[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
- ConeyIsland
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Mężczyzna imieniem Otto - 8/10, bardzo mile spędzone dwie godzinki. Sajko Hanksa nie byłem nigdy, dlatego nie będę się spuszczał nad jego rolą. Świetny film. Jak to jest, że bardziej bawi mnie taki subtelny momentami humor jak w tym filmie chociażby (czy w Rain Manie, który niedawno tu propsowałem) niż filmy spod znaku "kOmEdIa"? To się starość nazywa?
Napad - 6/10 ode mnie. Co na plus? Ciekawy wątek starego ubeka w rodzimej postkomunie. Sama fabula wzorowana na historii którą znam więc oczywiście starałem się brać poprawkę na filmową "adaptację". Nie żałuję że obejrzałem ale zapewne zapomnę za jakiś czas o tym filmie.
Napad - 6/10 ode mnie. Co na plus? Ciekawy wątek starego ubeka w rodzimej postkomunie. Sama fabula wzorowana na historii którą znam więc oczywiście starałem się brać poprawkę na filmową "adaptację". Nie żałuję że obejrzałem ale zapewne zapomnę za jakiś czas o tym filmie.
Oglądałem szwedzką wersję, czyli En man som heter Ove. Dobry film. Polecam, bo pewnie trochę się różni.
Oryginał jest bardzo dobry. Amerykańska wersja jest gorsza - momentami trochę łopatologiczna, bardziej poprawna politycznie - ale koniec końców całkiem dobra.
na max wleciała Pułapka - nie ukrywam, że jak zobaczyłem pierwszy zwiastun (ktoś wrzucił na forumek) to czekałem mocno. Niestety, ten film jest tak absurdalny, jest tyle idiotycznych scen, dialogów, postaci, wyjścia i ucieczek z podbramkowych sytuacji że japiernicze ja pierdole
Kurde odnośnie filmu "napad" to ta prawdziwa historia z kredyt bankiem w Wwa to gruba akcja.. Różnych nieciekawych ludzi w życiu spotkałem.. Ale ten zabójca 3 kasjerek i ochroniarza Grzegorz Szelest nieźle zrył mi banie. Niekarany nigdy gościu bez mrugnięcia okiem odjebał 4 osoby w kilka minut i jescze dobijał kolbą. Gościu w ogóle na którego by nikt nie zwrócił uwagę na ulicy. Teraz sobie tak myślę, różne sytuacje w życiu były, ale żeby odpalić 4 niewinne osoby w tym 3 babeczki i spokojnie sobie spać to ja tego nie ogarniam
Trochę się zgłębiłem w tę historię i siadło mi to na beret
Trochę się zgłębiłem w tę historię i siadło mi to na beret
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
ciekawe czy on też trzy kurwy zapinał potem samemu i tauzena napiwku w pizzy zostawiał
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
- scam_sakawa
Bo jedna to go nie rusza, nie ma dziwne, kawał chłopa.
Obejrzałem film Napad w serwisie streamingowym Netflix i trochę flak jak penis Jacka Granieckiego. Nie wiem jak to ująć w fachowe słownictwo, więc posłużę się mową posiadacza tzw. chłopskiego rozumu - ten film w realizacji/montażu (czy chuj wie jak to nazwać, nie znam się) chce być produkcją światową - no nie czujesz, że to nakręcony polski film (albo kino mi już za bardzo odjechało), ale wygląda komicznie w polskich realiach.
Lubaszenko nie porwał wcale, cała realizacja wygląda jak "zróbmy coś, co będzie wyglądać światowo, ale wiemy z góry, że robimy to ironicznie".
Jak to jest top1 dla Polaków obecnie w serwisie Netflix to muszę przyznać, że chujowy mamy gust, ode mnie solidne 4/10.
