Zabawa w chowanego (2020)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Zabawa w chowanego (2020)
ZABAWA W CHOWANEGO (2020) - cały film braci Sekielskich (napisy PL)
Właśnie oglądam.
- gonny_trebor
- Moderator
Re: Zabawa w chowanego (2020)
oglądamy dziś na czacie o 22:00, zapraszam
viewtopic.php?f=22&t=4&p=258076#p258076
viewtopic.php?f=22&t=4&p=258076#p258076
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #112 - Sampel na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Jak ktoś obejrzy to niech da info czy to jest brat bliźniak "TYLKO NIE MÓW NIKOMU" pls
Dużo gorszy. Problem jest olbrzymi(dodam, że jestem antyklerykałem) ale film jest realizacyjnie tragiczny. Większość ujęć z pokrzywdzonymi facetami jest nakręcona jakby Sekielscy byli jakimi typami czekającymi na to ,że faceci się dosłownie posraja z żalu. Jebać księży i jebać taki film.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Gorzej się ogląda niż "tylko nie mów nikomu", bo wkurwia fakt jak się pomyśli, że ci pedofile w kościele są teflonowi, ile jeszcze dzieci skrzywdzą i jakie dobre życie będą mieli na koszt państwa, bo to nie oni są winni molestowania i gwałcenia dzieci, tylko mityczny szatan.
Sekielscy mogą o tym film kręci do śmieci, bo polskie państwo i kościół nic z tym nie zrobi, a dzieci skrzywdzonych będzie coraz więcej - niestety.
Sekielscy mogą o tym film kręci do śmieci, bo polskie państwo i kościół nic z tym nie zrobi, a dzieci skrzywdzonych będzie coraz więcej - niestety.
Wahałem się czy oglądać bo spodziewałem się że to może być 1:1 ich poprzedni film, skoro faktycznie jest gorszy to chyba sobie daruje ew. może kiedyś 
Według mnie w dokumencie o tego typu sprawie nie chodzi o to jak realizacyjnie jest zrobiony, bo to właściwie jest dokumentacja przestępstw pedofilie w kościele i tego jak bardzo kościół oraz nasze państwo zamiata to pod dywan i udaje, że nie ma problemu.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak bardzo wszyscy udają, że nie ma problemu, to warto obejrzeć.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak bardzo wszyscy udają, że nie ma problemu, to warto obejrzeć.
Nie bardzo mam ochotę oglądać, ale czy ten film różni się czymś od pierwszego? Bo jeśli nie, to jaki jest sens puszczenia kolejnej części? Za pierwszym razem rozumiem, nakreślenie sytuacji, uświadomienie ludzi, ale teraz? Co to ma na celu?
- przedszkolanek
pierwszy też był, choć miał momenty, jak tu jest dużo gorzej, to się boję odpalać
czytałem że tym razem skoncentrowali się na konkretnym biskupie i nawet rozpalili mu skutecznie ognisko pod dupą
Słabiej niż pierwsza część zdecydowanie. Przede wszystkim dużo mniej tej uderzającej bezpośredniości, scen ze spotkań oko w oko, rozmów, które wybałuszały oczy i uszy w jedynce. Ja oczywiście w żaden sposób nie pcham tutaj do robienia rzeźni pod publikę ani popychania 'no dawaj, patrz na tego chłopa, pamiętasz go????', ale całość jest zdominowana przez elementy formalno-prawne (za które oczywiście props, bo słuchając uważnie wszystkich uzasadnień i listów też można nie raz rzucić 'co za skurwysyństwo' bez potrzeby wyciskaczy łez).
Jeden ksiądz zamieszany w sprawę tych dwóch narratorów plus biskup odpowiedzialny za żonglowanie lokalizacjami oskarżonych księży i udziałprzedszkolanek pisze: ↑16 maja 2020, 22:29 czytałem że tym razem skoncentrowali się na konkretnym biskupie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Ten fragment z wypowiedziami Terlikowskiego i Ks. Isakowicz-Zaleski nie wiem po co był?
By ludzie związani z kościołem katolickim zwalili cały problem dla gejów?
Po pierwsze Ci ludzie są odpowiedzialni po części za przestępstwa seksualne kościoła katolickiego, bo są jego częścią - bo taki zalewski wole przymykać oko i czekać na dobrą emeryturkę niż samemu na nią zapracować.
Po drugie po premierze pierwszego filmu w Tok FM sam Sekielski powiedział, że księża częściej wykorzystują seksualnie chłopców, bo mają do nich łatwiejszy dostęp - ministrantami mogą być tylko mężczyźni.
Po trzecie wypowiedzi Terlikowskiego i Zaleskiego nie spotykają się z żadną kontrą, która się aż prosi. Czyli co? Stosunki homoseksualne pełnoletnich ludzi z poza kościoła są złe i trzeba z tym walczyć, a homoseksualiści, a co gorsza pedofilie w kościele jest są ok, bo tak w kościele katolickim jest i nic z tym nie da się zrobić?
Przecież to podejście kościoła katolickiego do osób homoseksualnych, że większość ludzi o takiej orientacji zamiast normalnie żyć ukrywa się w kościele.
Po czwarte Sekielski nie tknął tematu wykorzystywania sióstr zakonnych przez księży i pewnie nie tknie, a to też równie poważny problem kościoła katolickiego, ale temat nie tak nośny jak pedofilia.
By ludzie związani z kościołem katolickim zwalili cały problem dla gejów?
Po pierwsze Ci ludzie są odpowiedzialni po części za przestępstwa seksualne kościoła katolickiego, bo są jego częścią - bo taki zalewski wole przymykać oko i czekać na dobrą emeryturkę niż samemu na nią zapracować.
