Za jakimi latami tęsknicie w polskim rapie?
Za jakimi latami tęsknicie w polskim rapie?
Ja lubię bardzo vibe z 2015 - 2017.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
Re: Za jakimi latami tęsknicie w polskim rapie?
2011-2015
Zamykam
Zamykam
- oKulTywowany
za jednym rokiem, jest nim 2016
jasny wracaj na forum
A jest jakiś maksymalny przedział z użyciem którego możemy wybierać, zakres czy coś? W sensie, niektórzy będą celowali z precyzją do roku-dwóch, a niektórzy rzucą sobie JA LUBIE 2012-2020, gdzie prawdę mówiąc działo się w tych latach kurwa tyle, że dałoby się to podzielić na cztery różne epoki.
Od siebie dam 2015-2017 i to tak praktycznie na pewniaka: w chuj współczesnych klasyków, w chuj rzeczy które katuje dotąd i przeszły próbę czasu znakomicie, w chuj memów, w chuj miłych wspomnień.
Od siebie dam 2015-2017 i to tak praktycznie na pewniaka: w chuj współczesnych klasyków, w chuj rzeczy które katuje dotąd i przeszły próbę czasu znakomicie, w chuj memów, w chuj miłych wspomnień.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- yungXpaproch
tak jak swn, koniec tematu
- zemsta1camzata
zl oraz scib wyszły w 2014
2014 - 2017
Dodano po 44 sekundach:
w sumie to jednak od 2013 do 2017, bo w 13 było jeszcze c30 czy eklektyka
2014 - 2017
Dodano po 44 sekundach:
w sumie to jednak od 2013 do 2017, bo w 13 było jeszcze c30 czy eklektyka
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
- przedszkolanek
Dodano po 46 sekundach:
ale chyba w sumie nie tęsknię nawet
choć to fajne były czasy
-
wklz
2004-2010, Klucz, Kodexy i Spaleni innym słońcem, które poznałem dopiero po kilku latach (poza Wyrokiem którym jarałem się w dniu premiery). Rapy z jajem bo konieczne było szukanie swojego szlaku, żeby pozostać na fali. W późniejszych latach ci sami artyści kończyli różnie, ale z samej nostalgii wybaczam im to na czas odsłuchu.
2013-2017 zdecydowanie, piękne rzeczy wtedy wychodziły
jeżeli jeden rok to 2016 jeżeli jakiś przedział to tak jak wyżej 2013-17
Dajcie mi Pikersa z okresu 2013-2015 i jestem spelniony, oddałbym wiele za nowe kawałki typu Spóźniony, Nowy rok, Lebrony, kiram coś.
cztery żubry i dwie kurwy
- OmarStooleyman
2016 - kiedy między H i M była zgoda, świat był wtedy lepszym miejscem
-
MalinowyJogurt
Niepopularne zdanie widzę, ale 2011-2013.
Bonson - HPPH, Projekt Nasłuch - Nieznani Sprawcy, Planet ANM - Sygnał, Solar/Białas - Z ostatniej ławki, Huczu - Po tej stronie raju, Tomb - Wystudzony Temperament 2, Łona/Webber - 4 i pół, Sokół - Czysta Brudna Prawda, VNM - De Nekst Best, Sobota - Gorączka Sobotniej Nocy, Laikike1/Młodzik - Milczmen Screamdustry, Bogu - Wdech i Wydech, Raca/DonDe - Konsument Ludzkich Sumień, Raca - Pamiętniki Ludzi Nienormalnych, Tede - Elliminati, PRO8L3M - C30-C39, Quebonafide - Eklektyka, Planet ANM/Eljot Sounds - Pas Oriona, KęKę - Takie Rzeczy, Eripe & Quebonafide - Płyta Roku
Prawie każdy z tych albumów jest dla mnie klasykiem, wszędzie znajdę coś dla siebie od płaczącego Hucza, przez poetyckiego Planeta, wkurwionego Bonsona po świeże bangery od Tedego i Queby. Jeszcze ten cały klimat np jak wychodził pierwszy Kękę i każdy kibicował temu zapijaczonemu listonoszowi, jaki szał zrobiła eklektyka.. jakie były podzielone zdanie jak szczeniaki solar/białas nagrywali te albumy na luzie no fajnie było
Bonson - HPPH, Projekt Nasłuch - Nieznani Sprawcy, Planet ANM - Sygnał, Solar/Białas - Z ostatniej ławki, Huczu - Po tej stronie raju, Tomb - Wystudzony Temperament 2, Łona/Webber - 4 i pół, Sokół - Czysta Brudna Prawda, VNM - De Nekst Best, Sobota - Gorączka Sobotniej Nocy, Laikike1/Młodzik - Milczmen Screamdustry, Bogu - Wdech i Wydech, Raca/DonDe - Konsument Ludzkich Sumień, Raca - Pamiętniki Ludzi Nienormalnych, Tede - Elliminati, PRO8L3M - C30-C39, Quebonafide - Eklektyka, Planet ANM/Eljot Sounds - Pas Oriona, KęKę - Takie Rzeczy, Eripe & Quebonafide - Płyta Roku
Prawie każdy z tych albumów jest dla mnie klasykiem, wszędzie znajdę coś dla siebie od płaczącego Hucza, przez poetyckiego Planeta, wkurwionego Bonsona po świeże bangery od Tedego i Queby. Jeszcze ten cały klimat np jak wychodził pierwszy Kękę i każdy kibicował temu zapijaczonemu listonoszowi, jaki szał zrobiła eklektyka.. jakie były podzielone zdanie jak szczeniaki solar/białas nagrywali te albumy na luzie no fajnie było
-
wklz
Właśnie spodziewałbym się zdecydowanie więcej takich głosów, chociaż wg mnie to być może najgorsze lata dla krajowego rapu, aż do odbloku przy Hewrze i nowej fali LSO. Obecnych lat nie wliczam, odkąd rap i pop się tak mocno scaliły w popkulturze.
Z wymienionych przez Ciebie mam kilka płyt na półce, ale do nich nie wracam; zupełnie mnie nie pociąga ich muzykalność, a sporo tekstów bym się wstydził na miejscu autorów.
Natomiast według mnie taki Quebonafide ma manierę jakby go ktoś kopał prądem i zupełnie nie rozumiem jak można sobie gościa słuchać dla przyjemności.
ale się tym jarałem wtedy jak to wychodziło, a nikt tego nie kumał i miało po kilkaset/kilka tysięcy wyświetleń.
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Zdecydowanie 2013-2017, same klasyki wtedy wychodziły.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, kebab, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
-
RIVALDO111
- Zbanowany
H i M czyli kto ?OmarStooleyman pisze: ↑06 cze 2022, 13:17 2016 - kiedy między H i M była zgoda, świat był wtedy lepszym miejscem
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.