Hans Solo (52 Dębiec) - Poprawna Praca Serca (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Miechu

Hans Solo (52 Dębiec) - Poprawna Praca Serca (2019)

Post autor: Miechu »

Premiera 14.06.2019. Dziś o 17 klip do kawałka Ego-Tyka i start preorderu na http://poprawnapracaserca.pl

Okładka
Spoiler
Obrazek
Tracklista
Spoiler
1. Dla Was
2. Ego-tyka
3. Kiedyś zaśpiewam Ci
4. Na miejsce
5. [koncert] skit
6. Oda Dowa Dywy Mowy
7. [Bruce] skit
8. Diss Wszechmogący
9. VATos locos
10. [zwrot] skit
11. Kastet
12. Katastrofa w nadfiolecie
13. [KRS-One] skit
14. Słowo
15. Tabata
16. [bucefał forte] skit
17. Gin Ekolog
18. [co 4 minuty] skit
19. Dziś upadł anioł
20. [niezawodny sposób] skit
21. Poprawna Praca Serca
Odsłuch

Singiel
https://open.spotify.com/track/2L7qVpRu ... OY8n2-VzWA
Przyjechała babka rowerem, odleciała helikopterem
Awatar użytkownika
Mutley

Re: Hans Solo (52 Dębiec) - Poprawna Praca Serca (2019)[Zapowiedź]

Post autor: Mutley »

Klip. Mi się podoba ten kawałek.

https://www.youtube.com/watch?v=LQptRmVwBso
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Re: Hans Solo (52 Dębiec) - Poprawna Praca Serca (2019)[Zapowiedź]

Post autor: con shonery »

mocny kawałek. jakoś nie do końca pasuje mi głos, muzycznie zupełnie nie moja bajka ale chce sprawdzić płytę (a to się często nie zdarza)

jabym miał zgadywać to powiedziałbym, że Hans przeszedł droge jak milion raperów - na fali sukcesu popłynął z używkami i wpadł w wir który ściągnął go na dno (sory, musiałem). wyszedł z tego, ogarnął się i nagrał płytę - tylko póki co o tym nie gada tak wprost, no i super bo ileż można. mam nadzieję że to nie będzie kolejna płytka wychodzeniu z gowna, tylko po prostu owoce tego
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Hans Solo (52 Dębiec) - Poprawna Praca Serca (2019) [Zapowiedź]

Post autor: Jose »

Bardzo dobry numer, ruszają mnie zawsze takie historie. Lubię też Hansa w roli narratora.
Awatar użytkownika
mancipium
consigliere slgwk

Post autor: mancipium »

bardzo fajnie to brzmi. niby bylo takich rzeczy wiele i podobnych i to najlepsze wcale nie jest, ale zapamiętam ten kawałek :)
Raz wódzina, raz na witaminach
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Mimo, że lubię takie bardziej truskulowe klimaty, to nie do końca podoba mi się jak Hans leci, ale to spada na drugi plan. Tekst jest mocny, historia jest opowiedziana świetnie, to tutaj gra największą rolę.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
QUD

Post autor: QUD »

Nowy singiel wjechał.
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

W przyszłym tygodniu klip do utworu Tabata, goscinnie Peja
Influencer.
Willxc

Post autor: Willxc »

Jeden z niewielu albumów na które czekam, Hans nie zawodziml.
Awatar użytkownika
GrasOne

Post autor: GrasOne »

taka

Post autor: taka »

Hans klasa od wielu lat, jeden z lepszych ze starej gwardii. Sprawdzam od lat i wchłaniam wszystko od niego jak leci, tutaj również zapowiada się kozacko. Czekanko na całość
lysy

Post autor: lysy »

pamiętam, jak kiedyś byłem zajarany P-Ń VI, ale po tej płycie jakoś rozminęliśmy się muzycznie z hansem. nawet nie chodzi o to, że przestał nawijać o jebaniu policji i ruchaniu dupeczek, ale to wszystko było jakieś takie miałkie i bez wyrazu, a jak jeszcze obok stał deep, to tylko dopełniał obrazu. teraz czuję się, jakbym spotkał starego ziomka sprzed lat, z tą samą energią, ale dojrzalszego i z poukładanym życiem. na całości może nie zatrzymam się na dłużej, ale na pewno sprawdzę. swoją drogą, okładka zasługuje na bowdown
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Hans Solo (52 Dębiec) - Poprawna Praca Serca (2019)

Post autor: Jose »

Wyszło, jakby co i szkoda, że znowu Hans przechodzi zupełnie niezauważony. Z drugiej strony rozumiem, bo płyta na max. 6/10, momenty dobre przeplatane jakimiś sucharkami, no ale mimo wszystko słucha się go całkiem nieźle.
lysy

Post autor: lysy »

ja właśnie dopiero dziś przesłuchałem tę płytę i jest dokładnie tak, jak przewidywałem. jak pisałem wyżej, nie oczekiwałem drugiego P-Ń VI, ale liczyłem po prostu na dobry album od typa, któremu chce się to robić i miałem cichą nadzieję, że będzie to trochę bardziej hip-hopowe od ostatnich poczynań hansa. no i w sumie to właśnie dostałem, hans dojrzał, powrócił do świata żywych i nagrał całkiem spoko album. wróciło mu nawet troszkę tego sznytu sprzed lat (choć momentami nawija jak abradab), bity i brzmienie na plus, teksty nie silą się na pompę czy pouczanie, kawałki są zróżnicowane, ale spójne. muszę przesłuchać jeszcze parę razy, żeby wskazać mocne i słabe punkty, ale generalnie mogę powiedzieć: jest spoko, bez szału, ale też szału się nie spodziewałem
zawiodłem się tylko na numerze z peją, bo takie urywanie kawałka co chwila jest strasznie męczące. myślałem, że to tylko na potrzeby teledysku tak zrobili. no i skity do wyjebania, ale tak jest z prawie każdą polską płytą
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Hans u Rawicza
Spoiler
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

https://www.youtube.com/watch?v=4einbC5myI4

Hans Solo | 52 Dębiec - Kiedyś zaśpiewam Ci
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

przesłuchałem dopiero co, no i przyzwoita płytka, tylko taka jakby za długo, chętnie bym wywalił tak z 1/3 materiału, bo mocno nierówny album, w sumie szkoda, że chyba nie było nikogo, kto by do tego materiału podszedł z ciężką ręką
szanuję ten kawałek z r i sepleniem, bo tak nawinąć to niełatwa sprawa, a patent nieźle wykminiony - ale to brzmi fatalnie, tego typu problemów jest zresztą na tej płycie więcej - choćby ten kawałek oparty na makaronizmach
po świetnym początku - do pierwszego skitu - myślałem, że będzie bardzo dobre wydawnictwo, niestety później robi się bardzo słabo, później co prawdo znowu idzie w górę, ale pojawiają się suchary i przestrzelone pomysły
poza początkiem jakąś wartość dodaną na tej płycie prezentuje Kastet (zwłaszcza bit), otwierający kolejną sekwencję numerów w miarę niezłych, ale nie na długo zresztą - środek i sama końcówka (może poza ostatnim numerem) tej płyty są zdecydowanie najsłabsze
z spraw czysto muzycznych - imo za dużo gitar
ODPOWIEDZ