Dyskografia:
50/50 (2011)
Gdy zgaśnie Słońce (2012)
Milion dróg do śmierci z Paluchem (2013)
Sentymentalnie (2014)
Krime Story (2016)
Chakra (2017)
V8T (2018)
Chudy chłopak (2019)
Droga koguta (2019)
Ganja Mafia:
Wiesz co się kruszy (2013)
Wiesz co się kręci (2015)
To jest skandal że takiego tematu wcześniej nie było ale szczerze mówiąc znając standardy tego forum mnie to nie dziwi. Dzięki [mention]przedszkolanek[/mention] że ogarnąłeś temat bo nawet przez myśl mi nie przeszło że tematu Kaliego jeszcze nie ma, ale niewygodny rap widocznie dla użytkowników tutejszych...
Nie spodziewałem takich opinii o Kalim. Ja uważam, że jest to naprawdę dobry raper i tworzy zajebistą muzę. Nie jestem ultra fanem, ale albumy takie jak: Gdy zgaśnie Słońce, Milion dróg do śmierci, Sentymentalnie, Chakra (bardzo emocjonalna płyta), V8T bardzo lubię. Niestety najnowsza produkcja "Chudy Chłopak" poza małymi wyjątkami to dla mnie dość średnia płyta i nie przypadła mi do gustu mimo wielu pozytywnych opinii.
Nigdy nie kumałem czemu Kali ma taką opinię. Podejrzewam, że kojarzycie go tylko z Firmy i myślicie że dalej tak rapuje. No albo z ganja mafii i całej tej mody w pewnym okresie na ich ubrania i te hordy dzieciaków co latały po placu (przynajmniej u mnie) z głośnikami mimo że nie wiedzą jak top wyglada. Wydaje mi się może przez to ma taką opinie, jeśli tak jest to jrdtvkrzywdząca, bo raperem jest dobrym. Zajebał progres od 50/50 które dla mnie jest raczej średnim albumem, a od czasu firmy to już kolosalny progres w przeciwieństwie do swoich kompanów z tamtego okresu. Każdy jedna jego płyta jest inna od poprzedniej za co props ogromny choć Chakra dla mnie to nieporozumienie akurat. Nie jestem jego fanem, no ale Kali jest bardzo dobrym raperem, ale wlaściwie nie dziwię się czemu tu ludzie myślą inaczej patrząc co za gówno jest tu propsowane. A jego loty i poglądy na różne tematy to już inna bajka
E: mogę dodać jak był Śląski rap festiwal grało całe BOR prócz Szpaka, Kali, tede, chillwagon i sb maffija. I dobrze było widać jak wszedł Kali jak zmieniła się publika. Dzieciaki powychodziły, nie było w górze telefonow tylko ręce i była inny vibe całkowicie