[Serial] Perry Mason

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
niuhniuh

[Serial] Perry Mason

Post autor: niuhniuh »

Trailer
21 czerwca na HBO GO.

Nie czytałem książek, z których wzięto głównego bohatera, ale po trailerze jestem mocno zaciekawiony. Coś jakby połączenie Angel's Heart, Boardwalk Empire i Chinatown, czyli bardzo mocne klimaty.

opis z HBO

Rok 1931, Los Angeles. Kiedy reszta kraju zmaga się z Wielkim Kryzysem, to miasto kwitnie. Ropa naftowa, Igrzyska Olimpijskie, filmy dźwiękowe - jest wszystko! Ale doszło też do porwania, w którym coś poszło nie tak i to bardzo. Serial śledzi losy legendarnego już w kanonie amerykańskiej beletrystyki adwokata, obrońcy w sprawach karnych – Perry’ego Masona, bohatera serii powieści autorstwa Erle’a Stanleya Gardnera. Gdy największa sprawa dekady z impetem wkracza w jego życie, konsekwencja w nieustannym dążeniu do prawdy prowadzi Masona nie tylko do ujawnienia tajemnic miasta, ale i być może na drogę odkupienia dla siebie samego.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Re: [Serial] Perry Mason

Po pierwszym odcinku polecam fhooooy ludziom, którzy lubią takie klimaty. Wiadomka, przebiegły nieudacznik życiowy w fedorze, który pali szluga za szlugiem dostaje szansę żeby się odkuć. No typowo, ale nigdy za wiele. Bardzo ładnie nakręcone, fajna muzyka, intryga szykuje się ciekawie, odpowiedni balans mrokui humoru. Czekam czekam na odcinek nr 2.
FerrisBueller

Post autor: FerrisBueller »

Mój papa był/jest wielkim fanem Perry Masona, ale tego z lat 80s. Jak ktoś lubi klimaty seriali sensacyjnych z końca lat 80s, początku 90 to polecam oryginał https://en.wikipedia.org/wiki/Perry_Mas ... lm_series).
ARTIST...
Awatar użytkownika
niuhniuh

czyli jednak nie miniseries. Cieszy mnie to, ten serial jest przepięknie nakręcony, żal mrugać.
ODPOWIEDZ