Obejrzałem film Napad w serwisie streamingowym Netflix i trochę flak jak penis Jacka Granieckiego. Nie wiem jak to ująć w fachowe słownictwo, więc posłużę się mową posiadacza tzw. chłopskiego rozumu - ten film w realizacji/montażu (czy chuj wie jak to nazwać, nie znam się) chce być produkcją światową - no nie czujesz, że to nakręcony polski film (albo kino mi już za bardzo odjechało), ale wygląda komicznie w polskich realiach.
Lubaszenko nie porwał wcale, cała realizacja wygląda jak "zróbmy coś, co będzie wyglądać światowo, ale wiemy z góry, że robimy to ironicznie".
Jak to jest top1 dla Polaków obecnie w serwisie Netflix to muszę przyznać, że chujowy mamy gust, ode mnie solidne 4/10.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
pozdro romuś, wybitny występ braciaka
oglądał ktoś wrooklyn zoo? byłem ostatnio u barbera i se przypomniałem o tym filmie, barber tam gra i mówił że jeszcze nie widział, ale ponoć gówno jebane xD
niestety barber ma rację
A ja czytałem, że zajebisty film xd
No nie jest to dobry film. Naprawdę próbowałem polubić się z Wrooklyn Zoo, bo wizualnie wygląda fenomenalnie, ale Skonieczny zwyczajnie nie potrafi opowiadać historii, których jest autorem. Brakuje tutaj kogoś, kto mu powie: stary, to jest po prostu kretyńskie, odpuść. Popełnia dokładnie te same błędy, co lata temu przy Hardkor Disko, czyli całość ma piękne opakowanie, ale fabularnie to wydmuszka.
Co tutaj dostajemy? Polsko-cygańską wariację na temat Romea i Julii, osadzoną w świecie będącym mieszanką współczesnej Polski i Polski lat 90., gdzie skini napierdalają się z punkami xD Skino-naziole uwielbiają robić ogniska z cygańskich chat, a i Ukraińców chętnie oplują xD (ależ to był wątek na siłę wrzucony xD). A na koniec wjeżdża czarna magia xD No ludzie, bądźmy, kurwa, poważni.

+ wciąż nie potrafi prowadzić naturszczyków, a nie broni się już to tak jak przy Kubusiu z ŚoŚ, wszystko jest drętwe i ciężko w te emocje młodzieży uwierzyć
Widziałem Venoma 3, spoko lekki popcorniak, nawet mniej cringe'u niż we Deadpoolu ostatnim. Ja tam lubię
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
napad fatalny moim zdaniem, totalnie zmarnowany temat
trójkąt bermudzki wola mokotów
Był, był! Za wiele do grania to tam nie ma, nawet nie pamiętam, czy coś mówi, ale akurat miło zobaczyć Faziego na wielkim ekranie.

-
Alberto 11+
- Zbanowany
Ciche miejsce,dzień pierwszy - o matko co za rozczarowanie. Ocenowo to maks 3 na 10. Nie ma w ogóle podejścia do 2 pierwszych czesci. Nie wiem jak to zostało zatwierdzone przez studio aby to wyprodukować. Kompletnie zmarnowany potencjał.
Sezony - pamiętacie teatralny serial Artyści Moniki Strzępki i Pawła Demirskiego z 2016? No to to jest skrzyżowaniem właśnie "Artystów" i Birdmana Iñárritu. "Sezony" są jednak pozbawione realizmu magicznego ww. obrazów, za to opowiadają o rozpadzie związku dwojga aktorów - Simlata i Kuny-lookalike - na przestrzeni trzech bardzo różnych sztuk w których oboje występują. Ataki złości na scenie, komiczne kłótnie w garderobie, zmanierowany reżyser, ciasne kadry, szeroki kąt i narracja zza pleców; Seweryn, Grabowski, Dymecki. Uwielbiam!
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Kawał dobrego filmu. Michał Grzybowski, który zrobił Sezony, parę lat temu popełnił Biały potok i też mam dobre wspomnienia związane z tym filmem.