SpaceGhostPurrp aka Markese Money Rolle ur. 01.04.1991
Ogromny influencer dla całego gatunku a szczególnie jego mroczniejszej odmiany, tworzy regularnie od 2008 odkąd zainspirowany Three 6 Mafią, UGK i DJ Screw powołał do życia RAIDER KLAN w którego skład wchodzili np. Denzel Curry, Xavier Wulf, Nell, Chris Travis, Yung Simmie, Amber London, Rell czy też Dough 2x, grupa zawiesiła działalnośc pod koniec 2014 roku lecz wg członków dalej funkcjonuje, Purrp powołał do życia kolektyw Black Money Boyz Deathrow (BMB Deathrow) w którym skupia maniaków podziemnego rapu jak Kirblagoop, Diamondsonmydick, Chxpo czy też szereg producentów jak BMB Loko Los czy BMB Evil Haze, nagrał ponad setkę materiałów, jeśli ktoś chce to pisać priv bo mam największy zbiór jego nagrań w necie (nawet sam purrp wrzucał to na swoje vk)
Pierwsze nagrania to były kasety chopped n screwed różnych dokonań lokalnie klasycznych grup z miami, nasa mixtape oraz pierwsze blackland radio 66.6 to turbo lo-fi materiały na których został wynaleziony ten legandarny "phonk", następnie od 2012 do 2013 robiło się coraz bardziej mistycznie w muzyce markesa, wrzały dyskusje kto będzie większy rocky czy purrp, lecz sgp postanowił osunąć się w podziemie którego jest tak skrajnym fanatykiem, większość jego fanów myślała iż zakończył karierę lecz on aż po dziś dzień skrupulatnie usuwa konta, wrzuca mixtapy na chwile żeby potem pojawiły się tylko na datpiffie pod zupełnie inną nazwą i pseudonimem, w 2016-2017 nastała messiah benz era gdzie bohater tego tematu był najbardziej odklejony i powstały takie rzeczy jak overkill 1 & 2, April 17' Soundcloud Files czy Purple Haze, na tym etapie już wszyscy się pogubili i jego grupą odbiorców sprowadziła się do garstki die hard fanów, mógłbym napisać książkę o tym typie i nawet nie liznąłem tutaj jego tematu dla mnie jest ogromnym influencerem i najważniejszym artystą jakiego dane mi było poznać