Menadżerowie w PL rapie
-
georgefloyd
Menadżerowie w PL rapie
Chuja o tym wiem, a bardzo chętnie bym się czegoś dowiedział. Jak dużą rolę pełnią w karierze rapera. Czy w dzisiejszych czasach to już normalne, że raper ma menadżera. Najbardziej popularni menadżerowie.
Re: Menadżerowie w PL rapie
Bashesh Paluch KęKę Słoń Shellerini
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
- przedszkolanek
od mniej więcej dekady to jest, sądzę, reguła od pewnego, nieprzesadnie wysokiego, poziomugeorgefloyd pisze: ↑02 wrz 2025, 19:31 Czy w dzisiejszych czasach to już normalne, że raper ma menadżera
@sqlie to manager rapera owoc cbd
@LuckyLuke może byś się wypowiedzial jak tam jeszcze żyjesz
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- przedszkolanek
kiedyś się zbierze w sobie i wszystko opisze
Po, Paulinka jest menago Charliego i CHYB był menago artystów podpisywanych w RPS Enter.
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
-
jerzy_klemens_werner
Myślę, że managerów w pl rapie jest coraz mniej, raczej jest to, booker (może to być DJ rapera) albo osoba z wytwórni.
Ja jak byłem mały to w ogóle zawsze myślałem, że np. na wywiady to raperzy są zapraszani i łaskawie się pojawiają jak mają czas, a gotów jestem zaryzykować tezę, że od zawsze to managerowie wpychają większość wywiadów, dzwonią, wysyłają zapytania itd.
Ja jak byłem mały to w ogóle zawsze myślałem, że np. na wywiady to raperzy są zapraszani i łaskawie się pojawiają jak mają czas, a gotów jestem zaryzykować tezę, że od zawsze to managerowie wpychają większość wywiadów, dzwonią, wysyłają zapytania itd.
Menago ma procent od płyt/koncertów itd więc w jego biznesie jest zeby raper się dobrze spieniężył
Chwiałek jest menago dla Dwóch sławów i mielzkiego
może mi ktoś nakreślić co robi menedżer rapera mielzky? przecież on chyba nie gra koncertów ani żadnych dilów reklamowych nie maa?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
I tak, i tak. Nie jest to zero jedynkowe, bo czasem dziennikarz robi sobie jakiś program i wymarzy mu się rozmowa z danym raperem, to próbuje się do niego dobić. I jak panu raperowi się zachce, to się pojawi, jak nie, to nie.jerzy_klemens_werner pisze: ↑03 wrz 2025, 7:58 Ja jak byłem mały to w ogóle zawsze myślałem, że np. na wywiady to raperzy są zapraszani i łaskawie się pojawiają jak mają czas, a gotów jestem zaryzykować tezę, że od zawsze to managerowie wpychają większość wywiadów, dzwonią, wysyłają zapytania itd.
Ale tak, bardzo często - szczególnie w przypadku majorsów - wywiady to efekty działań osoby odpowiedzialnej za kontakt z dziennikarzami, która najczęściej uderza do osób, które już dobrze zna, do których przyprowadzała artystów różnej maści, dlatego potem różne kanały YT, stacje radiowe, etc. są niemalże w tym samym czasie zalane wywiadami dokładnie z tymi samymi ludźmi. Masz tournee wywiadowe i elo. Inna sprawa, że część raperów, nawet jak jest podpisana pod majorsem, to i tak nie jest zainteresowana aktywnościami medialnymi i za chuja nie idzie ich zmusić. Ewentualnie walną jeden wywiad, a na resztę dziennikarzy wywalone jajca.

Pozwala mu na spędzanie czasu z raperami którzy mają pieniądze
Peja dla gandziora mój kolejny typ
Peja dla gandziora mój kolejny typ
teraz wywiady nie są korzystne dla rapera, bo jeszcze coś głupiego powie i za 5 lat to odkopią olaboga
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
kąkubina kękę chiba byla jego menago
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
No np. lecisz se na free i cię zjada prowadzący
Ale nic dziwnego skoro:
Spoiler

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Ostatnio mielon średnio co roku wydaje płytę i gra z nią traske więc parę rzeczy do ogarnięcia jest. Deale reklamowe też były, z tych co pamiętam to nutka do NBA z kubanem i sławami, strefa glo w Trójmieście
Ten deal z 2K to był 8 lat temu tak tylko przypomnę.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji