[BEEF] Wnyk vs VKIE
- Bryx Fenrir
[BEEF] Wnyk vs VKIE
Beef rodem z podziemia
https://www.youtube.com/watch?v=qHnRrbS8O40
WNYK - EPITAFIUM (VKIE DISS)
https://www.youtube.com/watch?v=pxv1X1ki2WI
VKIE - DO ZOBACZENIA MACIEJ (DISS) (prod. DEADWN & 2LATEFOR)
https://www.youtube.com/watch?v=qHnRrbS8O40
WNYK - EPITAFIUM (VKIE DISS)
https://www.youtube.com/watch?v=pxv1X1ki2WI
VKIE - DO ZOBACZENIA MACIEJ (DISS) (prod. DEADWN & 2LATEFOR)
Re: [BEEF] Wnyk vs VKIE
vkie 1:0 wnyk
- Bryx Fenrir
No ja mam podobne odczucia. Wnyk mocno silił się na technikę, i te rymy może i całkiem niezłe, ale sporo nie zmiesciło się w bicie. Vkie lżej, lirycznie nawet jak nie wybitnie, to stylowo znacznie lepiej. 1:0 VKIE
Ja zawsze jak widziałem tą ksywe to myślałem że to Akie/Aki w sensie ze V to A do góry nogami
Jakie kurwa fałkie?
Jakie kurwa fałkie?
Fałka i E
Kawałek Wnyka przesłuchałem więcej razy (wyszedł wcześniej) i na początku kompletnie mi się nie podobał, jednak po paru razach już dostrzegam jakieś pozytywy.
Vkie przesłuchałem dopiero trzy razy, ale choć generalnie podoba mi się bardziej, to nie podoba mi się to powtórzenie obelgi "kurwo", bo może miał wyjść na wkurwionego, a dla mnie bardziej brzmi jakby był poddenerwowany (żeby nie powiedzieć wstrząśnięty) i jakby czuł się przyparty do muru. Ale może to tylko ja.
Chciałbym też zwrócić uwagę na
"Ty chcesz punchy, no to będą
Tylko, że, kurewko, wtedy, jak się odważysz wyjść przed blok"
Co moim zdaniem brzmi trochę śmiesznie, zrównawszy z wersem z wczorajszego kawałka "120 wersów by zajebać co wasze":
"Nigdy nie robiłem z siebie gangusa, bo nie mam podstaw"
Poprawcie mnie jeśli się mylę, nie siedzę w tej kulturze tak długo jak wy i mogę nie rozumieć, ale czy nie o to chodzi żeby te punche były przede wszystkim w tekstach?
Żaden mnie specjalnie nie przekonał, chociaż skłaniam się ku Vkie.
Czy jest ktoś w stanie jakoś przybliżyć o co chodzi między nimi dwoma? Vkie coś tam kiedyś słuchałem, ale nie śledziłem żadnego z nich.
Kawałek Wnyka przesłuchałem więcej razy (wyszedł wcześniej) i na początku kompletnie mi się nie podobał, jednak po paru razach już dostrzegam jakieś pozytywy.
Vkie przesłuchałem dopiero trzy razy, ale choć generalnie podoba mi się bardziej, to nie podoba mi się to powtórzenie obelgi "kurwo", bo może miał wyjść na wkurwionego, a dla mnie bardziej brzmi jakby był poddenerwowany (żeby nie powiedzieć wstrząśnięty) i jakby czuł się przyparty do muru. Ale może to tylko ja.
Chciałbym też zwrócić uwagę na
"Ty chcesz punchy, no to będą
Tylko, że, kurewko, wtedy, jak się odważysz wyjść przed blok"
Co moim zdaniem brzmi trochę śmiesznie, zrównawszy z wersem z wczorajszego kawałka "120 wersów by zajebać co wasze":
"Nigdy nie robiłem z siebie gangusa, bo nie mam podstaw"
Poprawcie mnie jeśli się mylę, nie siedzę w tej kulturze tak długo jak wy i mogę nie rozumieć, ale czy nie o to chodzi żeby te punche były przede wszystkim w tekstach?
Żaden mnie specjalnie nie przekonał, chociaż skłaniam się ku Vkie.
Czy jest ktoś w stanie jakoś przybliżyć o co chodzi między nimi dwoma? Vkie coś tam kiedyś słuchałem, ale nie śledziłem żadnego z nich.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2023, 16:34 przez CCORD, łącznie zmieniany 1 raz.
Viki przecież lol
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Też mnie to zastanawia
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
- Bryx Fenrir
On sam o sobie chyba Fałki mówi. Nie no, teraz to się dyskusja utworzyła piekna xD
@up
zamykam. najlepszy bengier od niego
zamykam. najlepszy bengier od niego
ja pierdole co to za śmiecie, wypierdalać z tym do beki z lokalnych