Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- Cz4rny1337
- Moderator
Re: Premier League - liga angielska
ale mnie wkurwiaja takie osoby, ktore mimo wypunktowania, dalej brną

czy uważasz, że Becks to lepszy grajek od CR7?rakieta_rakieta pisze: ↑16 paź 2019, 18:43 Becks był zajebistym walczakiem, zapierdalał w obronie jak miło, o czym wiele osób nie pamięta.
Przecież wiadomo, że odejście Fergusona=upadek MU. Tu nie trzeba doszukiwać się żadnych teorii bo jasno to wynika z prześledzenia ery przed, za i po. Tytuły wpadały do gabloty właściwie tylko i wyłącznie wtedy gdy Szkot był u sterów.
- rakieta_rakieta
nie, ale uważam, że większy walczak i charakterniak. nie pizda.Mider pisze: ↑16 paź 2019, 19:37czy uważasz, że Becks to lepszy grajek od CR7?rakieta_rakieta pisze: ↑16 paź 2019, 18:43 Becks był zajebistym walczakiem, zapierdalał w obronie jak miło, o czym wiele osób nie pamięta.
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
Jacy Wy wszyscy jesteście spierdoleni
Jak można nie podbić Rakiety Rakiety?
Kibice chyba nigdy nie wybaczą mu pobytu w klubie, bo jak powszechnie wiadomo, gdy tylko postawiał swą stopę na czerwonej części Manchesteru to każdy z osobna pluje mu pod nogi.
Przecież ten jebaniec cr7 odkąd przyszedł w 2003 do United (już wtedy podśpiewywał pod nosem Dziwko wezmę cię na dno) to zaczął rozpierdalać klub od środka. Co prawda z początku trochę nieśmiało, ale z roku na rok było coraz grubiej. Żeluś sukcesywnie dążył do pogrążenia drużyny, aby w ostatnich latach pobytu w teatrze marzeń mógł w końcu spełnić swoje pierwotne plany. Lata 2008 i 2009 to był szczyt. Ekipa zaczęła pukać w dno titanika, a ten chujek spierdolił jak pierwszy szczur do galacticos.rakieta_rakieta pisze: ↑16 paź 2019, 12:25Koniec United zaczął się od zatrudnienia Ronaldo, make me wrong.
Spoiler

Spoiler
Prowo całkiem dobre, pozdrawiam.
- 40 minut easy
- rakieta_rakieta
w końcu 
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
- genocidegeneral
https://www.manchestereveningnews.co.uk ... n-17115212 wychowanie bezstresowe wchodzi na nowy poziom
Słabiutki ten wczorajszy mecz ale to raczej norma w starciach między MU i LFC. Uznanie bramki dla Diabłów to oczywiście duży błąd ale uczciwie patrząc to The Reds nie zasłużyli raczej na nic więcej niż remis. Szanuję ten punkt bo Ole świetnie ustawił zespół i w pewnym momencie bardzo mocno wątpiłem w to, że uda się wyrównać.
Generalnie ta przewaga nad City nie oznacza zupełnie nic. Za chwilę LFC znajdzie się w momencie, w którym ofensywne trio nieco obniży loty a Klopp i zarząd nie wyciągnęli wniosków z poprzedniego sezonu i nie zadbali o alternatywę. Moim zdaniem The Reds przegrali tytuł z powodu braku kreatywnego i błyskotliwego środkowego pomocnika, który do jakości w bocznych sektorach (Robbo i TAA) oraz skuteczności i gry kombinacyjnej napastników dołożyłby element strzału z dystansu i prostopadłego podania. Ox wczoraj dał pozytywną zmianę ale to nie ten poziom. Moim zdaniem jeśli Keita w najbliższych tygodniach nie wskoczy na wysokie obroty i nie zacznie robić różnicy to duży transfer zimą musowy i mówię tu o piłkarzach na poziomie Havertza, Saula czy Ruiza.
Generalnie ta przewaga nad City nie oznacza zupełnie nic. Za chwilę LFC znajdzie się w momencie, w którym ofensywne trio nieco obniży loty a Klopp i zarząd nie wyciągnęli wniosków z poprzedniego sezonu i nie zadbali o alternatywę. Moim zdaniem The Reds przegrali tytuł z powodu braku kreatywnego i błyskotliwego środkowego pomocnika, który do jakości w bocznych sektorach (Robbo i TAA) oraz skuteczności i gry kombinacyjnej napastników dołożyłby element strzału z dystansu i prostopadłego podania. Ox wczoraj dał pozytywną zmianę ale to nie ten poziom. Moim zdaniem jeśli Keita w najbliższych tygodniach nie wskoczy na wysokie obroty i nie zacznie robić różnicy to duży transfer zimą musowy i mówię tu o piłkarzach na poziomie Havertza, Saula czy Ruiza.
- retriakaretrox
Ja bym nie traktował tego remisu jakoś bardzo negatywnie. Ja wiem, że United od dłuższego czasu jest totalnie bezpłciowe i słabe, ale chyba wszyscy wiemy jak od zawsze wyglądają derby Anglii. Rozpierdalają mnie osobiście fejsbukowe śmieszki o tym, że LFC tego nie wygrało (w sumie nie powinny mnie dziwić głupie komentarze pod postami sport.pl), bo strata punktów przyjść musiała i wolę, żeby był to remis teraz i to na Old Trafford z Diabłami niż jakiś głupi remis i wpierdol w 34 kolejce BPL na ostatniej prostej po mistrzostwo. Także ja tam ten remis przyjmuję z pocałowaniem ręki (zwłaszcza widząc wczorajszą grę LFC).
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
Teraz pytanie czy ten mecz United to jednorazowy przebłysk i czy następny mecz to będzie wpierdol 1:0. Wczoraj co prawda szału nie było, ale o mało co nie zgarneli 3 puntów z Liverpurzem, więc może ten Ole jednak uciekł z pod topora.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

Następne mecze United to FK Partizan w czwartek na wyjeździe i Norwich City w niedzielę, również na wyjeździe. Partizan jest na 1 miejscu w grupie, Norwich przedostatnie w lidze. Spodziewam się lepszej gry z Partizanem, niż z Norwich, głównie ze względu na mniejsze prawdopodobieństwo graczy z Partizanu głębokiego siedzenia z tyłu, raczej będą próbować atakować, co pozwoli na jakieś kontrataki ze strony United, no i Gomes/Greenwood, jeśli zagrają, moga pokazać coś ciekaweog. Wszyscy chyba widzą jakie problemy United ma ze stworzeniem dobrej sytuacji z otwartej gry, ale liczę, że powrót Martiala coś zmieni - Rashfordowi z pewnością przyda się trochę odpoczynku. Zależy też kiedy do gry wróci Pogba, bo nie ma się co czarować, jeśli chodzi o kreatywność to w obecnym United nikt mu nie dorównuje, mimo wahań formy.
Jak dla mnie przebłysk był tylko w pierwszej połowie, po przerwie to już był powrót United z poprzednich gier i pokaz tego ze Ole totalnie nie potrafi reagować na to co dzieje się podczas meczu.
Ja wiedziałem że łatwo nie będzie mimo że united ostatnio nie błyszczy, więc ten punkt mimo wszystko na plus jednak (chociaż trzy by lepsze były). Ale to jest dla mnie niesamowite jak praktycznie na każdy mecz z liverpoolem potrafią spiąć poślady.
A swoją drogą to może jestem nieobiektywny, nie wiem, ale sędziowanie w tym meczu to
A swoją drogą to może jestem nieobiektywny, nie wiem, ale sędziowanie w tym meczu to
mógłby ten Emery już wypierdalać
do frajerskich porażek to już każdy się przyzwyczaił, ale to jego pierdolenie głupot i nieudolność taktyczna nie gorsza niż u Wengera to
inna sprawa że to Sheffield mega ogarnia w obronie
tylko 7 straconych, najmniej w lidze ex aequo z LFC
do frajerskich porażek to już każdy się przyzwyczaił, ale to jego pierdolenie głupot i nieudolność taktyczna nie gorsza niż u Wengera to
inna sprawa że to Sheffield mega ogarnia w obronie
tylko 7 straconych, najmniej w lidze ex aequo z LFC
To co prawda nie o Premier League, ale pasuje mi tutaj bardziej niż do sportowego offtopicu, a mianowicie:
Chichister Chichester City, najniżej rozlosowany klub w FA Cup, wylosowało Bury w drugiej pierwszej rundzie. Bury, z wiadomych względów, zagrać nie może, więc klub z odpowiednika 7-8 ligi dostanie 40k 36k funtów za awans, a część przeznaczy na organizację, która ma zamiar "uratować" Bury
Chichester dostało już 36k za awans w pierwszej rundzie ponad 40k za wygrane w kwalifikacjach, teraz dodatkowo 40k 36k. Jeśli w kolejnej rundzie trafią na jakiś duży klub to wliczająć kasę z biletów itd. finansowo nie mają się o co martwić przez parę kolejnych sezonów
e:
oczywiście [mention]Graf[/mention], Chichester
e2:
dzięki [mention]genocidegeneral[/mention]
Chichister Chichester City, najniżej rozlosowany klub w FA Cup, wylosowało Bury w drugiej pierwszej rundzie. Bury, z wiadomych względów, zagrać nie może, więc klub z odpowiednika 7-8 ligi dostanie 40k 36k funtów za awans, a część przeznaczy na organizację, która ma zamiar "uratować" Bury
Chichester dostało już 36k za awans w pierwszej rundzie ponad 40k za wygrane w kwalifikacjach, teraz dodatkowo 40k 36k. Jeśli w kolejnej rundzie trafią na jakiś duży klub to wliczająć kasę z biletów itd. finansowo nie mają się o co martwić przez parę kolejnych sezonów
Spoiler
e2:
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 12:53 przez redman23, łącznie zmieniany 3 razy.
Wszystko spoko, tylko Chichester, nie Chichister
Mieszkało się przez jedne wakacje w przerwie od studiow tam.
- genocidegeneral
Mordo nie pomieszałeś czegoś? Oni na Bury nie trafili w pierwszej rundzie i to właśnie za to "zwycięstwo" nie otrzymali 36k?
kurwa, teraz spojrzałem jeszcze raz i tak, nie dość, że pomieszałem rundy, kwoty to i przekręciłem nazwę klubu
już naprawione, już nie fake news.
W ramach zadośćuczynienia policzyłem ile dostali dokładnie z kwalifikacji - 46 390 funtów, a za wygraną w drugiej rundzie dostaje się 54k
W ramach zadośćuczynienia policzyłem ile dostali dokładnie z kwalifikacji - 46 390 funtów, a za wygraną w drugiej rundzie dostaje się 54k