[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: ConeyIsland »

Mężczyzna imieniem Otto - 8/10, bardzo mile spędzone dwie godzinki. Sajko Hanksa nie byłem nigdy, dlatego nie będę się spuszczał nad jego rolą. Świetny film. Jak to jest, że bardziej bawi mnie taki subtelny momentami humor jak w tym filmie chociażby (czy w Rain Manie, który niedawno tu propsowałem) niż filmy spod znaku "kOmEdIa"? To się starość nazywa?

Napad - 6/10 ode mnie. Co na plus? Ciekawy wątek starego ubeka w rodzimej postkomunie. Sama fabula wzorowana na historii którą znam więc oczywiście starałem się brać poprawkę na filmową "adaptację". Nie żałuję że obejrzałem ale zapewne zapomnę za jakiś czas o tym filmie.
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Oglądałem szwedzką wersję, czyli En man som heter Ove. Dobry film. Polecam, bo pewnie trochę się różni.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Oryginał jest bardzo dobry. Amerykańska wersja jest gorsza - momentami trochę łopatologiczna, bardziej poprawna politycznie - ale koniec końców całkiem dobra.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

na max wleciała Pułapka - nie ukrywam, że jak zobaczyłem pierwszy zwiastun (ktoś wrzucił na forumek) to czekałem mocno. Niestety, ten film jest tak absurdalny, jest tyle idiotycznych scen, dialogów, postaci, wyjścia i ucieczek z podbramkowych sytuacji że japiernicze ja pierdole
Awatar użytkownika
matejko

Post autor: matejko »

Kurde odnośnie filmu "napad" to ta prawdziwa historia z kredyt bankiem w Wwa to gruba akcja.. Różnych nieciekawych ludzi w życiu spotkałem.. Ale ten zabójca 3 kasjerek i ochroniarza Grzegorz Szelest nieźle zrył mi banie. Niekarany nigdy gościu bez mrugnięcia okiem odjebał 4 osoby w kilka minut i jescze dobijał kolbą. Gościu w ogóle na którego by nikt nie zwrócił uwagę na ulicy. Teraz sobie tak myślę, różne sytuacje w życiu były, ale żeby odpalić 4 niewinne osoby w tym 3 babeczki i spokojnie sobie spać to ja tego nie ogarniam

Trochę się zgłębiłem w tę historię i siadło mi to na beret :lol:
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

ciekawe czy on też trzy kurwy zapinał potem samemu i tauzena napiwku w pizzy zostawiał
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Bo jedna to go nie rusza, nie ma dziwne, kawał chłopa.

Obejrzałem film Napad w serwisie streamingowym Netflix i trochę flak jak penis Jacka Granieckiego. Nie wiem jak to ująć w fachowe słownictwo, więc posłużę się mową posiadacza tzw. chłopskiego rozumu - ten film w realizacji/montażu (czy chuj wie jak to nazwać, nie znam się) chce być produkcją światową - no nie czujesz, że to nakręcony polski film (albo kino mi już za bardzo odjechało), ale wygląda komicznie w polskich realiach.
Lubaszenko nie porwał wcale, cała realizacja wygląda jak "zróbmy coś, co będzie wyglądać światowo, ale wiemy z góry, że robimy to ironicznie".

Jak to jest top1 dla Polaków obecnie w serwisie Netflix to muszę przyznać, że chujowy mamy gust, ode mnie solidne 4/10.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

sztyc pisze: 26 paź 2024, 1:51 ciekawe czy on też trzy kurwy zapinał potem samemu i tauzena napiwku w pizzy zostawiał
:lol:

pozdro romuś, wybitny występ braciaka
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

oglądał ktoś wrooklyn zoo? byłem ostatnio u barbera i se przypomniałem o tym filmie, barber tam gra i mówił że jeszcze nie widział, ale ponoć gówno jebane xD
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

niestety barber ma rację
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

A ja czytałem, że zajebisty film xd
Połas

Post autor: Połas »

DoubleB pisze: 27 paź 2024, 19:23 oglądał ktoś wrooklyn zoo? byłem ostatnio u barbera i se przypomniałem o tym filmie, barber tam gra i mówił że jeszcze nie widział, ale ponoć gówno jebane xD
No nie jest to dobry film. Naprawdę próbowałem polubić się z Wrooklyn Zoo, bo wizualnie wygląda fenomenalnie, ale Skonieczny zwyczajnie nie potrafi opowiadać historii, których jest autorem. Brakuje tutaj kogoś, kto mu powie: stary, to jest po prostu kretyńskie, odpuść. Popełnia dokładnie te same błędy, co lata temu przy Hardkor Disko, czyli całość ma piękne opakowanie, ale fabularnie to wydmuszka.

Co tutaj dostajemy? Polsko-cygańską wariację na temat Romea i Julii, osadzoną w świecie będącym mieszanką współczesnej Polski i Polski lat 90., gdzie skini napierdalają się z punkami xD Skino-naziole uwielbiają robić ogniska z cygańskich chat, a i Ukraińców chętnie oplują xD (ależ to był wątek na siłę wrzucony xD). A na koniec wjeżdża czarna magia xD No ludzie, bądźmy, kurwa, poważni.
Obrazek
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

+ wciąż nie potrafi prowadzić naturszczyków, a nie broni się już to tak jak przy Kubusiu z ŚoŚ, wszystko jest drętwe i ciężko w te emocje młodzieży uwierzyć
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Widziałem Venoma 3, spoko lekki popcorniak, nawet mniej cringe'u niż we Deadpoolu ostatnim. Ja tam lubię
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

napad fatalny moim zdaniem, totalnie zmarnowany temat
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

no napad mógłby być 40min krótszy i fajnie, tak to kompletnie nie miało napięcia

a fazi był w wrooklyn zoo? @Połas
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Połas

Był, był! Za wiele do grania to tam nie ma, nawet nie pamiętam, czy coś mówi, ale akurat miło zobaczyć Faziego na wielkim ekranie.
Obrazek
Alberto 11+
Zbanowany

Post autor: Alberto 11+ »

Ciche miejsce,dzień pierwszy - o matko co za rozczarowanie. Ocenowo to maks 3 na 10. Nie ma w ogóle podejścia do 2 pierwszych czesci. Nie wiem jak to zostało zatwierdzone przez studio aby to wyprodukować. Kompletnie zmarnowany potencjał.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Sezony - pamiętacie teatralny serial Artyści Moniki Strzępki i Pawła Demirskiego z 2016? No to to jest skrzyżowaniem właśnie "Artystów" i Birdmana Iñárritu. "Sezony" są jednak pozbawione realizmu magicznego ww. obrazów, za to opowiadają o rozpadzie związku dwojga aktorów - Simlata i Kuny-lookalike - na przestrzeni trzech bardzo różnych sztuk w których oboje występują. Ataki złości na scenie, komiczne kłótnie w garderobie, zmanierowany reżyser, ciasne kadry, szeroki kąt i narracja zza pleców; Seweryn, Grabowski, Dymecki. Uwielbiam!
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Połas

Kawał dobrego filmu. Michał Grzybowski, który zrobił Sezony, parę lat temu popełnił Biały potok i też mam dobre wspomnienia związane z tym filmem.
Obrazek
ODPOWIEDZ