[serial] Tales From the Loop

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Marvbear

[serial] Tales From the Loop

Post autor: Marvbear »

Obrazek

Opis:
Platforma Amazon zaprezentowała oficjalny zwiastun nowego serialu science fiction pt. Tales From the Loop. Produkcja oparta jest o dzieła Simona Stålenhaga, prezentujące wiejską Szwecję (całkiem intrygującą wizję prowincji przypominającą tę z lat 80. XX wieku), tyle że... pełną robotów, dziwnych maszyn, futurystycznych konstrukcji. Na podstawie jego prac powstał też system RPG pod tym samym tytułem. Serial ma przedstawić niezwykłe przygody ludzi żyjących ponad Pętlą, maszyną zbudowaną w celu ujawnienia i zgłębiania tajemnic wszechświata, dzięki czemu rzeczy zarezerwowane tylko dla science fiction stają się możliwe.

Trailer:

Premiera 3 kwietnia na Amazon Prime Video.
Johnny

Re: [serial] Tales From the Loop

Post autor: Johnny »

Obejrzałem pierwsze 4 odcinki i to jest FANTASTYCZNE.
Przede wszystkim - niesamowity klimat, takie sci-fi które trudno do czegokolwiek porównać, nie ma tu broni laserowych, kosmitów, krzykliwych bohaterów itp - jest codzienność w niezwykłej wersji świata, gdzie retro-futurystyczne technologie to norma.
Ciężko to opisać trochę, nie jest to na pewno rzecz dla każdego - tempo jest powolne, każdy odcinek to osobna historia, ale postaci się subtelnie między nimi przeplatają (miejscami to aż wywołuje ciarki - jak np postaci po wydarzeniach z drugiego odcinka...).
Historie są raczej obyczajowe, ale to takie obyczajówki ale jakby pisał je Stephen King ;)
No i piękne zdjęcia - jak macie TV z porządnym HDRem, to kadry są po prostu świetne.
Jestem wchłonięty bez granic, to chyba najlepsza serialowa rzecz jaką dane mi było obejrzeć w tym roku <3
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Potwierdzam, poza jednym odcinkiem, kapitalne dzieło.
Kocham, pozdrawiam
Johnny

Post autor: Johnny »

Chyba wiem o którym mówisz.
Dzisiaj dokończyłem serię i podtrzymuję zdanie - absolutnie najlepsza rzecz jaką oglądałem od bardzo bardzo dawna.
Z tego wszystkiego zamówiłem sobie wszystkie trzy albumy Stalenhaga - polecam, świetnie wydane, nie wiem jak historia w nich zawarta bo dopiero dzisiaj odebrałem paczkę, ale patrząc na jego dorobek, obstawiam że trzyma poziom.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2020, 21:40 przez Johnny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Glupue pytanie, gdzie można zobaczyć?
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
crl

Post autor: crl »

amazon
ODPOWIEDZ