Po drugie po premierze pierwszego filmu w Tok FM sam Sekielski powiedział, że księża częściej wykorzystują seksualnie chłopców, bo mają do nich łatwiejszy dostęp - ministrantami mogą być tylko mężczyźni.
Po trzecie wypowiedzi Terlikowskiego i Zaleskiego nie spotykają się z żadną kontrą, która się aż prosi. Czyli co? Stosunki homoseksualne pełnoletnich ludzi z poza kościoła są złe i trzeba z tym walczyć, a homoseksualiści, a co gorsza pedofilie w kościele jest są ok, bo tak w kościele katolickim jest i nic z tym nie da się zrobić?
Przecież to podejście kościoła katolickiego do osób homoseksualnych, że większość ludzi o takiej orientacji zamiast normalnie żyć ukrywa się w kościele.
Po czwarte Sekielski nie tknął tematu wykorzystywania sióstr zakonnych przez księży i pewnie nie tknie, a to też równie poważny problem kościoła katolickiego, ale temat nie tak nośny jak pedofilia.
- przedszkolanek
eh, dlaczego tak potrzebne filmy są tak słabo zrobione :/
Czy wątek "lawendowego lobby" powinien się znaleźć w "Zabawie w chowanego"? Agata Kowalska dyskutuje z Tomaszem Sekielskim
Data emisji: 2020-05-19 18:00
Audycja:
Analizy
Prowadzący: Agata Kowalska
W studio: Tomasz Sekielski
Czas trwania: 25:37 min.
https://audycje.tokfm.pl/podcast/90610, ... Sekielskim
Strasznie się mota Siekielski i mnie jego argumenty nie przekonują, dlaczego wrzucił wypowiedzi prawicowych publicystów do filmu.
Zapowiedział też, że do tego filmu ma powstać uzupełnienie w formie live streamu(?) na youtube, gdzie ma pokazywać więcej dokumentów, a z tego co słyszałem kolejny film ma zbadać sprawę czy Jan Paweł II wiedział o tym, że część księży wykorzystywało dzieci seksualnie za czasu jego pontyfikatu i co z tym zrobił.
Data emisji: 2020-05-19 18:00
Audycja:
Analizy
Prowadzący: Agata Kowalska
W studio: Tomasz Sekielski
Czas trwania: 25:37 min.
https://audycje.tokfm.pl/podcast/90610, ... Sekielskim
Strasznie się mota Siekielski i mnie jego argumenty nie przekonują, dlaczego wrzucił wypowiedzi prawicowych publicystów do filmu.
Zapowiedział też, że do tego filmu ma powstać uzupełnienie w formie live streamu(?) na youtube, gdzie ma pokazywać więcej dokumentów, a z tego co słyszałem kolejny film ma zbadać sprawę czy Jan Paweł II wiedział o tym, że część księży wykorzystywało dzieci seksualnie za czasu jego pontyfikatu i co z tym zrobił.
pieknie sekielski strolowal 'liberalna' smietanke typu dehnele wstawkami o homoseksualnej mafii xD
a sam film dla mnie mocny, jedynki nie przebil, ale i tak warto, mimo ze w drugiej polowie napiecie siada
btw czy dzwiek do filmu robil brat [mention]ginjuice90[/mention]?
a sam film dla mnie mocny, jedynki nie przebil, ale i tak warto, mimo ze w drugiej polowie napiecie siada
btw czy dzwiek do filmu robil brat [mention]ginjuice90[/mention]?
Tomasz Sekielski: państwo otworzyło nad Kościołem parasol ochronny
Gościnnie w TOK FM: Wyborcza, 8:10
Data emisji: 2020-05-21 10:10
Audycja:
Prowadzący: Dorota Wysocka-Schnepf
Czas trwania: 27:51 min.
https://audycje.tokfm.pl/podcast/90671, ... l-ochronny
A tutaj adwokat występujący w filmie Siekielskich
Czy biskup Janiak odpowie za chronienie księży oskarżonych o pedofilię?
Światopodgląd
Data emisji: 2020-05-19 16:20
Audycja:
Światopodgląd
Prowadzący: Agnieszka Lichnerowicz
W studio: Artur Nowak
Czas trwania: 13:05 min.
https://audycje.tokfm.pl/podcast/90601, ... -pedofilie
"Według mnie księża chcą dożyć spokojnie emerytury, dlatego nic nie zamierzają robić" ładnie to podsumował.
E:
Dzisiaj po 13:00 w tok fm Terlikowski będzie się tłumaczył ze swojej wypowiedzi w filmie "Zabawa w chowanego"
https://www.tokfm.pl/Tokfm/0,0.html
Data emisji: 2020-05-21 10:10
Audycja:
Prowadzący: Dorota Wysocka-Schnepf
Czas trwania: 27:51 min.
https://audycje.tokfm.pl/podcast/90671, ... l-ochronny
A tutaj adwokat występujący w filmie Siekielskich
Czy biskup Janiak odpowie za chronienie księży oskarżonych o pedofilię?
Światopodgląd
Data emisji: 2020-05-19 16:20
Audycja:
Światopodgląd
Prowadzący: Agnieszka Lichnerowicz
W studio: Artur Nowak
Czas trwania: 13:05 min.
https://audycje.tokfm.pl/podcast/90601, ... -pedofilie
"Według mnie księża chcą dożyć spokojnie emerytury, dlatego nic nie zamierzają robić" ładnie to podsumował.
E:
Dzisiaj po 13:00 w tok fm Terlikowski będzie się tłumaczył ze swojej wypowiedzi w filmie "Zabawa w chowanego"
https://www.tokfm.pl/Tokfm/0,0.html
Usunięto
Ostatnio zmieniony 12 lut 2023, 19:47 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.