Na olx zauważyłem sprzedających, którzy kupują gry/hardware na japońskich platformach zakupowych, po czym sprzedają po wyższych cenach.
Zastanawiam się nad tym, żeby też w to wejść. To znaczy nie bawić się w scalpera, tylko we własnym zakresie rozbudowywać swoją kolekcję o tytuły, gdzie język japoński nie będzie przeszkadzał. A może pokusić się o zakup Saturna/Dreamcasta.
Czy ktoś z forum ma doświadczenie z takimi platformami, np. ZENMARKET?
Zenmarket dla gracza
Moderator: con shonery
Re: Zenmarket dla gracza
No na przykład Resident Evil pierwszy był w wersji JP praktycznie po angielsku, tam poza kilkoma menusami. Pokemonki też można przejść bez problemu po japońsku.
@gagugi ogarnij sobie Guru Logic Champ na gba. Piękna gra logiczna, z cztery lata temu zarywałem na niej nocki. Z tego co wiem, nie wyszła poza JP, a nic nie trzeba tam czytać.
Co do samego Zenmarket nie wiem, więc się wypowiem. Oglądam kilku jutuberów, którzy kupowali stamtąd i nawet częściowo reklamowali, a ufam im na tyle, by wierzyć, że nie jest to czysta łasość na kasę. Czy istnieją lepsze opcje, prawdopodobnie tak. Czy tak ustandaryzowane, by nie kombinować? Nie sondze.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2026, 23:02 przez 1909, łącznie zmieniany 1 raz.
to kurwa forum rap, nie wizaż
Nie wyobrazam sobie z wlasnwj woli po japonsku grac. Nawet najprostsza giere ktora ma jakas tam hiatorie wolalbym poznac niz sie domyslac co tam sie kryje za krzaczkami.
W xzasach pegasusa nie bylo wyboru wiec to inna para kaloszy
W xzasach pegasusa nie bylo wyboru wiec to inna para kaloszy
Ale to też dobra rozkmina, przeszkadzałoby Ci, gdyby "time" w Super Mario Bros było nic nieznaczącymi wtedy krzaczkami? Ja wtedy byłem w takim wieku, że angielski i japoński to była taka różnica, że jedno potrafiłem powiedzieć na głos, a drugiego nie. Jeżeli w Residencie miałbym napis "ok" albo jakieś kanji, to wzruszyłbym ramionami, jeżeli resztę gry bym rozumiał
to kurwa forum rap, nie wizaż
No czas w mario nie ale nie zastanawialbys sie co pierdoli do ciebie grzyb na koncu planszy z pokonanym zielonym dinozauro nosorozcem?
Mi przeszkadzalo w goal 3. Za chuja nie wiedzialem co ja klikam w przerwach w meczu. Do dzis nie wiem czy tam bylo jakies ustawianie taktyki
Mi przeszkadzalo w goal 3. Za chuja nie wiedzialem co ja klikam w przerwach w meczu. Do dzis nie wiem czy tam bylo jakies ustawianie taktyki
Ja kupiłem 3DSa w wersji japońskiej. Po 30 minutach miałem konsole przerobioną bez blokad regionalnych i z menu po angielsku. Przybitka na takim sprzęcie kupionym z Japonii i po przeróbce na olx sięga 50% zarobku. Ale trzeba mieć czas, kupować kilka rzeczy na raz nie 1 bo przesyłka wychodzi sporo. Zostaje też użeranie się z Januszami olx dam stówkę.
F1 to królowa. Zawsze była.
W starszych grach ilość tekstu jest tak znikoma, że japoński nie przeszkadza. Poza tym są gry, które mają wciągającą mechanikę, że nawet jakbyś znał fabułę, to za pięć minut o niej zapomnisz, bo jest tak szczątkowa.2rzyn pisze: ↑18 kwie 2026, 23:09 No czas w mario nie ale nie zastanawialbys sie co pierdoli do ciebie grzyb na koncu planszy z pokonanym zielonym dinozauro nosorozcem?
Język japoński w Goal 3 to nie wymówka;) kiedyś moim kolegom się nudziło i porobili tabelki i statystyki wszystkim zawodnikom. Ustalili dream team i sposób grania, którym za nic nie dało się przegrać, chyba że grało się z Włochami. I to wszystko na japońskiej wersji językowej.
Dodano po 36 sekundach:
To długo. Przerobienie wii zajmuje 10 minut.Lidwin pisze: ↑19 kwie 2026, 8:39 Ja kupiłem 3DSa w wersji japońskiej. Po 30 minutach miałem konsole przerobioną bez blokad regionalnych i z menu po angielsku. Przybitka na takim sprzęcie kupionym z Japonii i po przeróbce na olx sięga 50% zarobku. Ale trzeba mieć czas, kupować kilka rzeczy na raz nie 1 bo przesyłka wychodzi sporo. Zostaje też użeranie się z Januszami olx dam stówkę.