[serial] Święta Wojna (2000 - 2009)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

[serial] Święta Wojna (2000 - 2009)

Post autor: FruitOffTheWall »

Skoro ktoś zarzucił temat o ŚWK, ja posunę się o krok dalej i zapodam tego klasyka, dla mnie osobiście najlepszy polski serial z seri hehe bekunia. Lecz zawsze wydawał mi się troche na uboczu, wręcz śląsko-hipsterski a to jebany klasyk jak pieprzony karp i kutia

Serial opowiada o losach byłego górnika Huberta Dwornioka (zwanego „Bercikiem”) i jego żony, Anny „Andzi”, którzy mieszkają w kamienicy przy ul. Korfantego 13/6 w Katowicach. Często odwiedza ich Zbigniew Pyciakowski „Zbyszek”, przyjaciel „Bercika” z wojska. Każdy odcinek kręci się wokół zwariowanych pomysłów „Bercika”[3].Warszawiak Zbyszek przyjeżdża do Katowic na handel. Wolny czas spędza u zwariowanego kolegi z wojska Bercika.Serial ukazuje perypetie bohaterów, żyjących w typowym dla Ślązaków "familoku". Tutaj też Hubert, wraz żoną Andzią, goszczą dawnego przyjaciela z Warszawy, Zbyszka. Do wielu zabawnych sytuacji prowadzą nie tylko różnice językowe i kulturowe pomiędzy "gorolem" i "hanysem", ale także żywiołowy charakter głównego bohatera, palącego się do realizowania coraz to dziwniejszych pomysłów. Codzienność ubarwiają również prości, lecz sympatyczni sąsiedzi Bercika.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
serwus

Re: [serial] Święta Wojna (2000 - 2009)

Post autor: serwus »

niesłychany bezbek, na YT są wszystkie odcinki, więc jak ktoś ma ochotę na gigantyczną porcję krindżu ze szczyptą nostalgii - polecam

zestawienie świętej wojny w jednym szeregu ze światem według kiepskich uważam za zbrodnię przeciwko narodowi polskiemu i splunięcie na cały dorobek kulturowy naszej ojczyzny. w wolnej polsce będziesz pan wisiał
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

Obrazek

w niejednym chorym umyśle padło pytanie jakby to było pocisnąć andzię w hiszpana
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
gonny_trebor
Moderator

Post autor: gonny_trebor »

ten odc śmiechulcowy
ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #108 - Sampel

Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem :exclaim:

>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

sztyc pisze: 09 sie 2023, 23:20 Obrazek

w niejednym chorym umyśle padło pytanie jakby to było pocisnąć andzię w hiszpana
@lygrys jak to widzisz
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
frikz

Post autor: frikz »

Przyznaję, że to moje guilty pleasure i zdarza mi się raz na kilka lat obejrzeć trochę odcinków XD
Czuć w tym serialiku taką swojskość, grupka znajomych w wieku średnim spotyka się improwizując część dialogów i jeździ se za pieniądze tvp na wczasy a to w góry, a to nad morze pod pretekstem nagrania odcinka.
styl zakręcony jak czas akkusativ
2ps__

Post autor: 2ps__ »

na ścisłym podium wraz z buła i spóła i graczykami, jak mi ktoś takie kurwa pseudosmieszne gnioty jak śwk lub to gowno o szpitalu wymienia to odrazu wiem z jakim typem idioty mam do czynienia, przygody bulkowskiego, wieska/zbyszka i hajera przodowego huberto dwornioka to są prawdziwe jaja jak berety dla koneserów dobrego humoru typu beka z murzynów i podruchiwania babeczek po bankiecie, a nie kurwa Halina podaj mi piwo HE HE
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Specyficzny humor, ale ten klimat ma jakiś urok
Rozwaliło mnie,że tak długo kręcili - dałbym temu serialowi max 5 lat emisji a tu prawie 10 xD
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

phobos pisze: 10 sie 2023, 0:13
sztyc pisze: 09 sie 2023, 23:20 Obrazek

lygrys jak to widzisz
Mam chyba za krótkiego penisa.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

przy jasiu fasoli sie wydaje ze nagrywali go z 10 lat a wyszlo tylko 15 odcinkow (nie wliczajac filmow)
tutaj jest dokladnie na odwrot, do tego mocny przehajp
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
2ps__

Post autor: 2ps__ »

to na to był jakiś hajp? xd myslalem ze tylko moj wuja świętej pamięci to oglądał [spał na kanapie a to leciało w tle]
ODPOWIEDZ