Chamillionaire - The Sound of Revenge (2005)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Parlae

Chamillionaire - The Sound of Revenge (2005)

Post autor: Parlae »

Chamillionaire - The Sound of Revenge
Obrazek

1. "The Sound of Revenge (Intro)" The Beat Bullies 3:18
2. "In the Trunk" Hardley Davidson 4:38
3. "Turn It Up" (featuring Lil' Flip) Scott Storch 4:34
4. "Ridin'" (featuring Krayzie Bone) Play-N-Skillz 5:03
5. "No Snitchin'" (featuring Bun B) Cool & Dre 4:32
6. "Southern Takeover" (featuring Killer Mike & Pastor Troy) The Beat Bullies 5:17
7. "Radio Interruption" The Beat Bullies 3:28
8. "Frontin'" Happy Perez 4:10
9. "Grown and Sexy" The Beat Bullies 4:03
10. "Think I'm Crazy" (featuring Natalie) The Beat Bullies 5:04
11. "Rain" (feat. Billy Cook & Scarface) Sol Messiah 5:11
12. "Picture Perfect" (featurting Bun B) Sol Messiah 4:47
13. "Fly As The Sky" (featuring Lil Wayne & Rasaq) Mannie Fresh 4:59
14. "Peepin' Me" (feat. Tami Latrell) The Beat Bullies 4:21
15. "Void In My Life" Twinz 4:41
16. "Outro" AJ Skratch & Sean Blaze 3:09

Postanowiłem założyć temat o debiucie mojego ulubionego rapera ever. Swego czasu jeden z najrówniejszych raperów (choć niedocenianych), teraz biznesmen. Ridin' zna praktycznie każdy, więc nie ma sensu się o nim rozpisywać. Ale ten album to nie samo Ridin', jest tu wiele świetnych numerów, których przyjemnie się słucha nawet dziś. Southern Takeover z jak zwykle znakomitym Killer Majkiem i kapitalnymi adlibami Pastora Troya, melodyjne Grown and Sexy i Picture Perfect czy moje ulubione, mocno osobiste Void In My Life. To co wyróżniało tego rapera to KAPITALNY głos, świetne hooki, oryginalne rymy i oczywiście zero bluzgów. Do tego dobre ucho do bitów, co widać szczególnie dobrze na serii Mixtape Messiah, gdzie zawsze wybierał najlepsze możliwe produkcje aktualnie będące na topie.

Polecam zrobić skok w przeszłość i posłuchać tej płyty. Zupełnie inna epoka.
Waldek98

Re: Chamillionaire - The Sound of Revenge (2005)

Post autor: Waldek98 »

Jeden z pierwszych albumów jakie słuchałem zza granicy. Sprawdzane było pod wpływem Ridin' oczywiście. Mam wersję 2CD na półce.

Najlepiej pamiętam Turn It Up, Ridin' ale po latach już mocno się znudziło, No Snitchin ze świetną zwrotką Buna. Do tego Southern Takeover - mocno niedoceniony track imo z udziałem mocno niedocenionego Pastor Troya. Co ciekawe Grown and Sexy i Void In My Life miałem za dziecka na jakiejś wypalonej płycie z randkowymi utworami. Pamiętam że byłem mocno zaskoczony jak je po latach tu usłyszałem.

Bardzo solidna płyta.
ODPOWIEDZ