OPIS ALBUMU
Pomysł wspólnego wyjazdu kłębił się w głowach SB Maffijczyków od co najmniej kilku lat, ale okoliczności nigdy na to nie pozwalały. Z pomocą przyszły odwołane koncerty. Ekipa wyjechała na Kaszuby, wynajęła dom i zbudowała na miejscu dwa studia polowe. Wszystko powstało na bieżąco od muzyki, przez video, oprawę graficzną po to co działo się w internecie. Przygody SB Maffiji zarejestrowała kamera a wszystko mogliście śledzić w internecie.
SB Maffija pisze:Przyszedł czas na stworzenie pełnoprawnego albumu SB Maffiji! W tym celu udaliśmy się na północ Polski, zabraliśmy ze sobą NOBOCOTO Studio i w specjalnie na tę okazję wynajętym domu, który nazwaliśmy Hotel Maffija, postanowiliśmy stworzyć na waszych oczach pierwszy Maffijny album.
Kawałki, które na nim usłyszycie, będą powstawały codziennie od niedzieli 31 maja do piątku 5 czerwca i jak tylko zostaną ukończone, będziemy je publikować na naszym kanale i platformach streamingowych.
Jutro punkt 12:00 - start preorderu
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2020, 1:50 przez manieq, łącznie zmieniany 2 razy.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.
Props za nagrywanie na YouTube procesu nagrywania płyty, już dawno myślałem, że ktoś powinien to zrobić (bardziej w formie live). Natomiast jak szybko to nagrają, tak szybko ludzie o tym zapomną. To nie są ludzie, którzy mogą stworzyć dobrą płytę w tydzień
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
A kto wie, może właśnie taką spontaniczna pracą grupową i pozytywną zajawką zmotywują się do zrobienia czegoś fajnego.
Podoba mi się to wideo, nie ma żadnego pajacowania przesadnego i sztucznego pompowania jak wiadomoktórawytwórnia, tylko czuć ziomalami klimat i dobrą zabawę. Props, czekam na kawałki.
Ale to tak można sobie przyjechać razem i nagrać album? Myślałem, że obecnie trzeba wymyślić spinę, że label to sekta i Bedoes odchodzi z SB, żeby po dwóch dniach wrzucić "its a prank bro"
Świetna akcja, liczę, że będzie to dobry materiał. Zawsze lubiłem to w tym labelu, że tam wszyscy są tak zżyci ze sobą jak rodzina i mają w sobie pełno zajawki i to właśnie widać w takich przedsięwzięciach.
Z tego kawałka najlepiej Adi Nowak, Mata i Bedoes.
o ile na albumie BOR wszystko można było skleić, bo gracze przecinają się stylówką, tak tu ta ekipa wygląda jakby każdy był z innego świata, łapanka przypadkowych ludzi z ulicy
i właśnie dlatego warto poczekać co z tego wyjdzie. w przypadku BORu mogłeś się spodziewać w jakich klimatach utrzymana będzie płyta, a tutaj może się pojawić jakieś miłe zaskoczenie.
Bit w tym numerze jest bardzo przyjemny, refren Beteo świetny, no ale on często akurat refreny ma dobre, ale te zwrotki to chyba fristajl, nikt ciekawie nie dał.
Kawałek spoko, letniaczek taki, ale z ceną płyty to trochę dojebali. Ciekawi mnie zawartość - czy będzie to coś więcej niż jedno cd, czy dorzucą tylko jakieś gówniane dodatki.