Opis albumu:
,,Historia zatacza koło, ale tylko w naszych umysłach. ,,Remedium 2’’ to próba uchwycenia w słowach ostatniej dekady, bo właśnie tyle czasu minie w tym roku od wydania pierwszej części albumu, który był debiutem i wielkim sukcesem Tau. Ile wydarzyło się przez te 10 lat? Siedem płyt, setki koncertów, pół miliona przejechanych kilometrów i tysiące rozmów ze słuchaczami. Esencję tych doświadczeń odnajdziecie w tekstach prawie 20 utworów zawartych na płycie. Produkcją muzyczną w zdecydowanej większości albumu zajął się sam Tau. To doskonała wiadomość dla fanów jego twórczości, którzy cenią go nie tylko za warsztat rapowy i tekściarski, ale również za muzykę, która jest znakiem rozpoznawczym Tau od samego początku trwania jego kariery. ‘’
Tau - Remedium II (2024?)
Tau - Remedium II (2024?)
- marmolad_k2
Re: Tau - Remedium II (2024?)
Fajne, czekam na całość
bit petarda, nawijka moze byc, ale ten teledysk zaluje ze obejrzalem
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
-
jasnejasne
Jest dobrze
nic o bogu w opisie 
Gdzieś już słyszałem sampel z tego bitu w pl rapie ale nie mogę sobie przypomnieć any ideas?
Dodano po 37 sekundach:
Ok już mam:
Dodano po 37 sekundach:
Ok już mam:
Solidne, ale brakuje pierdolnięcia i kombinowania jak w Makarenie.
Czekam na więcej
Czekam na więcej
- Bryx Fenrir
Bit przepotężny. Sam Tau naprawdę w porządku. Czekam tutaj też na takie kawałki jak były w jedynce, np tytułowy, gdzie pod świetny bit Tau dał agresywnie, technicznie pięknie, stać go na to. Tutaj było w porządku, bezpiecznie, jednak każdy wie, że go stać na więcej
^ tak o ten numer mi jednak chodziło
feat
kurwa no on mógłby rozjebać
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
- marmolad_k2
Medium mógłby wrócić w końcu, a nie dogrywać się takim odklejonym łakom jak Tau.
Ale dojebany kawałek, bit tłusty jak na Graalu, props 
Taki typowy numer z generatora chodź kolego pokaże ci skilla, a mediumotau rapować potrafi i o tym każdy wie, natomiast poza tym nic ciekawego czy godnego zapamiętania, 0 chęci odpalić ten numer drugi raz
Fajne followupy do starych numerów. Medium>Tau
elegancki rapik, szkoda, bo Medium to moglby byc polski Kendrick, ale patrzac na nasza scene, to i temu Tauowi nie ma co w zęby zaglądać
świadomość swojej ignorancji