Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Ema

Re: Ten Typ Mes

Post autor: Ema »

Popi pisze: 21 gru 2024, 11:39 Zajebiste jest to jak każdy "bożek ślizgu" zostaje obsrany po czasie. Pamiętam jak na starym forum był wątek kto jest najlepszym raperem wszechczasów plhh i Mes był najczęściej wymienianą ksywą.
Został obsrany, bo się stoczył i to prawie tak mocno jak Artur Sztajmes Rawicz. I nie chodzi o to jakim jest raperem, jaką muzykę robi, tylko o jego sposób bycia. Chłop jest parodią siebie sprzed lat, 40 letni, łysy chuj nie jest już 20 letnim jebaką w koszuli, kantach i cygaretką w mordzie, który na każdym kroku gloryfikował alkohol. Mes został wypluty, przeorany i wyruchany przez alko i ziomków , gdzie go doprowadziło jego picie i bucowatość
? na kozetkę do psychoterapeuty i na jakieś obozy dla ludzi z problemami natury psychicznej. Dobrze chociaż, że jest jeszcze tata chirurg co groszem sypnie
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Rap w latach 2014-2017 tak się rozwinął, że mało który bożek sprzed lat dał radę utrzymać nawet średni poziom, po prostu inaczej się na to patrzy od kilku lat jak zestawisz sobie ich z nie wiem Art Brut, Zabójstwem Lirycznym czy SCiB

Ja tak po latach myślę, że na takie Ała bym zupełnie patrzył w jakimś 2011. Chociaż nie słuchałem tej płyty od premiery chyba, więc może pierdole. Rapersampler pewnie też bym propsował, a w pizdzie to miałem przy premierze i mam dalej
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Przez ponad dekadę ślizgania się nigdy nie miałem wrażenia, że Mes ma na forum status bożka.

Pamiętam kilku zadeklarowanych fanów, był regularnie w topkach rankingów czy to na płyty roku czy na rzeczy typu flow, ale moim zdaniem wszystko to wynikało ze zdrowego docenienia i faktu, że on obiektywnie miał zawsze bardzo solidny warsztat i pozwalało mu to nie zejść poniżej pewnego poziomu. Powiem więcej - gdybym nawet przed tymi ekscesami odwykowymi miał oceniać, czy w całym przekroju Mes forum bardziej rozgrzewał czy wkurwiał, zdecydowanie wybrałbym to drugie.

Jeśli chodzi o rzekomą utratę statusu forumowego bożka, to moim zdaniem mocno przesadza się w ocenie ilu ich właściwie było, bo słyszałem już też w tym kontekście o Quebach, Kękenach i Rasach, a wg mnie takich faktycznych było w historii, kurwa nie wiem, z czterech, licząc Brudne jako duet.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
2do5

Post autor: 2do5 »

kto czwarty po Laiku?
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Pan Wankz dżentelmen z klasą.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Sentino i belmondo, było wybrane przeciez
viewtopic.php?f=5&t=5793
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

jeszcze bonson
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
peterkurten

Post autor: peterkurten »

SWN pisze: 21 gru 2024, 21:32 Przez ponad dekadę ślizgania się nigdy nie miałem wrażenia, że Mes ma na forum status bożka
(Dalej nie czytałem)
Chujowo pamiętasz, ja pamiętam spusty nawet nad tak przeciętnym/chujowym kawałkiem jak

(Doczytałem dalej i trochę mi głupio)
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Pamietam jak wszyscy mówili że promocją w alkopoligami jest sfocusowana na mesie i jak kontraktują jakiegoś nowego gracza nawet zajebistego to mają wyjebane na marketing żeby przypadkiem nikt się nie wybił i nie zdetronizował mesa jako tego top 1 w alko. Z perspektywy czasu w chuj śmieszne że mial tam chuja do gadania i Stasiak tak robil zeby ego Mesa bylo połechtane i bylo latwo farmić golda z kolegi
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

Najlepszy raper w tym kraju w latach 2005-2015, jesli trzeba to komus tlumaczyc to musi miec ch w uchu albo gust z pudelka ;)
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nie da sie tego wytlumaczyc
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

wtedy właśnie piszesz ze jak trzeba to tłumaczyc to jestes za głupi i humor gituwa
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Nigdy nie jarałem się Mesem ale zacząłem czytać Wasze posty i wróciłem do Zamachu.

Ten zwykły we mnie / Nie ten sam ziom / Widzę to podobnie / Plac zbawiciela - fajne numery. Zapomniałem o nich.

