DJ Screw

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
lygrys

DJ Screw

Post autor: lygrys »

Jak możecie to polećcie jakieś dobre rzeczy od niego, bo ja słucham te jego zwolnienia i nie kumam fenomenu. To znaczy to jest fajny pomysł, że według mnie on tego nie robi w ciekawy sposób, bo jego naśladowcy.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
vampmoney

Re: DJ Screw

Post autor: vampmoney »

All screw up (1995) i obie części trzeciej nad ranem
Awatar użytkownika
ZRO

Post autor: ZRO »

Na Screw trzeba popatrzeć trochę szerzej niż przez pryzmat spowalniania muzyki. Był jak stacja radiowa - to on "przemycał" na swoich taśmach kawałki raperów z innych regionów Stanów, dzięki czemu ludzie z Southu poznawali inną muzykę. Oczywiście oprócz rapu można tam znaleźć coś z innych gatunków muzycznych: Prince, D` Angelo, czy nawet Mariah Carey ;)
To u niego większość tamtejszej sceny nagrywała freestyle i zaczynała swoje kariery. On również pokazał jak zarabia się pieniądze na muzyce będąc niezależnym artystą.

Co do "taśm". Ciężko wybrać bo tego jest tyle, że ciężko to zliczyć. Poza tym jedne projekty to typowe "nagrywki na wolno", inne to różne kawałki przerobione przez niego, a jeszcze inne to mieszanka wszystkiego. Są też projekty Screw & raper X. Tak jak np. ESG Live At Screw House '94.
Ja bardzo lubię jego twórczość, można się przy tym wyluzować. Bez zieleniny i brudnego syropu ;)
Dorzucam tracklisty kilkuset chapterów:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... tGwFgkAXMs

e.
- June 27 - najbardziej znana rzecz od Screw i ekipy. Klasyczna sesja freestylowa.
- oczywiście 3 'n the Mornin'
- może Leanin’ On A Switch? jest tu klasyczny freestyle Peepin In My Window od Lil Keke & Big Pokey
- Wineberry Over Gold - West Side + free w wykonaniu Fat Pata. Pac, Quik, E-40, Spice 1 i wielu innych. Przyjemny materiał.
- Flippin On A Sunny Day i 5:00 AM z westem. zawsze dobrze brzmiały spowolnione kawałki z zachodniego wybrzeża
- Ridin' Dirty z UGK jest ciekawe

z numerów chociażby My Mind Went Blank - Point Blank. Spowolnione, na bicie z At Your Best Aaliyah.

Na początku tego roku wyszedł trailer zapowiadający film/serial o Screw. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dorzucam jeszcze dokument DJ Screw - The Untold Story
Awatar użytkownika
lygrys

ZRO pisze: 09 kwie 2020, 18:29
z numerów chociażby My Mind Went Blank - Point Blank. Spowolnione, na bicie z At Your Best Aaliyah.
To już brzmi fajnie, trochę w stylu tego co potem robił Michael "5000" Watts.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
Addicted

Post autor: Addicted »

Tak jak kolega ZRO zapodał - My Mind Went Blank, oraz NA PEWNO

KURWA COŚ PIĘKNEGO, OBCZAJ KRZYCHU [mention]lygrys[/mention] :bowdown: :bowdown:

DJ SCREW R.I.P
Awatar użytkownika
lygrys

Brzmi spoko, ale w spowalnianych kawałkach wolę jak na początku jest trochę popisów Dj-ejskich. Jest trochę skreczy i choppedów.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
guwop

Post autor: guwop »

Oprócz My Mind Went Blank lubię sobie te odpalić czasem:
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

https://www.houstonpress.com/arts/dj-sc ... k-11573338
A new film about DJ Screw and the S.U.C. titled "Soldiers United 4 Da Cash" will begin shooting in Houston this week. The project, which is being produced by San Antonio-based ZoomTV Network, will detail the rise of DJ Screw, his signature chopped and screwed production style and the Houston hip hop collective he started, the Screwed Up Click (S.U.C.). According to a press release, filming of a pivotal scene will begin in South Houston this Thursday, June 3.

Production of the film will cost a reported $14 million, with rapper/actor Omar Gooding in consideration for the role of DJ Screw.
Awatar użytkownika
ZRO

Post autor: ZRO »

Wreszcie jakiś film powstanie bo All Screwed Up z ubiegłego roku wyszło dość dziwnie.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

More than a decade in the making, new DJ Screw book is the true story of the Houston rap icon
https://www.mysanantonio.com/entertainm ... 168353.php
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Być może kontrowersyjna opinia ale według mnie oprócz ojca założyciela DJ Screwa, tylko SpaceGhostPurrp tak naprawdę zrozumiał remixy chopped and screwed i jak się je robi, jak próbowałem słuchać innych mixerów typu Swisha House to to ich choppowanie mnie irytowało i psuło remixowaną muzykę

no dojebane te mixy sgp są plus cały mixtape Veneno i remixy Nate Dogga
Spoiler

Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Nikt w spowolnionym świecie jak DJ Screw, polecam jego R&B mix Late Night Fuckin Yo Bitch: (do dostania w formacie FLAC podzielonym na tracki na Soulseeku)
Spoiler
coś pięknego
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
DoubleB