Pezet zapowiada wydawnictwo pod tytułem Abstrakt EP. Już jutro w nocy premiera nowego singla i start preorderu.
Jak mówi sam Pezet: Wydawnictwo przygotowałem z okazji wypadającej w tym roku, 25-ej rocznicy mojej obecności na scenie. EP-ka dostępna będzie w limitowanym nakładzie, tylko na pezet.store i nie będzie jej w empikach oraz innych sklepach.
Preorder rusza już w nocy ze środy na czwartek. Wtedy też do sieci trafi teledysk do drugiego singla promującego ten projekt Tokyo (współczesny)
Pezet - Abstrakt EP (2023)
Pezet - Abstrakt EP (2023)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Re: Pezet - Abstrakt EP (2023) [Zapowiedź]
Ten kawałek jest niezły, ale bardziej niesie go bit niż Pezet
Nie robię sobie nadziei ale pewnie sprawdzę
Nie robię sobie nadziei ale pewnie sprawdzę
nie tak żenujące jak większość jego ostatnich wyczynów, ale po co tego słuchać to też nie wiem - zupełnie wypalony jest ten chłop
Muzyka emocjonalna też była limitowana
^ kogo to chuj obchodzi?
No chuj sprawdze ten drugi singiel, moze kupie. Ale pewnie najebie czasownikow i wylacze w polowie
E: drugi singiel to "Tokyo (wspolczesny)" wiec pewnie kolejne beda mialy w nawiasach nazwy poprzednich plyt. Chujnia sie zapowiada a nie bek tu oldskul.
E: drugi singiel to "Tokyo (wspolczesny)" wiec pewnie kolejne beda mialy w nawiasach nazwy poprzednich plyt. Chujnia sie zapowiada a nie bek tu oldskul.
-
tomeczek2301
ciekawe czy tez będzie deluxe edyszyn po premierze
pezet ma dokładnie ten sam status co ostr, czyli nie wie kiedy ze sceny zejść i rozmienia karierę na drobne, stękając swoim kwadratowym flow z rymami typu tata/mata. brakuje tylko, żeby nagrał instastory z oznaczeniem kubańczyka, aby wysłał mu paczkę swoich batonów
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
jak myśleliście, że dinozaury rocka są śmieszne, to poczekajcie parę/naście lat na naszych gagatków xdd
cztery żubry i dwie kurwy
zeby nie te pianino/fortepian czy nie wiem co to jest to byloby nawet sluchalne, ale jak chcecie starego nowego pezeta to chyba lepiej odpalic jego feat u Louisa z biciorem stylizowanym na starego noona
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Ostry pod względem flow i sposobu pisania nigdy nie rozmienił się na drobne tak mocno jak Pezet od Współczesnej. Biorąc pod uwagę, że nawalał płyty praktycznie co rok to i tak dużo dłużej udało mu się utrzymywać dobry poziom, a gdy poziom spadł (okres 2011-2014) to i tak kosił nawet więcej hajsu bo był szczyt boomu na rap (projekty typu Tabasko 2 czy pierwszy Haos)
Obecnie OSTR przynajmniej nie opakowuje swojego rapu jakoś mega, ot taki rap od boomerów dla boomerów, ale słuchaczy ma twardych, "wypracowanych" latami więc spoko (Podobny przypadek jak Peja)
No i nadal ma ucho do bitów
Pan Paweł natomiast materiału wypracował dużo mniej, bo był dość oszczędny, natomiast teraz gdy jest zdecydowanie w najsłabszej formie, nawala go wyjątkowo dużo jak na siebie, rozwalając sobie tylko dyskografie, a równocześnie wygląda jakby nie mógł się pogodzić że młodych słuchaczy to on już coraz mniej obchodzi i tak chce za nimi gonić byle tylko o sobie przypomnieć xd
W gruncie rzeczy największym szczęściem Pezeta było spotkanie Noona bo dzięki Klasycznej i Poważnej ma status taki jaki ma, a przede wszystkim może wykorzystywać nostalgię swoich słuchaczy przy pomocy takich wałków jak ten i kilka innych z ostatnich lat xd
Ogółem rzecz biorąc obecny Pezet to największy regres jeśli chodzi o pisanie i flow jaki mnie osobiście dotknął jako słuchacza bo nawet na zmiany u Małpy tak nie zareagowałem xd
I, że niby ten pierwszy singiel nawiązywał do Klasycznej?Pezet prezentuje klip nawiązujący do poczwórnie platynowej „Muzyki Współczesnej” to „Tokyo (współczesny)”. Utwór wyprodukowany został przez Szamza i Bruno. Teledysk został nakręcony podczas pobytu artysty w Japonii.
Klip promuje najnowsze wydawnictwo artysty. „Abstrakt EP” to podsumowanie wypadających w tym roku 25 lat Pezeta na scenie muzycznej. Każdy z sześciu premierowych utworów nawiązuje do jednego z solowych albumów rapera – „Muzyki Klasycznej”, „Muzyki Poważnej”, „Muzyki Rozrywkowej”, „Radia Pezet”, „Muzyki Współczesnej” i „Muzyki Komercyjnej”. EPka w dniu premiery dostępna będzie na platformach cyfrowych, a tylko w sklepie artysty, pod adresem http://pezet.store, można nabyć limitowany, okolicznościowy egzemplarz fizyczny wraz z okolicznościową koszulką.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Dobra, teraz takie płyty co mają 6 kawałków chodzą po 50zł?
No przecież podwyżki paliwa idą, trzeba hajs na wache zarobić. Bit > Pezet
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
a ten numer fajny akurat. świeżutkie, fajnie buja, jakoś więcej swobody i lekkości w końcu. bit klasa. dla mnie wszystko działa tutaj.
też mi się podoba bit, Pezet wiadomo że nic odkrywczego jak to ostatnio ma w zwyczaju. można posłuchać na wyjebie nie skupiając się specjalnie na treści
- marmolad_k2
Pewnie poważna to będzie po prostu poważny temat utworu.oldschool pisze: ↑09 lis 2023, 0:15
I, że niby ten pierwszy singiel nawiązywał do Klasycznej?Pezet prezentuje klip nawiązujący do poczwórnie platynowej „Muzyki Współczesnej” to „Tokyo (współczesny)”. Utwór wyprodukowany został przez Szamza i Bruno. Teledysk został nakręcony podczas pobytu artysty w Japonii.
Klip promuje najnowsze wydawnictwo artysty. „Abstrakt EP” to podsumowanie wypadających w tym roku 25 lat Pezeta na scenie muzycznej. Każdy z sześciu premierowych utworów nawiązuje do jednego z solowych albumów rapera – „Muzyki Klasycznej”, „Muzyki Poważnej”, „Muzyki Rozrywkowej”, „Radia Pezet”, „Muzyki Współczesnej” i „Muzyki Komercyjnej”. EPka w dniu premiery dostępna będzie na platformach cyfrowych, a tylko w sklepie artysty, pod adresem http://pezet.store, można nabyć limitowany, okolicznościowy egzemplarz fizyczny wraz z okolicznościową koszulką.![]()
No ciekawe czy Pezio przy robieniu kawałków jako rozrywkowa i poważna przesłucha sobie swoje płytki żeby w ogóle zrozumieć o co mu wtedy chodziło, no i w jaki sposób xD zresztą po chuj się wkurwiać i łudzić wiadomo i tak że
Pojechałem do Tokio i dymu szukałem, ale kurwa w środku nocy nic tam nie zdziałałem
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem