[Konsola] Nintendo Switch

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
lygrys

Re: [Konsola] Nintendo Switch

Post autor: lygrys »

phobos pisze: 09 sie 2024, 19:16 tylko po co tracić czas na switchu i męczyć się w takie gierki, to już lepiej xboxa series s budżetowo dokupić a na switchu grać w to, do czego go zaprojektowano xD
Ja gra w tylko w gry nintendo, a RDR kupiłem z ciekawości, a potem sobie zdałem sprawę, że jeżeli chodzi o gry wideo to mnie tylko interesują te od Nintendo.

Głównie gram w Zeldę TOTK, bo ja podczas grania lubię słuchać podcastów, a TOTK jest na tyle cicha, że można robić podczas grania w nią też inne rzeczy.

Dzisiejszy świat oferuje tyle atrakcji, że dla mnie gra nie w gry nie jest żadną atrakcją.

Granie w gry jest spoko opcją, ja nie musisz chodzić do pracy, nie masz problemów z otyłością i nic cię nie interesuje poza grami w gry wideo albo potrafisz sobie zaplanować dzień co do minuty i przestrzegać go ze stoperem w ręku.

Dlatego większość moich gier i retro konsol się kurzy.
Xbox też by się kurzył, a nie jest to retro konsola by był sens ją mieć.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

lygrys pisze:
phobos pisze: 09 sie 2024, 19:16 tylko po co tracić czas na switchu i męczyć się w takie gierki, to już lepiej xboxa series s budżetowo dokupić a na switchu grać w to, do czego go zaprojektowano xD
Dzisiejszy świat oferuje tyle atrakcji, że dla mnie gra nie w gry nie jest żadną atrakcją.
Ile masz konsol?
Awatar użytkownika
lygrys

Oprócz 3 Switchów: v2, lite i oled

Mam repliki retro konsol

Atari 2600 mini
TheC64 mini
TheC64 maxi
TheA500 mini
Playstation Classic
Sega Mega Drive mini
CAPCOM home arcade

Atari Handheld
Game & Watch super mario
Game & Watch zelda

I dwie chińskie podróbki gameboya.

Planuje we wrześniu też dwie repliki Atari.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

To jest życie, rezydencja warta milion szekli i 15 różnych konsol. :bowdown:
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

lygrys pisze: 10 sie 2024, 9:37 Dzisiejszy świat oferuje tyle atrakcji, że dla mnie gra nie w gry nie jest żadną atrakcją.
RDR2 w realnym życiu, czyli chodzenie w kółko i walenie konia, ewentualnie walka o przetrwanie z braku jedzenia
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Przeszedłem w końcu Mario Odyssey

Przez pierwsze 2/3 myślałem ciągle, że jezu jaka to jest cudowna gra i czemu tak się ociągałem

A potem zaczęła mnie męczyć i po uratowaniu Peach nie chce mi się tam wbijać do tych światów jeszcze raz

Nie wiem w sumie czemu tak mnie zaczeła męczyć potem, musze przemyśleć na spokojnie. Na pewno nie kwestia, że zbyt dużo na raz bo nie miałem czasu i dawkowałem sobie raczej w małych ilościach
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Dlatego że jest dużo powtarzalnych schematów. Nie pamiętam już do końca ale np. bossowie są do siebie bardzo podobni. No i ciągnięty jest długo jeden patent na jednym świecie.

@Piters jak będziesz miał możliwość to ograj se wariacie Mario Galaxy, kiedyś tu się bardzo spuszczałem nad tą gierką i dalej mnie nie dziwi czemu ta gra ma 4. miejsce najlepszych gier wszechczasów na Metacritic. Lekko najlepszy platformer w jakiego grałem (a grałem we w chuj). Inna sprawa że to jest w tym Mario 3D All-Stars na switcha i z tego co widziałem to jest to bardzo droga pozycja, ale naprawdę warto dla samego Galaxy.

