Karramba - Boom Bang (1996)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
arboozrap

Karramba - Boom Bang (1996)

Post autor: arboozrap »

Obrazek

1. Karramba Rap (Video Mix)
2. Boom! Bang!
3. Drugs (Radio Mix)
4. 2005 A.D.
5. Kulka W Łeb
6. Omamy
7. Drugs (Natural Born Words Mix)
8. Karramba Rap (Hard Mix)
9. Czarna Prawda
10. Mój Styl
11. Lubię
12. Baltazar
13. Sex Schemat
14. Ring - Ding! Dong!
15. Memento Mori

Pierwszy solowy album krakowskiego rapera Karramby ;)
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Re: Karramba - Boom Bang (1996)

Post autor: Bunnymen77 »

Wstyd, ale słuchałem tego trochę swego czasu. Prymitywne. Tam była jakaś akcja z ocenzurowanym kawałkiem, bo wytwórnia nie chciała, by było dużo przekleństw i jeszcze coś, że miał nawinac konkretne rzeczy, coś spropsowac, dokładnie nie pamiętam, spotkał go przez to ostracyzm ze strony środowiska.

Patrząc na trakliste to chyba chodziło o to by skrytykował zażywanie narko.
Awatar użytkownika
arboozrap

No cały album jest mocno antynarkotykowy i antyprzemocowy. A gdzie o tej aferze można poczytać?
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

arboozrap pisze: 04 sty 2020, 16:51 A gdzie o tej aferze można poczytać?
nie pamiętam czy to chodziło też o ten projekt, ale Karramba miał jakieś problemy z wytwórnią, za bardzo próbowali na niego wpływać, w każdym razie jak w jakimś momencie odbił od Star Maker gdzie zaczynał to mocno marudził, jak to mu się nie dobrze działo
ale jak mu Misiek z Nadarzyna, który stał za Star Maker załatwiał kasę na klipy itd., trasy koncertowe (m.in. w zakładach karnych), a nawet wizytę u Wojewódzkiego w Polsacie czy przez jakiś czas cały "autorski" program też chyba w Polsacie, to nie było żadnych problemów :lol:
a że wytwórnia próbowała go temperować zupełnie mnie nie dziwi, jego chamsko-przygłupi rap, na który ostatecznie postawił, średnio pasował do wizerunku wytwórni wydającej quasi disco polo i jakiś polski eurodance albo electropop z lat 90
Awatar użytkownika
arboozrap

przedszkolanek pisze: 05 sty 2020, 0:42
arboozrap pisze: 04 sty 2020, 16:51 A gdzie o tej aferze można poczytać?
nie pamiętam czy to chodziło też o ten projekt, ale Karramba miał jakieś problemy z wytwórnią, za bardzo próbowali na niego wpływać, w każdym razie jak w jakimś momencie odbił od Star Maker gdzie zaczynał to mocno marudził, jak to mu się nie dobrze działo
ale jak mu Misiek z Nadarzyna, który stał za Star Maker załatwiał kasę na klipy itd., trasy koncertowe (m.in. w zakładach karnych), a nawet wizytę u Wojewódzkiego w Polsacie czy przez jakiś czas cały "autorski" program też chyba w Polsacie, to nie było żadnych problemów :lol:
a że wytwórnia próbowała go temperować zupełnie mnie nie dziwi, jego chamsko-przygłupi rap, na który ostatecznie postawił, średnio pasował do wizerunku wytwórni wydającej quasi disco polo i jakiś polski eurodance albo electropop z lat 90
Wiem, że Karramba coś przy wydawaniu "Vatos Locos Klan" w swojej niezależnej wytwórni mówił, że miał dość robienia muzyki pod czyjeś dyktando i nie chciał więcej robić za pajaca. Może to się tyczyło wydawnictw, które wydał w Star Maker/Dance World? Nie wiem... Ale tematycznie Vatos Locos Klan zupełnie zaprzecza przekazowi z jego płyt z lat 1996-1999. Bo tutaj już pojawia się temat zażywania kokainy, picia alkoholu, dziwek i tym podobnych. A wcześniej narkotyki były bleee....
pawelratajowski

Post autor: pawelratajowski »

Hahaha kto to dał do kategorii albumy hip-hop? Przecież ta tandeta nic z tym nie ma wspólnego. Bity jak z jakiegoś syntezatora ala euro dance, a Karrambuś nawija grzecznie na tematy, które podsunęła mu wytwórnia, by się to dobrze sprzedało. Zwykły produkt dla zarabiania hajsu z tamtych lat i nic więcej. A ten 'Sex Schemat' to już w ogóle jakiś quasi disco polo jest... :D :D :D
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Paweł, co Ci Karramba zrobił, że go tak nienawidzisz?
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
pawelratajowski

Post autor: pawelratajowski »

ODPOWIEDZ