A że chłop skończył tak a nie inaczej to szkoda. Faktycznie jako kandydat został wybrany.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Pamiętam że bardzo się kiedyś jarałem tym featem Mesa, teraz boję się to odpalić

Za to za kawałek na fotelu na pace z Redem w koszulce Slayera odwieczny props; fragment z mezaliansem, Marią Callas i Alladynem był cudowny

CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Czekamy jeszcze na artykuł Łukasza Lacheckiego ze Mes nigdy nie byl dobrym teksciarzem, nie to co Młody West, na podsumowanie tego tematu
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Nie wiem czemu nikt nie wspomina o tym jak grafomańskie były tytuły tych płyt "Kandydaci na szaleńców", "Zamach na przeciętność". Ja pierdolę, wyobraź se jeden z drugim jak idziesz po mieście z ziomkiem i mu mówisz, że ostatnio trafiłeś na spoko płytę, to aż żenada te tytuły na głos wymówić. "Kandydaci na szaleńców", on to taki trochę wariat jest. Mordo, bo on na tej płycie robi Zamach. Zamach. Na. Przeciętność.

Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Mi się zawsze podobały :dunno:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Luxair pisze: 22 gru 2024, 10:15 Za to za kawałek na fotelu na pace z Redem w koszulce Slayera odwieczny props; fragment z mezaliansem, Marią Callas i Alladynem był cudowny

Bo tak naprawdę to był prawdziwy prime Mesa. Te lata 2002-2005, a może i nawet 2004 jakoś na drugim Kodexie, czyli głównie jakieś gościnki typu właśnie Red, Volt, Pezet, Whitehouse. Potem zdarzało mu się dokumentnie rozpierdalać, ale głównie na featach (Włodi, Fabuła, Molesta i jakieś inne, o których zapomniałem), te featy były potężne, a wszystko to dlatego, że Mes się dostosowywał do potrzeb i stylu gospodarza, a nie wydziwiał na swoją autorską modłę.

Taki młody Mes w dresie to właśnie było coś, taki polski Fabolous, rzucający pancze na nowatorskich i zaskakujących podwójnych, jeszcze często na tle rymów czasownikowych i dukania konkurencji. Potem wyszły te Zapiski typa i już wtedy jako młody licealista czy coś tam, poczułem mocny zawód. Sama płyta była już jakimś inteligenckim pierdoleniem, przegadana, nie było tam tej zadziornej gówniarskiej przewózki, tylko, kurwa, cytaty z Bukowskiego. Do tego pojawiły się te, nachalnie wtrącane w wywiady i teledyski, cygaretki, whisky w porcelanowych karafkach, białe kapelutki i inne snobistyczne kabotyńskie gówna. I to był właśnie niewinny początek końca opisanego w tym wątku powyżej.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Kurdeeee, z jednej strony trudno mi się z tym nie zgodzić, z drugiej - ta krytyka wydaje mi się mocno przesadzona i wynika z tego, że żyjemy w nieco innym kontekście niż wtedy i walenie w Mesa i jego miliardy głupotek jest łatwiejsze niż kiedyś, a i z perspektywy czasu stylówa, poza, akcje, zachowania wydają się karykaturalne. Trochę akcja "kiedyś to mogło imponować, teraz śmieszy". Mimo wszystko wydaje mi się, że jak na tamten czas, to był raper działający inaczej niż reszta, z pomysłem na siebie, na promocję i - jak na wtedy - to było w dużej mierze trafione. I być może to efekt wieku, bo miałem wtedy naście lat i byle gówno mogło do mnie trafić, a przewózka na "picie na półki" już w ogóle. (Temu łatwo mi uwierzyć, @gods bidness, że czułeś to już wcześniej).

Anyway, np. ten film o tym, że Alkopoligamia jest wydawnictwem był uważany za super sztosa: https://www.youtube.com/watch?v=8ztWM9PJqJo
tak samo to wytłumaczenie "afery" z "Powinnaś być ze mną" (https://www.youtube.com/watch?v=LnDnZpBTVS4). Z perspektywy czasu straszy cringe, tryhard itd, ale wtedy leciało za to full propsów. Tak samo jak za "Zamach na przeciętność", który zdawał się być bardzo bezkompromisowy oraz za "KNS", który dalej jest bdb albumem - bo akurat po "Zamachu" czuć upływ czasu, choć "My" to na pewno highlight dekady.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ten zwykły we mnie to zajebisty numer, dzieki za przypomnienie manys.

Mes jest odpowiedzialny za spierdolenie łba vnmowi który do serca wzial sobie to ze kazdy jego album musi byc nowatorski, inny, pelen glebokich tresci o sobie (nudnych jak skurwysyn) oraz musi posiadac spiewane refreny przez gospodarza.
No ale vnm nigdy nie był mesem, tylko jego zdałnioną, zmenelizowaną, nieudolną kopią.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