1. ВОРОВАННЫЙ ВОЗДУХ
2. ЗАТОЧКА
3. ИЗ ОКНА
4. САЛАМ
5. НИКАКОЙ ЛЮБВИ
6. НАШ МЕНТАЛИТЕТ
7. ЧЕТВЁРТЫЙ ВСАДНИК
8. МОЛИТВАs
https://music.apple.com/us/album/%D0%BF ... 1433909035
Nie śpię, bo nie chcę się rano obudzić w Polsce, w której PiS będzie miało ni stąd, ni zowąd większość konstytucyjną, to stwierdziłem, że pozakładam tematy. Trochę z tą sytuacją fitują klimaty wschodnie, więc padło na ruskie rapsy. A jako, że to pierwszy temat ruskiej płyty na forumku, to stwierdziłem, że wypada zacząć od tej - chyba najważniejszej zeszłorocznej płyty w Rosji. Album bardzo polityczny i antyputinowski, co było o tyle zaskakujące, że Face nie był wcześniej jakoś bardzo zaangażowanego politycznie, a sami raperzy na Kremlu postrzegani byli trochę jak swoi, w końcu ledwie parę lat temu Timati chyba nawijał w kawałku, że Putin jest jego najlepszym przyjacielem. Ponoć przez jakiś czas władza nie wiedziała co robić i była cicho, nie mniej wiadomo, że trochę w tym marketingowej braggi
Całość to regularne lp z piękną okładką, ale tylko dwudziestoparę minutowe, imo warto sprawdzić, ja przynajmniej bym tak robił
Wrzuciłbym coś do poczytania, ale nie po angielsku nie mogę nic dobrego znaleźć, a podejrzewam, że ze znajomością cyrylicy na forumku nie jest najlepiej -
tutaj bardzo ogólnie i mało co +
wywiad jeżeli kogoś sama postać rapera, sprzed wydania albumu
na koniec jeszcze jedna uwaga - na obieg newsowy w ruskich rapsach patrzę od czasu do czasu jednym okiem, jakbym coś przekręcił, to proszę mnie poprawić