noisecast: Tomasz Lada o książce "Wszystko jak leci. Polski pop lat 1990-2000" CzarneSpoiler
Premiera była w środę 27 sierpnia 2025 roku, ale nieudało mi się kupić stacjonarnie.
Z tego co mi w noisecaście reprezentantem polskiego hiphopu z tego okresu w jego książce jest Yaro.
Ktoś już kupił? Ktoś przeczytałem?
Ostatnio zmieniony 31 sie 2025, 13:47 przez lygrys, łącznie zmieniany 1 raz.
przedszkolanek pisze: ↑01 wrz 2025, 17:23
na czym polega to piękne wydanie?
wydanie jest w twardej oprawie
ale myślałem że jednak jest coś lepszego
Dodano po 51 sekundach:
przedszkolanek pisze: ↑01 wrz 2025, 22:50
ale, jak się rozlatuje, ty napierdalasz tą książką, siadasz na niej, skaczesz, o co chodzi?
ty może outlet jakiś kupiłeś
szyte książki lubią się rozpierdalać czasem jak jest chujowo złożona, też ten problem miałem a nowe książki zazwyczaj kupuje
czarne większość książek wydaje w twardej, fala też jest w twardej
i na moje oko (falę mam, tę z tematu widziałem na zdjęciach) imo okładka fali w chuj estetyczniejsza, choćby kolorystycznie, krój czcionki etc
wkurwia mnie przy grubych książkach grubość wydania, niewygodnie się to czyta (a jak jest tylko twarda oprawa to często pierdolę książkę i jej nie czytam), dodatkowo po ciemku nie można czytać idź pan w chuj
1/4 za mną i naprawdę zajebiście się to czyta, mimo że De Mono czy Golden Life znam tylko z singli, ale początki Pomatonu zajebiście napisane, prosty format, bo mamy zlepek wypowiedzi przeróżnych postaci, ale trzyma się to wszystko kupy
wkurwia mnie przy grubych książkach grubość wydania, niewygodnie się to czyta (a jak jest tylko twarda oprawa to często pierdolę książkę i jej nie czytam), dodatkowo po ciemku nie można czytać idź pan w chuj
Przeczytajcie sobie "Zagranych na śmierć". To historia Skandala, Rołta (jedyne nagranie jakie z nim przetrwało to nagranie Klaus Mittfoch dostępne zresztą na YT) i Sadka (Roberta Sadowskiego). Fabuła osnuta wokół wątku ćpania polskiej heroiny i wyniszczania się przytoczonych osób, aż po grób. Można się z niej dowiedzieć m.in. o pierwszych imprezach techno organizowanych przez punkowego załoganta jakim był Skandal i o kwarach przywożonych z Berlina, którymi karmił ludzi.
A tu Rołt. Wali w te werble jak Jacek Olter (wybitny jazzowy perkusista, grający m.in. w yassowym zespole Miłość; świętej pamięci niestety, bo przez okno wyskoczył - na YT lata fajny dokument o nim)
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.