Po raz czwarty wręczamy statuetki Popkillerów - w tym roku głosować możecie w 19 kategoriach (13 polskich i 6 zagranicznych) - 18 z nich dotyczy roku 2021, a jedna to wyjątkowa nagroda Warszawskiego Rapera 30-lecia, przyznawana z okazji 30. rocznicy premiery pierwszej płyty hip-hopowej w Stolicy (nielegalu Trials-X "Fekalia").
Czwarta Gala Popkillerów już 26 kwietnia 2022 (wydarzenie tradycyjnie transmitowane będzie na PopkillerTV).
Lista kategorii w głosowaniu publiczności: Spoiler
Lista kategorii polskich w głosowaniu publiczności:
Album roku
Raper roku
Producent roku
Singiel roku
Odkrycie roku
Teledysk roku
Kontakt z fanami
Progres roku
Kooperacja roku
Wydanie roku
Grupa/ duet roku
Zaangażowany utwór roku
Warszawski raper 30-lecia
Lista kategorii zagranicznych w głosowaniu publiczności:
Album roku USA
Singiel roku USA
Raper roku USA
Odkrycie roku USA
Album roku Europa
Singiel roku Europa
Dzisiaj ujawniono pierwszą piątkę w kategorii: Kontakt z fanami i Malik postanowił poddymić: Spoiler
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Dlaczego oni te nagrody rozdają kurwa w maju? Przecież ludzie po miesiącu czasu mają w pizdzie wojnę na Ukrainie, a oni po 4 miesiącach robią jakąś szopkę. Wyobrażacie sobie żeby za tydzień była gala złotej piłki za 2021?
Najlepszy teledysk roku to nominowane wszystkie 4 teledyski Maty i teledysk Kinny Zimmer feat Quebo.
Serio nie wiem jakim cudem jest tu ten ostatni. Wymieniłbym 150 lepszych teledysków.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Błagam o Stanowskiego przekręcającego nazwy, pytającego kto jest kim, do tego najlepiej jakaś prywatna rozkmina że Leszek "Eldo" Kaźmierczak to największy poeta w Polskie i rap zszedł na psy
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag