[reżyser] Zack Snyder

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
lygrys

[reżyser] Zack Snyder

Post autor: lygrys »

https://www.imdb.com/name/nm0811583/
https://www.filmweb.pl/person/Zack+Snyder-121387

[filmografia]

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Man Of Steel (2013)
Sucker Punch (2011)
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)
Watchmen (2009)
300 (2006)

Jesteście fanami jego filmów?
Pytam, bo ten reżyser to jakiś fenomen.
Kręci autorski filmy z milionowymi budżetami za nie swoje pieniądze, które nie zarabiają, do tego tak długie, że trzeba potem film obejrzeć w wersji reżyserskiej by w miarę zrozumieć o co chodzi w jego filmach - oraz czytać jego twittera, by się dowiedzieć, że jego filmowym uniwersum Joker zabił Dicka Graysona, a nie Jasona Todda.

A ostatnio udało mu się przekonać Warnera by dokończyć Justice League w formie serialu (bo ma trwać 4 godziny, ale Zack już zapowiada, że walczy by ten 4 odcinkowy serial pojawił się w formie filmu w kinie) i dali mu 70 000 000$ na dokrętki.
Spoiler
Obrazek
4 odcinkowy serial ma mieć premierę w marcu 2021 na HBO MAX, ale to podobno nie koniec Snyderverse, bo Zack już mówi, że chciałby nakręcić film o Batmanie z Affleckiem i napisać komiks, który będzie wyjaśniał to co nie zdołał zmieścić w 4 odcinkowym serialu o Justice League.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2020, 0:34 przez lygrys, łącznie zmieniany 1 raz.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
deska

Re: [reżyser] Zack Snyder

Post autor: deska »

Najgorszy on jest, oby w końcu Hollywood się na nim poznało i przestali go zatrudniać
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Gość powinien kręcić teledyski, a nie filmy.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Jedyne co powinien kręcić to bączki audi 80 na parkingu pod Kauflandem
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Mider

Post autor: Mider »

lygrys pisze: 23 gru 2020, 11:27
A ostatnio udało mu się przekonać Warnera by dokończyć Justice League w formie serialu (bo ma trwać 4 godziny, ale Zack już zapowiada, że walczy by ten 4 odcinkowy serial pojawił się w formie filmu w kinie) i dali mu 70 000 $ na dokrętki.
Niesamowite, wiesz może co on zamierza dokręcić za tak potężną kwote?
Awatar użytkownika
lygrys

Co ma dokręcić za 70 000 000$?
Swoją wizję Justice League, dlatego Warner podzielił 4 godzinny film na 4 części - ale Zack Snyder powiedział, że będzie robił wszystko by film trafił do kina.

Zapowiedział:

Batman zrzuci F-bombę w Justice League: The Snyder Cut!
https://flarrow.pl/2020/batman-zrzuci-f ... nyder-cut/

Podobno ma być też scena gwałtu w więzieniu.

Zack Snyder ujawnia, że nakręcił tylko cztery minuty nowego materiału do swojej wersji Justice League.
https://flarrow.pl/2020/zack-snyder-nak ... edliwosci/

Joe Manganiello powróci do roli Deathstroke’a w Justice League: The Snyder Cut
https://flarrow.pl/2020/joe-manganiello ... nyder-cut/

Podobno ma też wrócić Jared Leto jako Joker, pojawi się też Martian Manhunter (J'onn J'onzz) i Atom (Ryan Choi), no i Darkseid.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2020, 0:34 przez lygrys, łącznie zmieniany 1 raz.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Po chuj oni grzebią w tym trupie pt. Justice League? Film totalnie nie ma fabuły, i jest chujowy w sumie we wszystkim co możliwe - cała historia typu człowiek w przebraniu kontra kosmita, walczą z superkomistami jest bezsensu. Dokrętki czy inny montaż tu nic nie pomogą.

Batmany są super, ale muszą być realistyczne (Nolan) lub być robione ze świadomym wyczuciem sztuki/groteski (Burton)
Awatar użytkownika
lygrys

Nie wiadomo dlaczego Warner pozwolił dokończyć JL i jeszcze dał na to 70 000$.
Co prawda Zack Snyder jęczał cały czas na twitterze jakie zajebiste miało być Justice League i miał grupkę fanów, z których niektórzy za własny hajs kupowali reklamy na mieście by Warner mu pozwolił dokończyć Ligę sprawiedliwości, ale to było za mało by się opłacało ten film wskrzesić.

Jest też taka teoria, że Warner przeliczył się ze swoją platformą streamingową HBO MAX i okazało się, że nie ma czym konkurować z Netflixem i Amazon Prime, więc liczą, że serial o Justice League przyciągnie więcej subskrybentów.

Jeżeli chodzi o Batmany, to ten Nolana nie były realistyczne, bo było tam strasznie dużo bullshitu.
Batman nie jest realistyczną postacią, bo jakby istniał na prawdę, to pewnie i latał na tej linie to by się szybko połamał.

