[serial] Barry

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
niuhniuh

[serial] Barry

Post autor: niuhniuh »

Spoiler
Obrazek
Opis z filmwebu:
Spoiler
Barry (Bill Hader) jest w depresji, czuje się samotny i całkowicie wypalony. Na życie zarabia jako płatny zabójca z dolnej półki, co nie poprawia jego sytuacji. Nie ma ochoty na kolejne zlecenie, ale zgadza się na realizację nowej roboty w Los Angeles, gdzie ma „zająć się” młodym, aspirującym aktorem. Podążając za swoim celem, mężczyzna trafia na spotkanie lokalnej grupy teatralnej. Ku swojemu zaskoczeniu odkrywa, że w ich towarzystwie czuje się dobrze i nabiera przekonania, że chciałby zerwać ze starym życiem. Pozostaje tylko jeden problem – jak to zrobić?
Ocena 8.3 na IMDB, można obejrzeć na HBO Max.

Mi dwa pierwsze sezony siadły jak mało co, świetny serial typu czarna komedia podany w przystępnej formie ~30-minutowych odcinków. Sezon 3 jednak (bez spojlerów) imo zyskałby nieco gdyby dodali te 10 minut do każdego odcinka, bo zaczyna się robić dużo skrótów myślowych i nielogicznych akcji "no bo to przecież komedia", szczególnie że dużo się obecnie w serialu dzieje.

Mimo to polecam i czekam z ręką w majtach na poniedziałkowy finał trzeciego sezonu.

Znacie? Oglądacie?
proszeniebij

Re: [serial] Barry

Post autor: proszeniebij »

Nie wiedziałem, że trzeci sezon się zaczął. Elegancki serial typu odpalasz, oglądasz, dobrze się bawisz i nie przejmujesz się nim później.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

też polecam, ale też jeszcze nie zacząłem trzeciego, bo dużo tego ostatnio do oglądania jest. A zresztą zawsze czekam na koniec sezonu żeby obejrzeć całość a nie odcinek co tydzień.
dicegame

Post autor: dicegame »

Wlasnie obejrzałem s02e05, arcydzieło :bowdown: dawno nie miałem tyle radości i funu z oglądania tego stężenia absurdu
Awatar użytkownika
bania

Post autor: bania »

@dicegame Obejrzyj Mr Inbetween. Pierwszy sezon, szósty odcinek, zostawił podobne wrażenia.
Bo taki los rapera, bracie mój/Nawet jak cipy z nieba lecą, wszystko chuj

Seen the devil give a sermon in the church
Seen an angel dancing in the club

You hate, you're lame, your loss
Awatar użytkownika
potter

finałowy sezon za miesiąc
Awatar użytkownika
niuhniuh

Sezonul 4 wleciały dwa pierwsze odcinki, pretensjonalne gówno się z tego robi, a elementów komediowych z S1 i S2 ze świecą szukać :roll:
Mider

Post autor: Mider »

Ja jakoś w połowie 3 sezonu odpadłem, jest jeszcze mniej komedii od tego czasu?
Awatar użytkownika
niuhniuh

Zgadza się. Mniej komedii, więcej halucynacji, zgrzytania zębami, drącej pizdę Sally, płaczu. Komediowy pozostał NoHo Hank, chociaż jego wątek mógłby skończyć się wraz z finałem S3, także zaraz pewnie też zostanie postacią tragiczną.
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

To ma być finałowy sezon? Jeśli tak obejrzę, jak nie to pojebię
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
potter

tak

jeszcze nie widziałem, ale to fajne jeśli serial się zmienia, lubię takie ewolucje
Awatar użytkownika
niuhniuh

No dobra, zajebisty odcinek wleciał akurat, rozkręca się (oby)
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

No to co było w dwóch pierwszych zapowiadało bardzo dobry sezon imo (i pewnie tak będzie)
Awatar użytkownika
niuhniuh

Ale się zjebał ten serial, szkoda :bag: Gdyby nie to, że zostały dwa odcinki to bym wysiadł.

Była fajna komedia o zabójcy nieudaczniku, jest dramat w stylu Lyncha. Internetowi się podoba, Bill Hader nieomylny prawie jak Vince Gilligan, jest dickriding ostry... albo to ze mną coś nie tak.
Awatar użytkownika
potter

No nieszczególny był to sezon, nie myślałem że w te stronę to powędruje. Początek jeszcze ok, ale
Spoiler
te 10 czy ile tam lat później i ta jakaś próba przemiany Barrego w religijnego fanatyka wręcz nieudana imo. W ogóle jakoś mało się działo w tym sezonie, mam takie wrażenie, że zabrakło jakiejś inwencji do lepszego zakończenia tego serialu
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

NoHo Hank zajebista postać :lol: Jestem na czwartym sezonie, ale już 3 sezon zaczął mnie trochę męczyć i długo zeszło żeby dotrzeć do kolejnego. Na początku mega wciąga, więcej komedii i absurdu, a potem wątki dramatyczne nie współgrają tak jak powinny. Ale ogólnie jako całość spoko, idealny serial żeby sobie odpalić na wyluzowanie przed snem
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Łysy i Kruk zajebiste postacie, reszta po huju
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

pamiętam, że byłem fanem tego serialu, a potem wyszedł czwarty sezon i go do dzisiaj nie obejrzałem nawet nie wiem dlaczego xD
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Ostatni sezon jest kompletnym gównem. Miało to być chyba mądre i artystyczne, a wyszło nudne, męczące i chuj im w dupę. Szkoda, bo wcześniej to była czarna komedia i jej siłą było właśnie to, że wchodziłoa na luzie. Śmiałem się, dziwiłem, momentami lekko smuciłem, ale przede wszystkim była to zajebista rozrywka.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Dlatego męczę ten ostatni sezon i nie mogę skończyć, uleciał właśnie ten czarny humor
ODPOWIEDZ