Ogólnie to niedługo pyknie mi rok ze Switchem i jest to od tego czasu mój "domyślny" sprzęt do grania. Przeszedłem już na niej +15 "dużych" gier.
Teraz ogrywam Dooma 2016 i co z tego że działa i wygląda jak gówno jak mogę sobie go odpalić w każdej chwili a nie czekać albo organizować sobie czas na granie. Inna sprawa że mam CFW, ale jak wyjdzie Switch 2 to go kupię nawet jeśli nie będzie można piracić, bo co z tego że gry Nintendo są drogie, jak kupując zdecydowaną większość z nich masz 90% szans że będzie zajebista
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No wlasnie tak dzisiaj bez kitu na kiblu przekminiłem i faktycznie też miałem, że duża powtarzalność mimo wszystko. Ogólnie dostajesz coś nowego niby i wtedy tylko tym lecisz, nie musisz sie zastanawiać czego użyć czy cos

Słyszałem własnie o Mario Galaxy i Mario 64 i miałem zamiar dalej ograć, ale trochę się zniechęciłem po Odyssey bo to jednak trochę hajsu za stare gry. No ale zachęciłeś, chyba się skuszę w takim wypadku jak sobie przerwe małą od platformówek zrobie.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Tylko polecam zacząć od Galaxy. 64 nie przeszedłem do tej pory a miałem parę podejść, jednak jest trochę archaiczne. Sunshine takie sobie, przeszedłem kiedyś pół i nie wróciłem, no ale tak jak mówię dla samego Galaxy warto
Awatar użytkownika
lygrys

Nintendo zrobiło budzik i już się wysprzedał?
Spoiler
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
miku

Post autor: miku »

w europie nie jest wyprzedany.

Oczywiscie jako fanboy nintendo kupilem. :wall:
http://www.instagram.com/mikuberlin
Obrazek
Tommy Genesis really appreciates me
#BlackpinkIsTheRevolution
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

jakie platformówki polecacie? przeszedłem mario odyssey, mam z 800 księżyców i nie mogę już patrzeć a to moja jedyna gra xd

ewentualnie co innego polecacie ograć, bo w sumie w nic nie grałem poza mario
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

luigi mansion 3 polecam od siebie
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

donkey kong country tropical freeze
mario 3d world
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

ja bym donkey konga zostawił na później, bo tam jest specyficzny movement i może się chłop zrazić

za to mario 3d world spoko.

chociaż jak @FLoo masz hajs to poluj na Mario 3D All-Stars, Mario Galaxy tam zawarte to jest najlepsza platformówka ever
jeszcze mocne polecam mocno Mario Wonder, jak w to grałem to czułem się trochę jak przy właśnie Galaxy
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

dzięki wszystkim, a z tych wszystkich zeld, pokemonów np arceus i czegoś w tym stylu to co najlepiej ograć i tak żebym się nie odbił na początku
Miker

Post autor: Miker »

Zelda to TOTK, ewentualnie chronologicznie to BOTW. Ja akurat się odbiłem od tych gier, ale obiektywnie są dojebane. Arceus jest fajny przede wszystkim jako odskocznia od standardowych poksów. Z głównej linii to najlepiej Scarlet/Violet, bo Sword/Shield w podstawie jest raczej meh (dodatki trochę poprawiają).
Awatar użytkownika
lygrys

Tony Montezuma's Gold for PC, Android, iOS, and Nintendo Switch - preview
Spoiler
The new release of Tony Montezuma's Gold for PC, Android, iOS, and Nintendo Switch is coming soon...
Polska gra wideo, która jest hołdem dla Tony Halika, pojawi się wreszcie na Switcha.
Jak wleci do sklepu, to od razu kupuje cyfrową wersję.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Nintendo confirms Switch backcompat for next gen device.

No kurde nieźle. Wsteczna kompatybilność w Switch 2 (czy jak to tam się będzie nazywać).
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

lygrys pisze: 27 paź 2024, 10:21 Polska gra wideo, która jest hołdem dla Tony Halika, pojawi się wreszcie na Switcha.
Chyba dla Montezuma's Revenge / Preliminary Monty
parlae pisze: No kurde nieźle. Wsteczna kompatybilność w Switch 2 (czy jak to tam się będzie nazywać).
Myślę że było to oczywiste, ale miło że potwierdzili.
(Mam nadzieję tylko że nie odwalą kaszany i normalnie stare kartridże będą śmigać jak w przypadku GBA na DS i DS na 3DS, a nie jakieś dociąganie wersji digital z eShopa...)
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
ODPOWIEDZ