To już Green Arrow jest bardziej realistyczną postacią, zresztą po Batmanach Nolana miał być film o Oliverze Queen, który siedzi w więzieniu i walczy ze swoimi przeciwnikami - CW przerobiło to w 7 sezonie Green Arrow.

Batman najlepszy jest jak jest detektywem, takim sherlockiem i to ma da nam dać film z Battinsonem.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
deska

@lygrys ale wiki podaje, że dokończenie JL nie będzie kosztowało 70 000$ (umówmy się, w świecie hollywood za 70 klocków to można kupić dwa lewe buty i paczkę wkrętów) a 30-40 milionów dolarów. Skąd info o tylko 70 tysiącach?
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Doktor Depko w tok.fm mówił.
Awatar użytkownika
Thomell

Post autor: Thomell »

300 i watchmen bardzo spoko
Awatar użytkownika
lygrys

deska pisze: 23 gru 2020, 23:41 @lygrys ale wiki podaje, że dokończenie JL nie będzie kosztowało 70 000$ (umówmy się, w świecie hollywood za 70 klocków to można kupić dwa lewe buty i paczkę wkrętów) a 30-40 milionów dolarów. Skąd info o tylko 70 tysiącach?
Większość portali podało, że 70 000 000 $ dostał na skończenie filmu
https://www.google.com/search?q=zack+sn ... e&ie=UTF-8

Napisy Końcowe chyba też tyle podali, a oni raczej mają sprawdzone info.

Czy Henry Cavill i Ben Affleck powrócą do ról Supermana i Batmana w DCEU?
Spoiler
Tu mówią, że będzie kosztował ponad 30 000 000 $ oraz cytują Zacka Snydera, który kiedyś mówił, że jego Snyder Cut da się dokończyć za 70 000 000 $.

#SnyderCut ogłoszony – co ta decyzja WB może oznaczać dla branży filmowej w najbliższych latach?
Spoiler
Rogowski&Stelmach: Baby Yoda czy Jaskier, przyszłość VR, czy wróci Joker Jareda + gdzie jest Adam?
Spoiler
Wielkie powroty: Joker, Willow, dinozaur Barney! Trailer nowej animacji Disneya, pożegnanie z F&F
Spoiler
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Potwierdź, czy dobrze rozumiem co masz na myśli, bo znowu pojebałeś liczby. Budżet filmu to 300 mln dolarów, a na dokrętki dostał dodatkowe 70 mln, tak?

Bo najpierw napisałeś, że na dokrętki dostał 70 tysięcy, a teraz, że budżet filmu to 30 mln przed dokrętkami.
Awatar użytkownika
lygrys

Zack Snyder twierdzi, że potrzebuje 70 000 000 $ dolarów, a ktoś z Warnera w jakimś wywiadzie mówił, że 30 000 000 $ milionach to się nie zamknie.

Ja na wikipedii widzę budżet 70 000 000 $
https://en.wikipedia.org/wiki/Zack_Snyd ... ice_League
The Hollywood Reporter wrote that it was expected to cost $20–30 million to complete the visual effects, score, and editing.[5] However, Greenblatt indicated the release would be "wildly expensive" and cost more than the reported $30 million to complete.[6] On June 23, 2020, Sandra Dewey, president of productions and business operations for WarnerMedia, stated in an interview that they are aiming for an "early to mid-2021" release.[129]

Initial reports indicated that there would be no new material filmed, as Snyder was not given permission by WarnerMedia.[130] However, on September 23, 2020, it was revealed that Snyder was preparing to shoot additional footage in October. Affleck, Cavill, and Fisher reprised their roles for the shoot. With the cost of the additional shoot, the budget was estimated to have increased to around $70 million
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
deska

Krzychu ty się musisz nauczyć pisać, ja się zdziwiłem, bo wcześniej pisałeś cały czas o 70 tysiącach zamiast milionach, pogubiłeś zera
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Czyli wszystko jasne. Budżet pierwotnego filmu to 300 mln USD (z tego co wiem to gdzieś 2 tyle idzie na marketing, ale się tego nie wlicza). Dokrętki początkowo miały kosztować 70 mln USD, ale możliwe, że kosztowały/kosztować będą 30 mln USD.
Awatar użytkownika
deska

z dokrętkami na odwrót, miało być 30 dużych baniek, a wyjdzie bardziej 70
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Tak, ja w końcu pojebałem :oops:
Awatar użytkownika
lygrys

Zack Snyder porzucił Justice League, bo mu córka się zabiła i podobno wstępna wersja tego filmu była tak nieoglądalna dla Warnera, że zatrudnili nowego reżysera.

Josh Wheddon podobno prosił o więcej czasu i przeniesienie premiery na kolejny rok by uratować film, ale ówczesny COE Warnera Kevin Tsujihara się nie zgodził, bo miał w kontrakcie, że jak Justice League wyjdzie w roku zaplanowanej premiery to dostanie bonusowy hajs, dlatego zadziała na szkodę własnej firmy.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
ODPOWIEDZ