Wszędzie oprócz zajebistych kawałków dawał potworki, których nie dało się słuchać. Niestety, Mes cały czas swoją muzyką starał się zakrywać swoje kompleksy, na siłę wyrywając się z ramek stereotypowego rapera. Czy to szeroko pojętym "artyzmem", alkopoligamią jako sposobem życia xD, ubiorem czy pudełkami świecącymi w ciemności. Wisienką na torcie zawsze był absolutny brak gustu przy okładkach i opisy typu widzenia muzyki kolorami przy zdjęciu kurwa sygnalizatora w Rosji (KNS).
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Post autor: Karko_Nape »

Mes chyba miał wczoraj epizod maniakalny, bo wrzucał zdjecia bez koszulki na story i info że robi muzyczke (RN LIKE RN)
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

gracjangk pisze: 23 gru 2024, 0:01 Do tego był to jeden z pierwszych raperów, który nie ubierał się jak uliczny wieśniak, tylko zaczął nosić casualowe lub eleganckie ciuchy
akurat jeśli chodzi o fity to od zawsze był najgorszym wsiurem xd
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Dzisiaj bohater tematu kończy 42 lata, także 💯 lat Piotruś, żeby ci kuśka stała jak wieża Eiffla, żebyś nagrał jeszcze chociaż z jedną dobrą płytę i żeby z główką było wszystko dobrze 🥳
Awatar użytkownika
Karko_Nape

DoubleB pisze: 24 gru 2024, 8:37 akurat jeśli chodzi o fity to od zawsze był najgorszym wsiurem xd
Pierdolenie, takie czasy były. W latach 2005-2015 moda ssała, a i tak jak na standardy to ubierał się dobrze.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

porównaj se go z peją albo nie wiem, włodim
Awatar użytkownika
kebab

Post autor: kebab »

Karko_Nape pisze: 24 gru 2024, 12:00
DoubleB pisze: 24 gru 2024, 8:37 akurat jeśli chodzi o fity to od zawsze był najgorszym wsiurem xd
Pierdolenie, takie czasy były. W latach 2005-2015 moda ssała, a i tak jak na standardy to ubierał się dobrze.
Po prostu byłeś (albo nadal jesteś) wsiurem i dlatego tak myślisz.
ZAKAZ
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Obrazek
Ikona
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Taki cherry picking to można każdemu zrobić
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

czy ten typ mes mial najwiecej wspolnego z byciem obszczanym w plhh? akcja na zdjeciu powyzej, akcja jak go policjant oszczal (feat. lerek), akcja z pistoletem na hip hop kemp
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