Rapowy klasyk, bardzo fajnie pan wankz nawijal.
Dinal
- yungXpaproch
Dinal
Pamięta ktoś Dinal?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2020, 22:44 przez yungXpaproch, łącznie zmieniany 3 razy.
- yungXpaproch
-
rubinstein
Re: Dinal
naszla mnie ochote na tka buleczke z szyneczka, mniam :3
-
rubinstein
imo dinal, czyli glowniej Wankej, to grupa muzyczna ktora uksztaltowala ten sensowny nowoczesny polski hib-hob. wankz prawie w ogole sie nie zestarzal i wciaz sie go slucha bardzo przyjemnie, a blyskotliwoscia dorownuje mu niewielu. w kazdym dobrym raperze jest obecne troche DNA Wankza (bez skojarzen prosze).
- GNARLYBEATS
ej, poza papierowym Ślizgiem (nie pamiętam który numer) Dinale robili jakieś inne wywiady w magazynach czy cokolwiek?
i również pytanko
Chuck D Fresh = Karol (??)
Cool Henk = Urb (??)
i również pytanko
Chuck D Fresh = Karol (??)
Cool Henk = Urb (??)
Mija 15 lat od premiery a dalej nikt jak Dinal Team.
Ponadczasowy klasyk, w Wyższej Szkole Robienia Hałasu powinni to chłystkom puszczać jako tutorial jak składać teksty, bawić się słowem i nie napinać za bardzo.
To też jest niesamowite, swego czasu wszyscy chcieli być Smarkiem, Jobixem, VNMem, Mesem i nawet się to udawało. Ale nikomu nie udało się być Wankejem.
Ponadczasowy klasyk, w Wyższej Szkole Robienia Hałasu powinni to chłystkom puszczać jako tutorial jak składać teksty, bawić się słowem i nie napinać za bardzo.
To też jest niesamowite, swego czasu wszyscy chcieli być Smarkiem, Jobixem, VNMem, Mesem i nawet się to udawało. Ale nikomu nie udało się być Wankejem.
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
Zostawiłem mój portfel na Malince to fantastyczny storytelling. Nie ma nic lepszego do zarzucenia na słuchawki podczas letniego spaceru albo jazdy po mieście. Płyta klasyk no i co tu dużo mówić. Z tego taki luz bije, że aż miło posłuchać w gorszy dzień 
Kocham Cie a wankz to top of the top, top kurwa 10 w historii tego sportu, looooooov (3
piekna plytka to jest, pamietam mniejwiecej okolicznosci poznania tego albumu - przegladalem sobie stary forumek i zapoznawalem sie z klasykami polskiego rapu, gdzies tam obok byl temat o srodkach stylistycznych w erape i m.in o homonimach/polisemach i do dzisiaj mialo to na mnie jakis wplyw i wrylo mi sie w glowe, ze mialem swego czasu taki okres w zyciu, gdzie duza uwage zwracalem na wszelakiej masci srodki stylistyczne i rozkminialem sobie na biegu jakies smiechulcowe homonimy i polisemy rozbijajac sobie slowka, ktore wpadaly mi losowo do glowy hehe
pozdro dinal, niezaprzeczalny wplyw na uksztaltowanie moich muzycznych upodoban
pozdro dinal, niezaprzeczalny wplyw na uksztaltowanie moich muzycznych upodoban
Dziś o 17 wankz i urb w newonce radio. Może komuś uda się nagrać, bo potem podcast dostępny tylko dla członków niuans klab, a na żywo może słuchać każdy.
HWDP kurwo - nique la police
Jebać ich przekaz, FREE PALESTINE
Ja nie będę już pierdolił o pożyczkach
Koniec z tym gównem, i just wanna get ma dick sucked